Ana içeriğe atla

İngiltere'de Üniversite Eğitimi

İngiltere'de Üniversite Eğitimi

İngiliz eğitimi tüm dünyada akredite edilmiş sistemin kaliteli ve köklü olması nedeni ile öğrenciye birçok avantaj sunmaktadır. İngiltere’ de Üniversite okumak iş hayatına bir sene önce atılmak demektir.
İngiltere’ de üniversiteler üç yıldır.
Eğitim kalitesi Türk öğrenciler tarafından bilindiğinden olsa gerek, dil kurslarından, üniversite yerleştirmelerine kadar en çok tercih edilen ülke İngiltere’ dir. Dünya çapında kabul gören bir eğitim almak ister misiniz? İngiltere eşsiz yaratıcı öğrenim teknikleri ile heyecan ve eğlence dolu bir yaşam deneyimini size sunuyor.
Yurtdışı eğitim danışmanlık şirketleri alanında İngiltere dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir.
İngiltere’ de lisans eğiti
İngiltere’ de Üniversite okumak
Bilimsel araştırma kaynaklarının ve eğitimin teknolojik gelişmelerle birlikte yenilikçi yaklaşımla sunulduğu İngiltere’ de üniversite okuyanlar, İngiltere’ den bir diploma sahibi olanlar bu başarının bir parçası olma fırsatını yakalıyor.EDUFİX,İngiltere dil okullarıyla sizlere dünyanın her köşesinde hizmet vermeye devam etmektedir.
Tüm dünyada yayınlanan bilimsel yayınların yüzde dokuzunu üreten İngilizce üniversiteleri lisansüstü eğitimde, öğrencilerin farklı beklentilerine cevap verebilecek çeşitlilik ve esnekliğe sahip. Bir yıl süren İşletme (MBA) ve hukuk (LLM) programları dahil pek çok alanda dersli master programların bulunur. Kısa sürede lisansüstü derecesi alıp kariyer planında odaklanmak isteyenler için bu yüksek lisans programları ideal bir seçenektir. Bilimsel araştırma alanında uzmanlaşmak veya doktora yapmak isteyenlere araştırma master programları daha uygun olabilir.
Alanınızda uzmanlaşarak akademi dünyasının öncü bilim adamlarına katılmak istiyorsanız, öğrencilerine benzersiz imkanlar sunan ve dünyanın seçkin üniversiteleri arasında yer alan İngilizce üniversitelerinden birinde doktoranızı yapabilirsiniz. EDUFİX yurtdışı eğitim danışmanlığı İngiltere’ de bulunan tüm üniversitelere kayıt ve yerleştirme işlemlerinizi başarı ile yapmaktadır. İngiltere ülke olarak üniversite sayısı ile en zengin ülkedir. 368 tane üniversitesi vardır.
  • 326 Britain terriority
  • 20 Scottish terriority
  • 17 Wells terriority
  • 5 Northern Irish terriority/bölgesi
Toplam 368 farklı Üniversitesi ile İngiltere, kaliteli Üniversite çokluğu ile en zengin üniversite ülkelerinden biridir. İngiltere’ den alacağınız lisans diploması ile ister gelecekte iyi bir Akademisyen olmayı hedefleyin, ister çok uluslu bir şirkette üst düzey profesyonel bir çalışan olmayı…..Doğru karar, doğru plan, doğru gelecek, doğru acente ile işlemlerinize başlayabilirsiniz. Türkiye İngiltere’ ye akademik programlar için öğrenci gönderen, öğrenci sayısı ile Rusya ve Çin’ den sonra gelen 3. ülke konumundadır. Geçtiğimiz sene yani 2012 yılında 7621 tane Türk öğrenci İngiltere’ ye eğitim için vize alarak gitmişlerdir. 1190 tane Türk öğrenci  İngiltere’ de lisans eğitimi almışlardır. Türkiye’ de kendisine farkındalık katmak isteyen Türk gençleri sayesinde her sene bu sayı giderek artmaktadır. EDUFİX olarak İngiltere’ de üniversite yerleştirmelerinde lider bir firma olma özelliğini korumakta ve bizlerde her sene İngiltere’ de üniversite  başvuru sayımızı artırmaktayız. İngiltere’ de lisans başvurularında en çok tercih edilen bölümlerden ilk 5 sırası ile:
  • İşletme: 1060 öğrenci kabul edilmiştir
  • Social Study/Tarih, Psikoloji/Sosyoloji: 545 öğrenci
  • İngilizce öğretmenlik: 445 öğrenci
  • Hukuk/LLM: 275
  • Diğer dillerde ilgili alanlarda: 265
YÖK Denkliği
