Ana içeriğe atla

Macaristanda Üniversite Eğitimi

Macaristanda Eğitim ve Macaristan Üniversiteleri Hakkında

Macaristan Avrupa Birliğine 2004 yılında tam üye olduğundan beri, gerek uyum süreci ve gerekse AB fonlarından alınan desteklerde eğitim alanında büyük ilerlemeler göstermiş, halihazırda güçlü bir eğitim geleneği olan Macaristan üniversiteleri Avrupa'nın en yüksek standartlı üniversiteleri arasında yerini almıştır. Macaristan bir orta Avrupa ülkesidir ve nüfusu 10 milyondur. Başkent Budapeşte dünyanın en önemli turistik başkentlerinden biri olup aynı zamanda çok önemli üniversitelere de ev sahipliği yapmaktadır.
Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları alanında Macaristan dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir
Macaristan dil okulları Avrupa'nın en güçlü dil okulları arasındadır. Günümüze kadar 14 Macar bilim adamı, edebiyatçı ve sanatçı Nobel ödülü almayı başarmıştır ki sadece bu bilgi bile Macaristanda eğitim ve üniversite kültürünün ne kadar güçlü olduğunun ispatıdır. Budapeşte, Peç (Pécs) , Szeged ve Debrecen Macaristanda önemli üniversite ve eğitim şehirleridir. Peç şehri 2010 yılında İstanbul ile eşzamanlı olarak Avrupa Kültür Başkenti olarak seçilmiştir.
Macaristanda üniversite eğitimi almak ülkemizdeki öğrenciler için en iyi yurtdışı eğitim çözümlerinden biridir. Macaristanda eğitim maliyetleri oldukça ekonomik olmakta beraber eğitim dili İngilizcedir.
YÖK denkliği konusunda ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.

Macaristanda Üniversite Eğitimi Almanın Avantajları

Macaristanda üniversite eğitimi için sınav kazanmak zorunda değilsiniz!
Macaristan üniversiteleri size ideallerinizi gerçekleştirmeyi vaad ediyor. Macaristanda eğitim alabilmek için lise diplomanız yeterli. Lise diplomanız ve not dökümünüz ile Macaristanda üniversite kaydınızı yapabilir, üniversite eğitiminize başlayabilirsiniz.
Macaristan üniversiteleri YÖK tarafından onaylanıyor
Macaristan bir Avrupa Birliği ülkesi olduğu için, Macaristan üniversitelerinden alacağınız diplomalar YÖK tarafından onaylanıyor. Macaristanda eğitim sonrası alacağınız diplomanızla mesleğinizi hem Türkiye'de hem de yurtdışında rahatlıkla icra edebilirsiniz.
Macaristanda İngilizce olarak eğitim alacaksınız.
Macaristanda eğitim dili İngilizce. Bu nedenle yurtdışından çok sayıda öğrenci Macaristan üniversitelerini tercih ediyor ve Macaristan'da eğitim ortamı bu sayede çok uluslu bir ortamdır. Üniversite eğitiminiz boyunca İngilizce dilini hem eğitim hem de sosyal hayatta aktif olarak kullanacak ve anadil seviyesinde İngilizce konuşabiliyor olarak mezun olacaksınız.
Macaristanda eğitim ve yaşam maliyetleri Türkiye ile aynı!
Macaristanda üniversite eğitimi almanın maliyeti, Türkiye'de ya da KKTC'de bir özel üniversiteye gitmekten daha ekonomiktir. Yaşam giderleriniz ise Türkiye ile aynıdır. Eğitim ve diploma avantajları göz önünde bulundurulduğunda Macaristanda üniversite okumak çok mantıklıdır.
Schengen vizeniz ile Tüm Avrupa'da serbest dolaşım hakkınız olacak.
Üniversite eğitimi almak sadece fakülte ile yurt binası arasında yaşamak değildir. Bulunduğunuz sosyal çevre, uluslararası ortam ve, kültürel olanaklar kişisel gelişiminiz ve vizyonunuz için vazgeçilmez unsurlardır. Macaristan'da eğitim aldığınız sürece sahip olacağınız Schengen vizeniz ile tüm Avrupa'da sınırsız seyahat özgürlüğünüz olacak, yeni ülkeler, şehirler görecek, çok sayıda değişik ülkeden arkadaşlar edineceksiniz.
  • EDUFİX, dünyanın dört bir tarafından gelen öğrenciler için her gün farklı şeyler öğrendikleri, farklı kültürleri keşfettikleri bir ev gibi. Öğretmenlerle ilgili en güzel şey farklı seviyelerdeki

    Mesut Demirci - New York

  • Şimdi İngilizce konuşurken çekingen hissetmiyorum. Dahası, insanların önünde konuşma yapabiliyor ve şaka da yapabiliyorum. İngilizce yeteneklerim bana işimde yardımcı oluyor.

