Ana içeriğe atla

Kanada'da Yüksek Lisans

Kanada'da Yüksek Lisans

Kanada Üniversiteleri  dünya genelinde uluslararası akreditasyona sahip eğitim sistemi ile hayalleri gerçeğe dönüştürüyor. Kanada üniversiteleri son on yılda yabancı öğrencilerin artan talepleriyle sadece birer okul olmaktan çıkıp, farklı dil, gelenek ve fikirlerin paylaşım merkezine dönüşmüştür. Bu sayede global anlamda eğitim ve çalışma ortamı sağlayan okullar, öğrenciler için gerçek bir fırsat kaynağı olmuştur. Kanada’ da yüksek lisans eğitim yılı 2 sene sürmektedir. İlk yıl eğitim, 2. yıl tez aşamasıdır.
  • Kanada Yüksek lisans ücretleri 23bin CA$ – 35binCAD arasında değişmektedir.
  • Kanada Üniversitelerinden kabul alabilmeniz için Üniversite mezuniyet ortalamanızın GPA 3.0  olması şarttır.
  • Kanada’ da aylık yaşam giderleriniz 1550CAD olarak hesaplanmaktadır. Bu rakam resmi bir rakamdır. 9 ay süreli eğitiminiz süresince konaklama, yemek, yol…tüm yaşam giderleriniz dikkate alınarak bildirilen resmi bir rakamdır.
  • Aracılıgımızla Kanada master  programına direk başvuru yapmak isteyen adaylar IELTS6,5 veya TOEFL79 beyan etmek zorundadırlar. İngilizcesi yetersiz olan adaylar Kanada’ da ingilizce dil okulunda TOEFL/IELTS hazırlık derslerine katılabilirler.
Yukarıdaki ücretlere ve not ortalamasına uygun olmayan adaylar yine de Kanada’ ya gitmek istiyorum dediklerinden Kanada’ da work and study başlığı altında eğitim odaklı göçmenlik başvurusu yapabileceğiniz Co-Op Postgraduate Sertifikası programlarına (kalifiyeli göçmenlik eğitimi) yönlendirmekteyiz.  Program 2 yıl sürelidir. Yıllık ücreti 15binCA$’ dır.
Yurtdışı eğitim danışmanlık şirketleri alanında Kanada dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir.
Kanada’da Yüksek Lisans başvurunuz için hazırlamanız gereken evraklar şunlardır:
  • Pasaport
  • 1 fotograf
  • Diploma ya da öğrenci belgeniz
  • Transcript
  • Var ise İngilizce Test Sonucu (TOEFL / IELTS)
  • Başvurunuz sırasında İngilizce’niz yetersiz ve bir sınav skoru alamayacak durumda iseniz Kanada’ da IELTS derslerine kayıt formu
  • Recommendation Letters (Referans Mektupları)
  • Statement of Purpose (İyiniyet Mektubu)
  • CV
  • 1yıl için eğitim ve yaşam masraflarınızı karşılayabileceğinizi belgeyebileceğiniz bankanızda minimum 40binCAD karşılıgıTL
  • EDUFİX kayıt, danışmanlık, vize hizmet bedeli
Yukarıda ki evrakların hazırlanmasında EDUFİX öğrenci adaylarına her türlü destek ve yardım vermektedir. Bu nedenle eğer üniversite eğitiminizden hemen sonra Kanada’ da  master eğitimine  başlamayı düşünüyorsanız 4. Sınıfın 2. Yarıyılında başvuru işlemlerinizi başlatmanız gerekmektedir.
Kanada’da dil okulları programlarına başvurabilmek için öncelikle 4 yıllık bir lisans programından mezun olmak gerekmektedir. Fakat bazı üniversiteler, öğrencinin sahip olduğu iş tecrübesini ya da aldığı CA (Chartered Financial Analyst) gibi uluslararası derecelerini, 4 yıllık üniversite eğitimine denk sayabilmektedir. İşte bu dönemde kayıt işlemlerinizi yürüten EDUFİX olarak görevimiz seçilen yüksek lisans programının kabul koşullarını iyi incelemek ve okulla irtibata geçerek programın gerektirdiği özelliklere sahip olunup olunmadığını öğrenmektir. TOEFL/IELTS sınav skorlarını beyan edebilen adayların Kanada Yüksek Lisans programları kayıt, danışmanlık, vize hizmet bedelini öğrenmelerini tavsiye ediyoruz.
Öğrenci adaylarımızın başvurdukları programa göre Fransızca veya İngilizce dillerinden birinde iyi olmaları gereklidir. Programlarda daha çok İngilizce kullanılmaktadır. Öğrencilerin yeterlilikleri TOEFL sınav sonucu ile belirlenmektedir. İstenen sonuçlar programdan programa farklılık göstermektedir. Ayrıca IELTS sınavı da TOEFL sınavının yerini tutmaktadır. Tüm evraklarınız hazır olduğu halde İngilizcenizin TOEFL ya da IELTS sınavından yeterli düzeyde not alacağından emin değişeniz size yine Kanada içerisinde Akademik İngilizce hazırlık kurslarına yönlendirmekte ve kayıt işlemlerinizi yürütmekteyiz. Kanada merkezimizden alacağınız on-line test ile İngilizce derecenizi belirlemekte ve derecenize göre kaç ay İngilizce kurs almanız gerektiğini belirlemekteyiz.
