Ana içeriğe atla

KANADA'DA LİSE EĞİTİMİ

Neden Kanada’da Lise Eğitimi?

 
Kanada’lı öğrencilerin % 90’ı ilköğretim ve lise için Kanada dil okullarını tercih etmektedir. Eğitime harcanan bütçenin çok yüksek olduğunu ve standartların çok iyi olduğunu göz önünde bulundurursak Türk öğrenciler için de Kanada devlet liselerini tercih etmek uygun bir seçenek olacaktır. Kanada’da öğretmenlik yapabilmek için aynı doktorluk gibi üniversite eğitiminin ardından alınan esktra bir uzmanlık eğitimi gerekir. 2 veya 3 yıl süren bu uzmanlık eğitimine kabul oldukça zordur. Çocukların ve gençlerin yetiştirilmesinde çok büyük rol oynayan öğretmenlik mesleğinin en ciddiye alındığı ülkelerden biri olan Kanada’da eğitim de oldukça standarttır. Her şehirde ‘district’ olarak adlandırılan bölge okulları bulunur. Her district nüfusun ve bölgenin büyüklüğüne göre 4-10 arası okula sahiptir. Öğrenciler aynı müfredat ve kitaplarla eğitim alır ve aynı sorularla imtihan olurlar. Devlet liselerinde öğrencilerin zorunlu almaları gereken matematik, bilim, edebiyat gibi derslerin yanında ilgi alanlarına yönelik seçmeli dersler de sunulur. Bilgisayar, tasarım, yemek pişirme, moda tasarım gibi pek çok özel ilgi dersi aynı zamanda öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine de imkan verir. Devlet liselerinin pek çoğu belirli bir kontenjan dahilinde yabancı öğrenci kabul etmektedir. Konaklama olarak homestay (aile yanı) konaklama seçeneği sunulur. Bu okulların yıllık ücretleri ortalama 9.000-14.000 CAD arasında değişmektedir. Ayrıca aylık 700-900 CAD arası konaklama ücreti de hesaplamak gerekir. Okulların bir kısmı sadece İngilizce seviyesi çok iyi olan öğrencileri kabul edebilrken bir kısmı İngilizce seviyesi başlangıç olan öğrencileri bile alıp hazırlık eğitimi sunmaktadır. Kanada’da lise eğitimi için yabancı öğrencilerin de en çok tercih ettiği lise türü devlet liseleridir. Devlet Liselerinin yanısıra çok kaliteli ve küçük sınıflarda eğitim veren özel ortaöğretim okullarıda mevcuttur. Kanada’nin en iyi üniversitelerine öğrenci sokmayı hedefleyen bu okullara Kanadalı ve yabancı öğrenciler rağbet etmektedir. Bunların okul ve konaklama ücretleri yaklaşık 25.000 – 60.000 CAD arasında değişir.
Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları alanında Kanada dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir.
Kanada’da Lise eğitimini başari ile bitiren biri Kanada devlet üniversitelerine çok rahat girebilme şansına sahip olur.

Kanada’da Yaşam Koşulları ve Konaklama

 
Muhteşem doğası, sıcak, eğitim ve kültür düzeyi yüksek insanları, ileri teknoloji alt yapsı ile bu ülkede lise eğitimi programı almak bir genç için ayrıcalık olabilir.