    Ümit Demirci - New York

  • Ders aralarında arkadaşlarınızla sohbet ediyorsunuz ve şakalar yapıyorsunuz, ve bütün arkadaşlarınızın farklı ülkelerden, kültürlerden ve

    Yiğit Demirci - New York

  1. 1
  2. 2
  3. 3
 

Macaristan Üniversiteleri

ÜniversiteŞehirAçıklama
Peç Üniversitesi (Pécs)Peç1367'de kurulan, Macaristan'ın en eski üniversitesi. İngilizce Hazırlık, Tıp hazırlık, Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Fizyoterapi, Psikoloji, Mimarlık ve daha birçok bölüm.
IBS International Business SchoolBudapeşteMacaristan'ın genç ve dinamik özel üniversitesi IBS'te İngiltere Buckingham Üniversitesi Diploması ve İngilizce hazırlık eğitimi.
Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi (BME)BudapeşteAvrupanın en iyi teknik üniversitelerinden, Makina, Elektrik, İnşaat, Mimarlık ve daha birçok bölüm, mühendislik, mimarlık hazırlık.
Dunaujvaros ÜniversitesiDunaujvarosBudapeşte'ye 40 dakika mesafede Dunaujvaros şehrinde hesaplı eğitimin adresi.
Debrecen ÜniversitesiDebrecenZiraatten işletmeye, müzikten biokimyaya daha birçok bölüm...
Budapeşte Film Akademisi (BFA)BudapeşteHesaplı Film Eğitimi + Kamera Arkası Pratiği = BFA
Corvinus ÜniversitesiBudapeşteFinancial Times İşletme Master eğitimi sıralamasında dünyada ilk 25'te gösterilmiştir.
Budapest METROPOLITAN University of Applied ScienceBudapeşteAnimasyon, sinema, medya, tasarım, turizm, fotoğrafçılık ve daha birçok bölüm...
Wekerle Business SchoolBudapeşteBudapeşte'nin genç ve bir o kadar iddealı üniversitesinde Ticaret ve Pazarlama okuyun.
Eötvös Loránd Üniversitesi (ELTE)BudapeşteMacaristan'ın en iyi dil edebiyat üniversitesi.
Szeged ÜniversitesiSzegedDünyanın en iyi 500 üniversitesi içerisinde yer almakta.

Konaklama çözümleri

Macaristan'da üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin en fazla merak ettiği konulardan biri de konaklama seçenekleri ve maliyetleridir. Avrupa'nın en fazla üniversite öğrencisi barındıran ülkelerinden Macaristan'a her sene dünyanın bir çok ülkesinden lisans ve master başvuruları yapılmakta, aynı zamanda erasmus gibi değişim programları kapsamında binlerce öğrenci ülkeye akmaktadır. Macaristan'da bazı üniversiteler ikinci dönem, yani şubat ayı başlangıçlı başvuruları da kabul etse de ülkenin genelindeki üniversitelerde lisans ve master eğitimi eylül ayında başlar. Bu sebeple Ağustos - Eylül aylarında binlerce yabancı öğrenci yurt ve kiralık ev arayışına girer, bu da konaklama organizasyonunun önemini ve hızlı hareket kabiliyetini ön plana çıkarır. EDUFİX, başvuru yaptığınız üniversite seçeneklerini de göz önünde bulundurarak size tüm konaklama seçenekleri ayrıntılı şekilde sunar ve en uygun maliyetli ve konforlu konaklama yerleştirmeleri için hızlı ve güvenli bir organizasyon sağlar.
Üniversite Yurtları
Macaristan'da konaklama seçeneklerinden en çok tercih edilen ve başvurulanlar üniversite yurtlarıdır. Ancak Budapeşte dışındaki şehirlerdeki üniversiteler çoğunlukla yurt imkanı sağlasa da, Budapeşte üniversitelerinin bir çoğunun yurdu bulunmamakta ve öğrencileri anlaşmalı oldukları hostel/yurt tarzı konaklamalara yönlendirmektedirler. Yine yurt kapasiteleri kısıtlı olduğu için erken konaklama başvurusu çok önemlidir. Bu da erken üniversite başvurusunun önemlini ortaya çıkarmaktadır. EDUFİX, öğrencilerine özel yurt, öğrenci rezidansı ve ev kiralama hizmeti sunarak Macaristan'da eğitim alacak öğrencilerine çok detaylı konaklama çözümü sunmaktadır. Macaristan Üniversitelerinin aylık yurt ücretleri 200 € ile 400 € arasında değişmektedir.
Kiralık Ev Konaklaması
EDUFİX, Macaristan'da üniversite eğitimi alırken tek başına ya da arkadaşlarıyla ev kiralamak isteyen öğrencilerimize kiralık evler, emlakçı görüşmeleri, kontrat çevirileri ve kurallar gibi bir çok konuda bire bir danışmanlık yapmakta, öğrencinin bütçesine en uygun konaklama çözümünü sunmakta ve öğrenciyi kiralamak istediği eve yerleştirmektedir. Budapeşte'de ev kiraları iki odalı evler için 300€ ila 550€ arasında değişirken Pecs ve Debrecen şehirlerinde bu ücretler 250€ ila 450€ arasındadır.
Özel Yurt / Hostel Konaklamaları
Macaristan'da Türkiye'den farklı olarak Kredi Yurtlar Kurumu ya da özel öğrenci yurdu gibi yurtlar çok fazla bulunmamaktadır. Bir çok özel hostel, sadece öğrencilere hizmet vermekte ve özel yurt işlevi görmektedir. Üniversite yurdu ya da öğrenci evlerinde kalmak istemeyen, yer bulamayan ya da geçici konaklama isteyen öğrencilerimize özel yurt ve hostel ayarlanır. Aylık ücreti 200€ ila maksimum 400€ arasında değişen özel yurtlarda kısa süreli konaklama mümkündür, öğrenci 1 sömestr konakladıktan sonra dilediği zaman başka bir konaklama seçeneği araştırabilir ve özel yurtlardan ayrılabilir. EDUFİX, öğrencilerine hem geçici hem de kalıcı konaklama organizasyonu için servis sağlayıcıları aracılığıyla detaylı bilgi sunmaktadır.
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FAS'TA DİL EĞİTİM