”Recommendation letters / Referans mektupları” öğrencinin güçlü ve zayıf yönlerini yansıtıcı nitelikte hazırlanmalıdır. Kanada Üniversiteleri, referans sistemini ciddiye almakta ve mektuplarda yazan bilgilere, öğrenciyle ilgili akademik bir plan oluştururken önem vermektedirler. EDUFİX bu mektupların hazırlanmasında adaylara yardımcı olmaktayız. Bütün bu belgeler başvurulacak Üniversiteye EDUFİX Kanada temsilcimiz aracılığı ile teslim edilmek üzere gönderilmektedir. Adayların posta yolu ile teslim ettiği evraklar üniversiteler tarafından kabul edilmediğinden işleme konulmamaktadır. Bu nedenle Kanada üniversiteleri bireysel başvuru kabul etmezler.
‘’Statement of Purpose’’ mektubunuzun hazırlanmasında da aynı itina ve titizlikle adaylara yardımcı olmaktayız. Dökümanlarda çalışmak istediğiniz uzmanlık alanını, bu alanı seçme nedenlerinizi, bu alanda ne kadar bilgili olduğunuzu, ne kadar süreli çalışma ve araştırma yaptığınızı vurgulayıcı mektuplar üzerinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yukarıda belirtmiş olduğumuz evraklarınızla öğrencinin diğer adaylardan farklılığını sunmak ve öne çıkmasını sağlamak öncelikli amacımız olmaktadır. Böylece Kanada yurtdışı eğitim alanınad yetkili acenteniz EDUFİX aracılığı ile kabul edilebilirlik olasılığınızı artırmaktayız.
Master veya  Postgraduate sertifikası mezuniyetinizden sonra  göçmenlik başvurunuzda yineEDUFİX sizlere hizmet vermeye devam etmektedir ! Danışmanlık hizmetlerimiz oturum alana kadar  devam etmektedir.
Yüksek lisans programlarına başvuran öğrencilerin lisans mezunu not ortalamaları (GPA) %80’ in üzerinde olmalıdır. Oldu ki not ortalamanız düşük ve siz Kanada’ da hala bir Master Programına kabul edilmek ve size tanınan eğitime dayalı göçmenlik avantajından faydalanmak istiyorsunuz. Bu durumda adaylarımıza sunduğumuz sayısız Postgraduate Sertifika Programları ile aynı standartlara sahip olmanızı sağlıyoruz. Üstelik çok ucuz ve uygun maliyetlerde sayısı 150’nin üzerinde Postgraduate Sertifika programları mevcut. EDUFİX sizi istenilen hedefe götürecek en uygun Sertifika Programını belirlemenizi sağlayacak ve Kanada’ da Oturum / Vatandaşlık almanızı kolaylaştıracak ve hızlandıracaktır.
Kanada Yüksek Lisansta öğrencilere çok farklı şekilde alternatifler sunmaktadır.  Üniversite Mezuniyet ortalamanız düşük ise sorun yapmanıza gerek yok! Kaydınızı yapacağımız Postgraduate Sertifikası Programları (kalifiyeli göçmenlik eğitimi) ile dilerseniz not ortalamanızı yükselterek master Programına devam edebilir, dilerseniz mesleki kalifiyesini tamamlamış bir birey olarak, full-time çalışma hakkı almış profesyonel olarak iş hayatınıza başlıyorsunuz. Unutmayın! Kanada’ da eğitim aldığınız seneniz kadar çalışma hakkınız var.
Refah düzeyi en yüksek ülkede artık huzur içerisinde ikinci bir vatandaşlığa sahip olabilir siniz! İngilizcenizi geliştirdiğiniz, eğitim düzeyinizi master veya Postgraduate sertifikası programı ile yükselttiniz, eğitim aldığınız mesleği profesyonelce yapabilecek duruma geldiniz… O halde Kanada sizleri bırakmak istemiyor !