İngiltere üniversitelerinin tümü YÖK tarafından onaylıdır. Programların ve üniversitelerin denklik ve tanınırlık sorgulaması online olarak Yüksek Öğrencim Kurumu’nun (YÖK) web sitesinden şahsi başvuru ile yapılmaktadır. Bilgi için: http://www.yok.gov.tr
Burslar
İngiliz Hükümeti ve eğitim kurumları tarafından uluslararası öğrencilere sağlanan tüm burslara Education UK web sitesinde bulunan burs veri tabanından ulaşabiliriz. Burslar konusunu danışmanınıza sormanızda fayda var. Sorularınızı sorarken lütfen hayal dünyasında olmayınız. İngiltere üniversitelerinden burs alabilmek için çok ayrıcalıklı özelliklere sahip olmanız gerekmektedir. Lise mezuniyet notunuzun GPA 4 üzerinden enaz 3 şartı, beraberinde  İngilizce dil yeterliliğinizin her banddan en az 6,5 olması temel şartıdır.
Uzaktan eğitim
Yenilikçi öğrenim tekniklerinden yararlanarak farklı tercihleri olan öğrenci adayları için etkin çözümler üreten İngiliz eğitim kurumları, başarısı kanıtlanmış uzaktan eğitim programları sunar. Kampüste eğitime alternatif olarak sunulan uzaktan eğitim imkanı ile uluslararası alanda saygınlığı olan bir programa işinizde ayrılmadan ve aile düzenini bozmadan katılarak İngilizce eğitiminin ayrıcalığından faydalanabilirsiniz. EDUFİX yurtdışı eğitim danışmanlığı her sene uzaktan eğitim programlarına en fazla öğrenci sayısı ile 2012 yılında 50 öğrenci kaydı gerçekleştirebilen tek acentedir. Ana sayfamızda göreceğiniz Uzaktan eğitim ile ilgili tüm detayları ile okumanızı önermekteyiz.
İngiltere’ de Üniversite Okumak öğrenciye Eşsiz Fırsatlar sunmaktadır!
İngiltere’ nin sunduğu avantajlar aslında saymakla bitmez.
  • Üniversite eğitimi 3 senedir.
  • Bu nedenle maliyetler daha uygundur.
  • Mükemmeliyetçi eğitim standartları,
  • Uluslararası geçerliliği olan derecelere sahip olması,
  • Program ve Eğitim Kurumu seçeneklerinin fazlalığı,
  • Parlak kariyer geleceği,
  • Ücretsiz sağlık sigortası seçeneği,
  • Haftada 20 saat olan part-time çalışma hakkı gibi sayısız destekler öğrencileri İngiltere’ ye yönlendirmekte olan eşsiz seçeneklerdir.
Bu nedenle her yıl farklı ülkelerden katılım sayısı artan ve toplamı 100binleri bulan uluslararası öğrenci sayısına baktığımızda, İngiltere’ ye Üniversite eğitimine giden öğrenciler ülkeler sıralamasında Türkiye ilk 10 da yer almaktadır. Lisans programlarının ücretleri programlara ve başvurulan üniversiteye göre değişkendir. Fakat genel olarak fiyatlar 6bin ile 12 bin pound arasında değişmektedir.
Konaklama masrafları ve geçim masrafları öğrencinin yaşadığı bölgeye göre değişmektedir. Puana dayalı Öğrenci vizesi düzenlemelerine göre, İngiltere Hükümetinin öğrenciler için belirlemiş olduğu vize başvuru öncesinde hesaplamalarında bulundurmaları gereken yaşam masrafının Londra’ da yaşayacaklar için aylık 1000, Londra dışında yaşayacaklar için ise 800 Pound olarak belirlenmiştir. Yıllık yaşam masrafı bir öğrencinin yaklaşık 1 akademik yılı dikkate alınarak 10 ay İngiltere’ de kalacağı dikkate alınırsa yaklaşık 8000 – 10.000 Pound arasında değişebilmektedir.
Uluslararası Bakalorya Programı
Diplomaları çoğu ülkede üniversitenin kapısını açan ”Uluslararası  Bakalorya Programı”, Türkiye’de bazı özel okullarda uygulanıyor. Mezunlarına üniversiteye girişlerinde kolaylık sağlayan bu eğitim  programında, dersler geleneksel yöntemlerden farklı işleniyor. ”Öğrenci merkezli eğitim” esasına dayanan programda ders işlenirken,  öğretmen konuları anlatmak, bilgi aktarmak yerine tartışma ortamı yaratıyor.  Derse hazırlanarak gelen öğrencilerin, doğru bilgiye ”tartışarak, yaşayarak”  ulaşmaları amaçlanıyor.  Programın bir diğer özelliği de öğrencilerin ders dışı etkinliklerde  görev almalarının zorunlu tutulması. ”Yaratıcılık-Etkinlik-Hizmet” üçgenine  dayanan etkinlikler çerçevesinde, öğrencilerin, ilgi duydukları alanlarda  projeler oluşturmaları, spor yapmaları, uluslararası faaliyetlere katılmaları,  kamu kuruluşlarında gönüllü hizmet vermeleri konularında teşvik ediliyor. Programla, ”Eleştirel düşünen, çevresine duyarlı” öğrenciler  yetiştirilmesi, ayrıca öğrencilere ”üniversite öğrenimi için gerekli olan temel  bilgi, beceri ve davranışlar” kazandırılması amaçlanıyor.