Kanada’da Lise programları sunan okullarımız

 
Burnaby School District; Greater Vancouver
Okul türü: Devlet Lisesi
Districte ait yabancı öğrenci kabul eden okul sayısı: 8
Yıllık okul ücreti: 14.000 CAD
başvuru ücreti: 250 CAD
Homestay ücreti: 9000 CAD (10 ay)
sağlık sigortası: 950 CAD
okulla ilgili diğer giderler: 1275 CAD
toplam yaklaşık okul ve konaklama gideri: 25.225 CAD
Okulla ilgili öne çıkan özellikler:
Vancouver şehir merkezine 25 dk mesafede Burnaby bölgesinde yer alır.
Burnaby North, Moscop ve Burnaby Montain okulları üstün akademik başarılı öğrenciler için özel fen bilimleri eğitimi sunmaktadır.
Görsel Sanatlar ve Sahne sanatları alanında çok iyi eğitim sunmaktadır ve Parsons, Emily Carr gibi dünyaca ünlü sanat okullarına öğrenci yetiştirir.
www.studyinburnaby.ca
Niagara School District, Niagara Bölgesi (Toronto’ya 1 saat mesafede)
Okul türü: Devlet Lisesi
Districte ait yabancı öğrenci kabul eden okul sayısı: 7
Yıllık okul ücreti: 13.000 CAD
başvuru ücreti: 250 CAD
Homestay, yerleştirme, yasal veli, sigorta ücretleri toplamı: 9500 CAD (10 ay)
toplam yaklaşık okul ve konaklama gideri: 22.750 CAD
Okulla ilgili öne çıkan özellikler: Turistik Niagara bölgesi aynı zamanda Niagara şelalerinin etkisiyle ılıman bir iklime sahiptir. Akademik başarı oranı yüksek, daha çok Avrupa kökenli Kanadalıların yaşadığı güvenli ve nezih bir okul bölgesidir. Bölgede öğrenciler için toplu taşıma ücretsizdir. Okulların bir çoğunda muzik, aşçılık ve yabancı dil bölümleri çok güçlüdür. Ayrıca basketbol, hockey, Amerikan futbolu takımları çok kuvvetlidir.
Toronto School District, Toronto, ON
Okul türü: Devlet Lisesi
Districte ait yabancı öğrenci kabul eden okul sayısı: 24
Yıllık okul ücreti: 14.000 CAD
başvuru ücreti: 200 CAD
Homestay, yerleştirme, yasal veli, sigorta ücretleri toplamı: 11.500 CAD (10 ay)
toplam yaklaşık okul ve konaklama gideri: 25.700 CAD
Okulla ilgili öne çıkan özellikler: Toplam 25 binin üzerinde öğrenci ve 550 üzerind eokul sayısıyla Kanada’nın en büyük ve kalabalık okul bölgesidir. Metropolde eğitim almak isteyen öğrenciler için ideal bir seçenek olacaktır.
North Vancouver School District, Vancouver
Okul türü: Devlet Lisesi
Districte ait yabancı öğrenci kabul eden okul sayısı: 6
Yıllık okul ücreti: 14.000 CAD
başvuru ücreti: 200 CAD
Homestay  10 aylık: 8750 CAD
sağlık sigortası: 900 CAD
yasal veli ücreti: 650 CAD
toplam yaklaşık okul ve konaklama gideri: 24.500 CAD
Okulla ilgili öne çıkan özellikler: Vancouver downtown’a 25 dakikalık bir deniz otobusu mesafesinde bulunan North Vancouver nezih ve güvenli oluşu yanında şehrin doğa sporları ve kayak merkezlerinin çok yakınında oluşuyla da dikkat çekmektedir. Akademik başarı oranı çok yüksek olan bu okul bölgesinde IB programı da sunulmaktadır.