Yurtdışında Master programlarına aileler beraber gidebilirler mi?  Kanada devleti yüksek lisans başvurularında aile başvurlarını kabul etmektedir. Aşağıdaki kabul şartlarını sağladığınız takdirde firmamızla iletişime geçerek randevu talep ediniz. Kanada dil okulları ve Kanada sertifika programları için birçok aile tarafımıza başvuru yapmaktadır. Eşler buna karşın ikimiz birden ”Kanada’ da 2 farklı dil okuluna/ sertifika programına katılsak veya birimiz sertifika diğerimiz dil okuluna/ birimiz master diğerimiz dil okuluna gidecek şekilde başvuru yapmak istiyoruz” diyerek ofisimize geliyorlar. Oysa bizleri internet üzerinden ulaşan ailelere sitemizde net yanıt verilmektedir. Böyle bir başvuru şekli yoktur. Çiftler ayrı ayrı dahi 2 farklı programa kaydolmak istiyorlar olsalar dahi bu şekilde bir vize verilmemektedir. Kanada’ ya Yüksek Lisans başvurularında eşinizle beraber gitme hakkınız vardır. Eşi ile beraber Kanada’ ya yüksek lisans amacı ile gitmek isteyen aileleri özenle seçmektedir. Kanada yüksek lisans başvurusu yapacak adayın yaşı 30’dan büyük olmamalıdır. Her 2 çift için çok başarılı bir mesleki kalifiye, banka hesaplarında beyan ettikleri minimum 100binTL nakit mevduatın kaynağını ve nakit mevduatın akışkanlığını ve güçlü pasaportlarını(daha önce vizeli ülkelere giriş/çıkış/travel history) sunmak zorundadırlar. Bu başvuru çocuklu aileleri kapsamamaktadır.
KANADA’ DA MASTER SONRASI VATANDAŞLIK HAKKI
Master ve Postgraduate sertifikalarında öğrenciler eğitim dönemlerinde haftada 20 saat yani part-time çalışma hakkına sahiptirler. Kanada Hükümeti tarafından uluslararası öğrencilere tanınan bu çalışma hakkı ile amaç öğrenciye kazanç kapısı açmak ve zenginleşmesini sağlamak değildir. Öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmek ve kendilerine kalifiye kazandırarak donanımlı bir birey olarak hayata atılmasını sağlamaktır. Öğrenciler eğitimleri sonrası Kanada içerisinde mesleki hayata atılmak ve çalışmak istedikleri takdirde eğitimden sonra kendilerine verilen 1 senelik full-time çalışma hakkı sonrası 3 sene daha çalışma haklarını uzatabilirler. İşte bu süreç öğrenciyi vatandaşlık süreci sağlayacak harika bir döneme götürmektedir. Yurtdışı eğitim danışmanınız EDUFİX, yine tüm danışmanlık  hizmetlerini bu aşamada da devam etmektedir.  Bu süreçlerden geçmiş, hali hazırda Kanada vatandaşlığı surecine gelmiş birçok öğrencimiz bulunmaktadır!
EĞİTİM SONRASI VATANDAŞLIK HAKKI
Kanada’ya  ‘’dünya üzerindeki yaşanılası birinci ülke’’ denmesi boş yere değil! Kanadalılar yabancılara karşı misafirperverdir ve farklılıklara her zaman saygı gösterirler.  Eğitim kurumları yurtdışından gelen öğrencileri teşvik eder ve birçoğu uluslararası öğrenci sayısını artırmayı amaçlarlar.
Kanada’ da eğitimini tamamlamış, mesleki kalifiyeye sahip olmuş, eğitimi sayesinde mükemmel bir İngilizceye sahip, Kanada kültür ve yasasını benimsemiş bir mezun olarak ,  eğitiminiz sonrası oturum başvurusu hakkı vererek ikinci bir vatandaşlığa sahip olabilir siniz ! Kanada’ da İngilizce kursu süresince öğrenciler çalışma hakkına sahip değildirler. Fakat Üniversite ya da Master eğitimlerine başladıklarında part-time yani haftada 20 saat çalışma hakkına sahip olabilmektedirler. Bu çalışma hakkı öğrencilerin kendilerine zenginlik sağlamaları amacıyla değil, mesleki alanda becerilerini geliştirebilmeleri için tanınmıştır. Yani Kanada’ da çalışacağım, master ücretimi çalışarak ödeyeceğim gibi düşünen arkadaşların fikirleri sadece hayal olarak kalmaktadır. Eğer arkanızda aile desteğiniz yok ise, ilk yılın master ve yaşam ücretlerine sahip değilseniz Kanada’ da çalışarak yüksek lisans yapmak değil, yurutdışı vizesi alabilmeniz dahi hayal olarak kalmaktadır. Öncelikle öğrencilerin yurtdışında yüksek lisans ücretlerini karşılayabilecek standartta bir ailesi var mı yok mu onu gözden geçirmelerini daha sonra yurtdışında Yüksek lisans ile ilgili bizlerle iletişime geçmelerini önermekteyiz. Zira sitemiz tam donanımlı bir rehber halindedir. Sitemizin son güncelleme tarihi 10 Ocak 2017′ dir. Eğer yüksek lisans yaşpmak için uygun bütçeniz yok ise, Kanada sertifika programlarına yönelebilirsiniz.
