Ana içeriğe atla

YENİ ZELANDA'DA ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ

Neden Yeni Zellanda’da Üniversite Eğitimi?

 
Yeni Zelanda dil okulları üniversite ve mastır programları bakımından yabancı öğrenciler nezdindeki popülaritesini sürekli arttıran bir ülkedir. Yeni Zelanda’da kurulu üniversitelerin toplam sayısı 8’dir. Yeni Zelanda üniversitelerinin temel bilgilerini aşağıda görebilirsiniz.
Üniversite AdıAna KampüsKuruluş YılıÖğrenci Sayısı
AUT UniversityAuckland200018,837
Lincoln UniversityLincoln18783,238
Massey UniversityPalmerston North192719,074
University of AucklandAuckland188333,028
University of CanterburyChristchurch187312,108
University of OtagoDunedin186918,896
University of WaikatoHamilton196410,094
Victoria University of WellingtonWellington189717,227
Yeni Zelanda’da üniversite eğitiminin yabancı öğrenciler arasında neden bu kadar popüler olduğuyla ilgili olarak zengin eğitim ve araştırma imkânlarından başlayabiliriz. Ülkenin kuzey ve güney adalarına dağılmış olan 8 üniversitede deniz memelilerinden deprem mühendisliğine kadar zengin bir konu yelpazesinde eğitim almak ve akademik araştırma yapmak mümkündür. Bu üniversitelerin hemen hepsi sanat, işletme ve teknik alanlarda eğitim vermekle birlikte bazıları belli alanlarda özellikle söz sahibidirler. Mesela Auckland ve Otago üniversiteleri ülkenin iki tıp fakültesini bünyelerinde barındırırken, Canterbury ve Auckland üniversiteleri mühendislik programlarının uluslararası ünüyle tanınırlar. Türk öğrencilerin Yeni Zelanda’yı seçerken dikkat ettikleri bir başka kriter ise yüksek kalitede öğrenim imkanlarının varlığıdır. Giriş şartlarının görece kolay oluşu da bir başka faktör olarak eklenebilir.
Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları alanında Yeni Zellanda dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir.

Yeni Zellanda’da Lisans Eğitimi

 
Yeni Zelanda’da özel üniversite yoktur ve 8 üniversitenin tamamı devlet okulu durumundadır. Bu 8 üniversite dışında Yeni Zelanda’da toplamda 23 tane de politeknik veya teknoloji enstitüsü olarak adlandırılan yükseköğretim kurumu bulunmaktadır. Yeni Zelanda politeknik okulları üniversitelerden farklı olarak belli alanlarda mesleki ve teknik eğitim sunarlar. Son yıllarda öğrencilerin ve ekonomik beklentilerin değişmesiyle Yeni Zelanda politeknik okulları ve teknoloji enstitüleri de uygulamalı ve teknolojik alanlarda araştırma faaliyetlerine girmeye başlamışlardır. Yeni Zelanda güney yarıkürede kurulu bir ülke olduğundan akademik takvim bizim ülkemizin de bulunduğu kuzey yarıküreye göre farklı işlemektedir. Birinci sömester Şubat ayında başlarken, ikinci yarıyıl Temmuz ayında başlamaktadır.

Yeni Zellanda’da Üniversite Hazırlık Eğitimi

 
Türkiye’de lise eğitimini tamamlamış ve Yeni Zelanda’da üniversite okumak isteyen bir öğrenci bu ülkedeki eğitimine İngiltere’ye benzer şekilde foundation programıyla başlamaktadır. Foundation programı okunacak alanla ilgili akademik bir köprü program olup bir sene sonunda ana programa geçiş yapar ve Türkiye’de olduğu gibi toplamda 4 sene içinde üniversite diploması almaya hak kazanmış olur. Yeni Zelanda üniversitelerinde okul harçları programa göre belirlenmektedir. 2015 yılı için açıklanan rakamlara baktığımız zaman okul harçlarının sözel alanlarda 20 bin Yeni Zelanda doları, mühendislik alanlarında ise 30 bin Yeni Zelanda doları civarından başladığını görmekteyiz.

Yeni Zellanda’da Master Eğitimi

 
Yeni Zelanda’da yüksek lisans programları okula ve program türüne bağlı olarak 1-2 sene arasında tamamlanmaktadır. Yeni Zelanda üniversiteleri tarafından sunulan mastır programlarının ücretleri program türüne bağlı olarak 15-20 bin Yeni Zelanda doları civarından başlamakta, teknik & mühendislik alanlarında 35-40 bin Yeni Zelanda doları arasına kadar çıkmaktadır.

Yeni Zellanda’da Doktora Eğitimi

 
Yeni Zelanda’da doktora programları oldukça popülerdir. Bunun nedeni doktora eğitimi için Yeni Zelandalı ve yabancı öğrenciler arasında okul harcı bakımından bir fiyat farkının bulunmamasıdır. Yeni Zelanda’da doktora programları 3 sene sürmektedir ve İngiltere sisteminde olduğu gibi tümüyle araştırmaya dayalı bir program şeklinde sunulmaktadır.