Nanaimo Ladysmith School District, Nanaimo, BC

Okul türü: Devlet Lisesi
Districte ait yabancı öğrenci kabul eden okul sayısı: 5
Yıllık okul ücreti: 12.000 CAD
başvuru ücreti: 500 CAD
Homestay  10 aylık: 8000 CAD
sağlık sigortası: 900 CAD
toplam yaklaşık okul ve konaklama gideri: 22.400 CAD
Okulla ilgili öne çıkan özellikler: Vancouver bölgesine kısa bir uçuş veya deniz otobüsü mesafesinde bulunan Vancouver Islands’da güvenli ve nezih bir şehir olan Nanaimo  aynı zamanda çeşitli su sporlarının da merkezidir.  Okulun kendi organize ettiği homestay konaklama programı Kanada’nın en iyilerinden biri olarak nitelendirilebilir. Küçük, güvenli ve insanların birbirini tanıdığı bir ortamda eğitim almak isteyen yabancı öğrenciler için doğru seçim olacaktır.
Blyth Academy; Toronto Yorkville
Okul türü: Özel Lise
Yabancı Öğrencilerin başlayabileceği sınıflar; 7-12
Gruba ait okul sayısı: 9
Yıllık okul ücreti: 18.450 CAD arası değişiyor
başvuru ücreti: 250 CAD
Homestay, yerleştirme, yasal veli, sigorta ücretleri toplamı: 11.500 CAD (10 ay)
toplam yaklaşık okul ve konaklama gideri: 29.950 CAD
(yurt konaklama isteyen öğrenciler London okulunda senelik okul ve koanklama giderleri 38.900 CAD’na eğitim alabilirler.)
Okulla ilgili öne çıkan özellikler:
Blyth Academy küçük sınıflarda eğitim veren ve Kanadalı öğrenci sayısı oldukça fazla olan bir okul. Toronto (Yorkville, Lawrence Park, Port Credit, Thornhill olmak üzere 4 okul), Burlington, Ottawa, London, Barrie ve Whitby okullarında yabancı öğrenciler kabul edilmekte. Barrie okulunda Kanada’nın en başarılı Hockey eğitimini almak mümkün. Okuldan mezun olan öğrencilerin % 95’i Kanada veya diğer ülkerde tercih ettikleri ilk üniversiteye yerleşmişler. Ortalama 8 kişilik sınıflarda ve gerçekten bireysel ilgi ile eğitim veren Blyth Academy okullarında aynı zamanda Royal Ontario Muzesi, Art Gallery of Ontario ve Toronto Internatiınal Film Festivali ile ortak düzenlenen programlar ve dersler mevcut.
http://blythacademy.ca/

Kanada’da Lise Eğitimi İçin Vize

 
Kanada’da eğitim alabilmek için iki tip vize bulunmaktadır.
Öğrenci vizesi
Kanada’da uzun dönem (6 ay ve daha uzun)lise eğitimine gidecek öğrenci uzun dönem “öğrenci vizesi”ne başvuru yapmak zorundaır. Bu vize türü öğrencilik durumu devam ettiği sürece ilgili makamlardan vize süresi uzatılabilir.
“Öğrenci Vizesi” için hazırlanması gereken belgeler :
· Vize Başvuru formu
· En az 1 yıl geçerli pasaport .(Yeni pasaport başvuruları 4 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanınızın aslı ile birlikte ikamet ,ettiğiniz İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yapılacaktır. Pasaport başvuruları ile ilgili detaylı bilgi için www.iem.gov.tr adresini inceleyebilirsiniz.)
· Varsa eski pasaportlarınız
· Ziyaretçi öğrenci vizesi için 2 adet, Öğrenci Vizesi için 4 adet beyaz fonlu 45 mm X 35 mm ölçüsünde son 3 ay içinde çekilmiş arkası beyaz fonlu vesikalık fotoğraf.
· Vize Başvuru Ücreti (Ziyaretçi öğrenci vizesi için 100 CAD , Öğrenci vizesi için 150 CAD – Kanada Büyükelçiliği Garanti Bankası hesabına yatırılır)
· Neden Kanada’da eğitim alınmak istendiğine dair yazılacak niyet mektubu
· Eğitim alacağınız kuruluştan kabul mektubu (acceptance letter) Bu konuda Edufix Yurtdışı Eğitim’e danışınız.
· En son okuduğunuz okula ait mezuniyet belgesi / diplomanız ( hala öğrenci olanlar için yeni tarihli öğrenci belgesi + transcript)
· Varsa devam ettiğiniz özel İngilizce kursları, almış olduğunuz İngilizce hazırlık eğitimi bilgileri
· Varsa evlenme cüzdanı
· Askerlik terhis / tecil belgesi
· Vukuatlı nüfus kayıt örneği
· Arşivli Sabıka Kaydı
· Yurtdışında ki eğitim ve yaşam giderlerinizi karşılayabileceğinizi gösteren belgeler
· Varsa gayrimenkullere ait tapular, araba ruhsatı ve varsa kira gelirini gösteren belgeler
· Çalışanlar için; eğitim süreleri boyunca işyerlerinden izinli olacaklarını belirten yazı ile beraber maaş bordroları.
* Tapu ve ruhsat dışında ki bütün belgeler İngilizce olarak hazırlanacaktır.İngilizce olarak hazırlanamayan belgeler çevirileri yapılarak dosyaya eklenmelidir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FAS'TA DİL EĞİTİM