Öğrenciler mezuniyetleri sonrası eğitim aldıkları sene kadar full-time çalışma hakkına başvurabilir ya da ülkelerine dönebilirler. Eğer aday full-time çalışma hakkını kullanmayı tercih ederse bundan sonraki sistem, adaya Oturum/vatandaşlık başvurusu yapabilme hakkını vermektedir. EDUFİX 2004 yılından bu yana Kanada’ da birçok Üniversite ve Master Programlarına yerleştirmeler yapmaktadır. Konusunda uzmandır. Danışmanlarınızın size vereceği tarihlere uygun olarak evraklarınızı teslim etmeniz istenecektir. Öğrencilerimizden birçoğu bu aşamalardan geçerek Oturum/Vatandaşlık başvuru sürecinde bulunmaktadır. Aradan geçen yıllar içerisinde özellikle yerleştirme yaptıgımız üniversitelerin listelerini aşağıda görebileceksiniz.
2004 yılından bu yana yurtdışı eğitim alanında faaliyet vermekte olan firmamız, her yıl 1000 den fazla öğrencinin yurtdışında eğitim almasına yardımcı olmaktadır.  Yurtdışında bulunan tüm dil okullarının ve 3000′ den fazla Üniversitenin Türkiye temsilciliğini yürütmekteyiz. Kanada’ da uzatılamaz vize kapsamında alınacak olan 1-2-3 aylık dil okulu/TOEFL programları için hali hazırda Türkiye’ de eğitim hayatınıza devam ediyor olma zorunluluğu vardır. Kanada’ da Uzun süreli vize kapsamında eğitim alacaklar ise Türkiye’den 4 senelik bir Üniversiteden mezun olmak zorundadır.  İşlemlerimizi garantili vize kapsamında sürdürüyor; öğrenci adaylarımıza görüşmelerimizde sundugumuz koşulları tamamladıklarında kayıt işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Toronto ve Vancouver şehrinde  bizzat EDUFİX öğrencilerimize hizmet veren EDUFİX danışmanlarımız vardır. EDUFİX yurtdışı eğitim  hizmetlerimiz ​​ ​​yurtdışında eğitim hayatınız süresince devam eder.  Türkiye temsilci​si olduğumuz dil okullarının ve Üniversitelerin güncel Promosyon ve bursları​nı​  EDUFİX Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Kolay İletişim için 0212 259 60 75 –  0544 259 60 71
Kanada’da Yüksek Lisans Yerleştirmeleri Yaptığımız Üniversiteler Alfabetik Olarak Aşağıdaki Gibidir.
  1.             Alberta Üniversitesi
  2.             Arbutus Collage
  3.             Algonquin College
  4.             British Columbia Üniversitesi
  5.             Centennial College
  6.             Concordia Üniversitesitesi
  7.             Conestoga College
  8.             Douglas College
  9.             Durham College
  10.             Fairleigh Dickinson University
  11.             Fanshawe College
  12.             George Brown College
  13.             Greystone College
  14.             Georgian College
  15.             Humber College
  16.             Huron University College
  17.              Queen Üniversitesi
  18.             International College of Manitoba
  19.             Kwantlen Polytechnic University
  20.             Laurentian University
  21.             Mohawk College
  22.             Mcgill Üniversitesi
  23.             New Image College of Fine Arts
  24.             Niagara College Canada
  25.             Nimbus School Of Recording Arts
  26.             North Island College
  27.             Northern Alberta Institute of Technology
  28.             Red River College
  29.             Ryerson Üniversitesi
  30.             SAIT Polytechnic College
  31.             Saint Mary’s University
  32.              Simon Fraser University
  33.             Seneca College
  34.             Sheridan College
  35.             St. Clair College
  36.             St. Lawrence College
  37.             Thompson Rivers University
  38.             Toronto Üniversitesi
  39.             Trent University
  40.              Trinitiy Western Üniversitesi
  41.             University Canada West
  42.             University of Manitoba
  43.             University of Regina
  44.             University of Toronto
  45.             University of Windsor
  46.             University of Winnipeg
  47.             University of Waterloo
  48.              University of New Brunswick
  49.             Vancouver Film School
  50.             Mount Saint Vincent University                
  51.              Western Üniversitesi
  52.             Vancouver Community College          