İngilizceniz Üniversiteye başlamanız için yeterli değil mi?
Üniversiteye gitmek sizin de hakkınız!  Çözümü var!
Not ortalamam çok düşük. Eyvah demeyin. İngiltere’ de yeterki okumak isteyin.
EDUFİX olarak, İngiltere’ de Üniversiteye başlamak isteyen adayların İngilizcesi başlangıç düzeyinde ise 6 ya da 8 aylık Akademik İngilizce Programlarına kaydınızı yapmakta ve böylece İngilizce dil düzeyinizi istenilen seviyeye getirmenize yardımcı olmaktayız. İngilizce yeterliliğinizi sağladıktan sonra üniversite sınavı olmaksızın sadece lise diploma notunuzla size en uygun üniversiteye yerleştiriyoruz. Aileler bundan böyle ”çocuğum ya bir diploma sahibi olamaz sa” diye üzülmeyecek!
Lise Mezuniyet ortalamaları düşük olan öğrencileri de, İngiltere’ de en iyi üniversitelerde okumalarına yardımcı oluyoruz!
İngiltere’ de Üniversiteye gidebilmenin temel şartı Lise Diploma notunuzun %80 civarında olmasıdır. Notunuz düşük ve bu konuda endişeleriniz var. Hiç sorun etmeyin! Üniversite öncesi alacağınız 1 Akademik yıla denk gelen Foundation Programı ile (Üniversite Hazırlık senesi)  Üniversitede okumak istediğiniz bölümle ilgili ön dersleri almanızı ve Lise not ortalamanızı yükseltmenizi sağlıyoruz. İşte bundan sonrası aklınızın dahi alamayacağı Rank List’ de her zaman en üst sıralarda ki İngiliz Üniversitelerine dahi yerleştirilmenize yardımcı oluyoruz. Detaylı bilgi ve danışmanlık için Bilgi İstek formunu doldurunuz.
Twin – Üniversite Hazırlık Programları hakkında bilgi için tıklayınız.
Twin – Üniversite Hazırlık Programı Ücretleri hakkında bilgi için tıklayınız.
**
ESE – European School of Economics Diploma Programları için tıklayınız. / Türkçe
ESE – European School of Economics Diploma Programları için tıklayınız. / İngilizce
İngiltere’ de okuyan Türk Öğrencilere Üniversite Eğitimi boyunca Çalışma İzni Veriliyor!
İngiltere’ de Üniversite eğitimi almanın bir diğer avantajı da öğrencilerin eğitimleri boyunca yasal çalışma hakkına sahip olmalarıdır. Bölge seçimi, öğrencinin özelliklerine ve nasıl bir ortamda bulunmak istediklerine bağlı olan bir konudur. Londra ve güney şehirlerinde yaşamak yaşam maliyetleri açısından diğer şehirlere oranla daha yüksektir. Öğrencilerin halkla iç içe olacakları yerleşim yerlerini seçmelerini adaylara önermekte ve bu tercihlerde EDUFİX olarak adaylara alternatifler sunmaktayız.
İngiltere Avrupa’ ya açılan kapıdır!
İngiltere’ deki Üniversiteler, bireysel tercih ve ihtiyaçlara mutlaka cevap verebilecek çok çeşitli programlar sunmaktadır. İngiltere Üniversiteleri, öğrencilere ne düşüneceklerini değil,  nasıl düşünmeleri gerektiğini öğretirler. Ayrıca sınıflarda alınan derslerin yanı sıra daha küçük gruplarda fikir alışverişi yapabilme imkanı sunarlar. İngiltere Avrupa’ ya açılan kapıdır! Gerek İngiltere içerisinde gerekse Avrupa’ya seyahat, pasaportunuzdaki İngiltere vizesi ile size ayrıcalık katmaktadır.
İngiltere’ deki Üniversiteler dünya standartlarında en kaliteli eğitimi vermekte olup, diğer ülkelere göre çok daha kısa ve ücretleri çok daha ucuzdur.
En önemlisi, İngiltere’ de üniversite eğitiminin 3 yıl sürmesi, öğrencilerin daha kısa sürede ve daha az para harcayarak eğitimlerini bitirmelerini ve 1 yıl öncesinden iş hayatına girip para kazanmalarını sağlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FAS'TA DİL EĞİTİM