Fas Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Fas, -resmi olarak Fas Krallığı-, Kuzey Afrika’da yaklaşık olarak 32 milyon nüfusa sahip bir ülkedir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka’dır. Fas’ın, Atlantik Okyanusu’dan, Cebelitarık Boğazını çevreleyip Akdeniz’de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır. Fas, Afrika’da bulunduğu halde Afrika Birliği’ne üye olmayan tek ülkedir. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Fas dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Resmi dilleri Arapça olmasına rağmen devlet dairelerinde Fransızca kullanılmaktadır.  Fas dil okulları  halkın çoğuna kendini geliştirebilmek için geniş kapsamlı fırsatlar sunmaktadı. Halk arasında kullanılan Arapça’ya Darija denilir ve diğer Arap ülkeleriyle karşılaştırıldığında değişiktir. Aynı zamanda ülkede yoğun olan Berberilerinde kullandığı farklı diller bulunmaktadır. Bugünkü Fas topraklarındaki ilk yerleşimler M.Ö. 8000 yıllarına denk gelen Cilalı Taş Devri’ne aittir. erken klasik dön

Almanya'da Yüksek Lisans

Almanya'da Yüksek Lisans Almanya’da devlet üniversitelerinde ücretisiz Yüksek Lisans yapma hakkına sahipsiniz. Frankfurt temsilcilik ofisimiz ve ofisimizde çalışan Türk danışmanlarımızla Türk öğrencilerimize Almanya’ nın ve dünyanın en köklü devlet üniversitelerinde yüksek öğrenimlerini tamamlama şansı yaratıyoruz. Sayfa güncelleme 10 Ocak, 2017′ dir. Aşağidaki bilgiler Almanya’ da Yüksek Lisans yerleştirmeleri ile ilgili son ve güncel bilgilerdir. On-line platformdan firmamıza başvuru yapan adayların muhakkak gerçek bilgilere ulaşabilmesi için sitemizi okumalarını istiyoruz. Aşağıda belirtilen Almanya’ da master kabulü almaya uygunluğunuz var ise işlemlerinizi yürütmekten memnun oluruz. Almanya’da 298 tane üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin 233’ü devlet üniversitesi, 65’i özel üniversitedir. EDUFİX olarak sadece Almanya devlet üniversitelerine yerleştirme yapmaktayız. Tüm devlet üniversitelerinin YÖK denkliği bulunmaktadır. İlk sene Almanca hazırlık yılını tamamlaya

EKVADOR'DA DİL EĞİTİMİ

Ekvador Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Ekvador, Güney Amerika’da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir. Resmi dili İspanyolca’dır. Başkenti Quito’dur. Diğer önemli şehirleri; Guayaquil, Cuenca, Machala ve Portoviejo’dur. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Ekvador dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur ve batısında Büyük Okyanus vardır. Anakaradan 965 kilometre batıda, Büyük Okyanus’ta bulunan Galapagos Adaları da ülkenin sınırları dahilindedir. Adını aldığı ekvatorla ülke ikiye bölünmüştür. 24 Mayıs 1822’de bağımsızlığını elde etmiştir. Ekvador, Birleşmiş Milletler üyesidir. Aynı zamanda, birçok bölgesel toplulukların içinde yer alır. Ülke, 22 eyaletten meydana gelir ve her eyaletin kendi idari merkezi bulunur. Nüfusu 2008 tahminlerine göre 13.625.000 kişidir. Ekonomisi büyük oranda tarıma dayanır, dünyanın en büyük muz ihracatçısıdır. Ekvador’un üç temel bölgeden meydana gel