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FAS'TA DİL EĞİTİM

Fas Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Fas, -resmi olarak Fas Krallığı-, Kuzey Afrika’da yaklaşık olarak 32 milyon nüfusa sahip bir ülkedir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka’dır. Fas’ın, Atlantik Okyanusu’dan, Cebelitarık Boğazını çevreleyip Akdeniz’de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır. Fas, Afrika’da bulunduğu halde Afrika Birliği’ne üye olmayan tek ülkedir. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Fas dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Resmi dilleri Arapça olmasına rağmen devlet dairelerinde Fransızca kullanılmaktadır.  Fas dil okulları  halkın çoğuna kendini geliştirebilmek için geniş kapsamlı fırsatlar sunmaktadı. Halk arasında kullanılan Arapça’ya Darija denilir ve diğer Arap ülkeleriyle karşılaştırıldığında değişiktir. Aynı zamanda ülkede yoğun olan Berberilerinde kullandığı farklı diller bulunmaktadır. Bugünkü Fas topraklarındaki ilk yerleşimler M.Ö. 8000 yıllarına denk gelen Cilalı Taş Devri’ne aittir. erken klasik dön

Almanya'da Yüksek Lisans

Almanya'da Yüksek Lisans Almanya’da devlet üniversitelerinde ücretisiz Yüksek Lisans yapma hakkına sahipsiniz. Frankfurt temsilcilik ofisimiz ve ofisimizde çalışan Türk danışmanlarımızla Türk öğrencilerimize Almanya’ nın ve dünyanın en köklü devlet üniversitelerinde yüksek öğrenimlerini tamamlama şansı yaratıyoruz. Sayfa güncelleme 10 Ocak, 2017′ dir. Aşağidaki bilgiler Almanya’ da Yüksek Lisans yerleştirmeleri ile ilgili son ve güncel bilgilerdir. On-line platformdan firmamıza başvuru yapan adayların muhakkak gerçek bilgilere ulaşabilmesi için sitemizi okumalarını istiyoruz. Aşağıda belirtilen Almanya’ da master kabulü almaya uygunluğunuz var ise işlemlerinizi yürütmekten memnun oluruz. Almanya’da 298 tane üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin 233’ü devlet üniversitesi, 65’i özel üniversitedir. EDUFİX olarak sadece Almanya devlet üniversitelerine yerleştirme yapmaktayız. Tüm devlet üniversitelerinin YÖK denkliği bulunmaktadır. İlk sene Almanca hazırlık yılını tamamlaya

EKVADOR'DA DİL EĞİTİMİ

Ekvador Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Ekvador, Güney Amerika’da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir. Resmi dili İspanyolca’dır. Başkenti Quito’dur. Diğer önemli şehirleri; Guayaquil, Cuenca, Machala ve Portoviejo’dur. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Ekvador dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur ve batısında Büyük Okyanus vardır. Anakaradan 965 kilometre batıda, Büyük Okyanus’ta bulunan Galapagos Adaları da ülkenin sınırları dahilindedir. Adını aldığı ekvatorla ülke ikiye bölünmüştür. 24 Mayıs 1822’de bağımsızlığını elde etmiştir. Ekvador, Birleşmiş Milletler üyesidir. Aynı zamanda, birçok bölgesel toplulukların içinde yer alır. Ülke, 22 eyaletten meydana gelir ve her eyaletin kendi idari merkezi bulunur. Nüfusu 2008 tahminlerine göre 13.625.000 kişidir. Ekonomisi büyük oranda tarıma dayanır, dünyanın en büyük muz ihracatçısıdır. Ekvador’un üç temel bölgeden meydana gel