Fas Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Fas, -resmi olarak Fas Krallığı-, Kuzey Afrika’da yaklaşık olarak 32 milyon nüfusa sahip bir ülkedir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka’dır. Fas’ın, Atlantik Okyanusu’dan, Cebelitarık Boğazını çevreleyip Akdeniz’de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır. Fas, Afrika’da bulunduğu halde Afrika Birliği’ne üye olmayan tek ülkedir. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Fas dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Resmi dilleri Arapça olmasına rağmen devlet dairelerinde Fransızca kullanılmaktadır.  Fas dil okulları  halkın çoğuna kendini geliştirebilmek için geniş kapsamlı fırsatlar sunmaktadı. Halk arasında kullanılan Arapça’ya Darija denilir ve diğer Arap ülkeleriyle karşılaştırıldığında değişiktir. Aynı zamanda ülkede yoğun olan Berberilerinde kullandığı farklı diller bulunmaktadır. Bugünkü Fas topraklarındaki ilk yerleşimler M.Ö. 8000 yıllarına denk gelen Cilalı Taş Devri’ne aittir. erken klasik dön

Almanya'da Yüksek Lisans

Almanya'da Yüksek Lisans Almanya’da devlet üniversitelerinde ücretisiz Yüksek Lisans yapma hakkına sahipsiniz. Frankfurt temsilcilik ofisimiz ve ofisimizde çalışan Türk danışmanlarımızla Türk öğrencilerimize Almanya’ nın ve dünyanın en köklü devlet üniversitelerinde yüksek öğrenimlerini tamamlama şansı yaratıyoruz. Sayfa güncelleme 10 Ocak, 2017′ dir. Aşağidaki bilgiler Almanya’ da Yüksek Lisans yerleştirmeleri ile ilgili son ve güncel bilgilerdir. On-line platformdan firmamıza başvuru yapan adayların muhakkak gerçek bilgilere ulaşabilmesi için sitemizi okumalarını istiyoruz. Aşağıda belirtilen Almanya’ da master kabulü almaya uygunluğunuz var ise işlemlerinizi yürütmekten memnun oluruz. Almanya’da 298 tane üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin 233’ü devlet üniversitesi, 65’i özel üniversitedir. EDUFİX olarak sadece Almanya devlet üniversitelerine yerleştirme yapmaktayız. Tüm devlet üniversitelerinin YÖK denkliği bulunmaktadır. İlk sene Almanca hazırlık yılını tamamlaya

EKVADOR'DA DİL EĞİTİMİ

Ekvador Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Ekvador, Güney Amerika’da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir. Resmi dili İspanyolca’dır. Başkenti Quito’dur. Diğer önemli şehirleri; Guayaquil, Cuenca, Machala ve Portoviejo’dur. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Ekvador dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur ve batısında Büyük Okyanus vardır. Anakaradan 965 kilometre batıda, Büyük Okyanus’ta bulunan Galapagos Adaları da ülkenin sınırları dahilindedir. Adını aldığı ekvatorla ülke ikiye bölünmüştür. 24 Mayıs 1822’de bağımsızlığını elde etmiştir. Ekvador, Birleşmiş Milletler üyesidir. Aynı zamanda, birçok bölgesel toplulukların içinde yer alır. Ülke, 22 eyaletten meydana gelir ve her eyaletin kendi idari merkezi bulunur. Nüfusu 2008 tahminlerine göre 13.625.000 kişidir. Ekonomisi büyük oranda tarıma dayanır, dünyanın en büyük muz ihracatçısıdır. Ekvador’un üç temel bölgeden meydana gel