Yeni Zellanda’da Yaşam Koşulları ve Konaklama

 
Yeni Zelanda’da yaşam koşulları itibariyle dünyanın en beğenilen ülkeleri arasında yer almaktadır. Avustralya yakınlarında ve Güney Büyük Okyanus’ta yer alan bir adalar ülkesi olan Yeni Zelanda refah düzeyinin yüksekliğiyle dikkat çeker.
Yeni Zelanda’nın Güney Yarıküre’de veya ekvatorun güneyinde olması, mevsimlerin kuzey yarım küredekilerin tam tersi olması anlamına gelir. Yazın en sıcak ayları Ocak ve Şubat olup en soğuk aylar Haziran ve Temmuzdur.
Yeni Zelanda iklim olarak genellikle ılıman havaya sahiptir. Ülkenin kuzey kesimleri suptropikal iklimin etkisindedir. Buna karşın ülkenin güney adasının iç kesimlerinde sıcaklık kışın -10 dereceye kadar iner. Ülkenin okyanus kıyıları ise haliyle daha yumuşak ve yağışlı bir iklime sahiptir. Yazları daha da sıcak olup 20-33 arasında dereceler arasında olup oldukça da güneşlidir. Yeni Zelanda, ‘Transparency International 2013 Yolsuzluk Algılama Endeksi’ne göre Danimarka ile birlikte 100 üzerinden 91 puan alarak dünyanın en temiz ülkeleri arasında en üst sırada yer almıştır.

Yeni Zellanda’da Üniversite Eğitimi için Vize Şartları

 
Yeni Zelanda öğrenci vizesine müracaat edebilmek için öncelikle nitelik ve tercihlerinize uygun bir okuldan kabul almış olmanız gerekir. Bunun ardından finans şartlarını yerine getirdiğinizi net olarak ortaya koyan dokümanlarla vize başvurunuzu yapabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FAS'TA DİL EĞİTİM

Fas Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Fas, -resmi olarak Fas Krallığı-, Kuzey Afrika’da yaklaşık olarak 32 milyon nüfusa sahip bir ülkedir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka’dır. Fas’ın, Atlantik Okyanusu’dan, Cebelitarık Boğazını çevreleyip Akdeniz’de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır. Fas, Afrika’da bulunduğu halde Afrika Birliği’ne üye olmayan tek ülkedir. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Fas dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Resmi dilleri Arapça olmasına rağmen devlet dairelerinde Fransızca kullanılmaktadır.  Fas dil okulları  halkın çoğuna kendini geliştirebilmek için geniş kapsamlı fırsatlar sunmaktadı. Halk arasında kullanılan Arapça’ya Darija denilir ve diğer Arap ülkeleriyle karşılaştırıldığında değişiktir. Aynı zamanda ülkede yoğun olan Berberilerinde kullandığı farklı diller bulunmaktadır. Bugünkü Fas topraklarındaki ilk yerleşimler M.Ö. 8000 yıllarına denk gelen Cilalı Taş Devri’ne aittir. erken klasik dön

Almanya'da Yüksek Lisans

Almanya'da Yüksek Lisans Almanya’da devlet üniversitelerinde ücretisiz Yüksek Lisans yapma hakkına sahipsiniz. Frankfurt temsilcilik ofisimiz ve ofisimizde çalışan Türk danışmanlarımızla Türk öğrencilerimize Almanya’ nın ve dünyanın en köklü devlet üniversitelerinde yüksek öğrenimlerini tamamlama şansı yaratıyoruz. Sayfa güncelleme 10 Ocak, 2017′ dir. Aşağidaki bilgiler Almanya’ da Yüksek Lisans yerleştirmeleri ile ilgili son ve güncel bilgilerdir. On-line platformdan firmamıza başvuru yapan adayların muhakkak gerçek bilgilere ulaşabilmesi için sitemizi okumalarını istiyoruz. Aşağıda belirtilen Almanya’ da master kabulü almaya uygunluğunuz var ise işlemlerinizi yürütmekten memnun oluruz. Almanya’da 298 tane üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin 233’ü devlet üniversitesi, 65’i özel üniversitedir. EDUFİX olarak sadece Almanya devlet üniversitelerine yerleştirme yapmaktayız. Tüm devlet üniversitelerinin YÖK denkliği bulunmaktadır. İlk sene Almanca hazırlık yılını tamamlaya

EKVADOR'DA DİL EĞİTİMİ

Ekvador Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Ekvador, Güney Amerika’da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir. Resmi dili İspanyolca’dır. Başkenti Quito’dur. Diğer önemli şehirleri; Guayaquil, Cuenca, Machala ve Portoviejo’dur. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Ekvador dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur ve batısında Büyük Okyanus vardır. Anakaradan 965 kilometre batıda, Büyük Okyanus’ta bulunan Galapagos Adaları da ülkenin sınırları dahilindedir. Adını aldığı ekvatorla ülke ikiye bölünmüştür. 24 Mayıs 1822’de bağımsızlığını elde etmiştir. Ekvador, Birleşmiş Milletler üyesidir. Aynı zamanda, birçok bölgesel toplulukların içinde yer alır. Ülke, 22 eyaletten meydana gelir ve her eyaletin kendi idari merkezi bulunur. Nüfusu 2008 tahminlerine göre 13.625.000 kişidir. Ekonomisi büyük oranda tarıma dayanır, dünyanın en büyük muz ihracatçısıdır. Ekvador’un üç temel bölgeden meydana gel