Fas Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Fas, -resmi olarak Fas Krallığı-, Kuzey Afrika’da yaklaşık olarak 32 milyon nüfusa sahip bir ülkedir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka’dır. Fas’ın, Atlantik Okyanusu’dan, Cebelitarık Boğazını çevreleyip Akdeniz’de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır. Fas, Afrika’da bulunduğu halde Afrika Birliği’ne üye olmayan tek ülkedir. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Fas dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Resmi dilleri Arapça olmasına rağmen devlet dairelerinde Fransızca kullanılmaktadır.  Fas dil okulları  halkın çoğuna kendini geliştirebilmek için geniş kapsamlı fırsatlar sunmaktadı. Halk arasında kullanılan Arapça’ya Darija denilir ve diğer Arap ülkeleriyle karşılaştırıldığında değişiktir. Aynı zamanda ülkede yoğun olan Berberilerinde kullandığı farklı diller bulunmaktadır. Bugünkü Fas topraklarındaki ilk yerleşimler M.Ö. 8000 yıllarına denk gelen Cilalı Taş Devri’ne aittir. erken klasik dön

Almanya'da Yüksek Lisans

Almanya'da Yüksek Lisans Almanya’da devlet üniversitelerinde ücretisiz Yüksek Lisans yapma hakkına sahipsiniz. Frankfurt temsilcilik ofisimiz ve ofisimizde çalışan Türk danışmanlarımızla Türk öğrencilerimize Almanya’ nın ve dünyanın en köklü devlet üniversitelerinde yüksek öğrenimlerini tamamlama şansı yaratıyoruz. Sayfa güncelleme 10 Ocak, 2017′ dir. Aşağidaki bilgiler Almanya’ da Yüksek Lisans yerleştirmeleri ile ilgili son ve güncel bilgilerdir. On-line platformdan firmamıza başvuru yapan adayların muhakkak gerçek bilgilere ulaşabilmesi için sitemizi okumalarını istiyoruz. Aşağıda belirtilen Almanya’ da master kabulü almaya uygunluğunuz var ise işlemlerinizi yürütmekten memnun oluruz. Almanya’da 298 tane üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin 233’ü devlet üniversitesi, 65’i özel üniversitedir. EDUFİX olarak sadece Almanya devlet üniversitelerine yerleştirme yapmaktayız. Tüm devlet üniversitelerinin YÖK denkliği bulunmaktadır. İlk sene Almanca hazırlık yılını tamamlaya

EKVADOR'DA DİL EĞİTİMİ

Ekvador Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Ekvador, Güney Amerika’da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir. Resmi dili İspanyolca’dır. Başkenti Quito’dur. Diğer önemli şehirleri; Guayaquil, Cuenca, Machala ve Portoviejo’dur. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Ekvador dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur ve batısında Büyük Okyanus vardır. Anakaradan 965 kilometre batıda, Büyük Okyanus’ta bulunan Galapagos Adaları da ülkenin sınırları dahilindedir. Adını aldığı ekvatorla ülke ikiye bölünmüştür. 24 Mayıs 1822’de bağımsızlığını elde etmiştir. Ekvador, Birleşmiş Milletler üyesidir. Aynı zamanda, birçok bölgesel toplulukların içinde yer alır. Ülke, 22 eyaletten meydana gelir ve her eyaletin kendi idari merkezi bulunur. Nüfusu 2008 tahminlerine göre 13.625.000 kişidir. Ekonomisi büyük oranda tarıma dayanır, dünyanın en büyük muz ihracatçısıdır. Ekvador’un üç temel bölgeden meydana gel