Ana içeriğe atla

AVUSTRALYA'DA ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ

Neden Avustralya’da Üniversite Eğitimi?

Avustralya’da dil eğitimi almak isteyen öğrencilerin bu ülkeyi seçerken pek çok haklı nedeni bulunuyor. Uluslararası geçerliliğe ve tanınırlığa sahip Avustralya üniversiteleri yüksek kalitedeki akademik standartları ve harika hayat şartlarını birlikte sunmaktadır. Dünyanın zirve 100 üniversitesinin 7 tanesi Avustralya’da bulunmaktadır. Avustralya yabancı öğrenciler için harika bir eğitim atmosferi sunmaktadır. Dünyanın öğrenci dostu 30 şehrinden 5 tanesi Avustralya’da bulunmaktadır. Şu ana kadar Avustralya üniversitelerinden mezun olmuş 2 buçuk milyondan fazla yabancı öğrenci bulunmaktadır. Avustralya üniversiteleri 15 Nobel Ödülü çıkarmıştır. Penisilin, tüp bebek, kablosuz internet, biyonik kulak başta olmak üzere insan hayatına olağanüstü katkılar sağlayan pek çok icat ve buluş Avustralya’dan çıkmıştır.
Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları alanında Avustralya dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir.

Avustralya’da Üniversite Hazırlık Eğitimi

 
Avustralya’da üniversite eğitimi almak isteyen Türk öğrenciler ana programa katılmadan önce ilk sene genellikle ‘foundation’ adı verilen temel hazırlık programından geçerler. Foundation programından sonra ana programa geçiş yapan öğrenciler bölümün türüne göre toplamda 4 veya 5 sene içinde lisans derecesi almış olurlar. İşletme bölümü toplamda 4 senede tamamlanırken, hukuk için 5 sene gerekir.

Avustralya’da Lisans Eğitimi

 
Yukarıda bahsettiğimiz ‘foundation’ programına katılmak yabancı öğrencilere pek çok faydayı bir arada sağlar. Okuyacağınız bölümle ilgili temel dersleri almak, bölüme ve Avustralya eğitim sistemine aşinalık kazanmak yanında akademik İngilizceniz daha da gelişmiş olur. Avustralya’da lisans eğitimine doğrudan bir üniversite bünyesinde başlayabileceğiniz gibi öncesinde ilk iki sene TAFE adı verilen iki senelik okullarla başlayıp sonrasında bir üniversiteye transfer olmayı da düşünebilirsiniz.

Avustralya’da Master Eğitimi

 
Avustralya üniversitelerinde mastır eğitimi programın türüne göre bir ile iki sene arasında bir sürede tamamlanır. Sadece dersten ibaret mastır programları bir sene sürerken, tez içeren programlar iki sene sürmektedir. Avustralya’da tıp ve diş hekimliği programlarına kabulde İngiltere’den farklı olarak ABD’de olduğu gibi öncelikle bir lisans programında okumuş olma şartı aranmaktadır.

Avustralya’da Doktora Eğitimi

 
Avustralya’da doktora programına başvuru için mastır yapmış olmak önemli bir şarttır. Özellikle seçici bir Avustralya üniversitesinde doktora programına başvuru yaptığınızda araştırmaya dayalı bir mastır programından mezun olup olmadığınız özellikle dikkat edilir. (Master’s degree by research) Dolayısıyla doktora programlarının süresi iki seneye kadar inebilir. Genel olarak baktığımızda Avustralya’da doktora programlarının 3-4 senelik bir sürede tamamlandığını görüyoruz.

Avustralya’da Yaşam Koşulları ve Konaklama

 
Avustralya iklim olarak çok çeşitli imkânlar sunan geniş bir coğrafyaya sahiptir. Ülkenin kuzeyinde tam tropik bir iklim hâkimken güneye inildiğinde havanın yer yer soğuk bir hal aldığını görüyoruz. Avustralya’da bir öğrencinin aylık yaşam gideri için ortalama 1500 Avustralya doları civarında bir meblağı dikkate alması gerekir.

Avustralya’da Üniversite Eğitimi İçin Vize Şartları

 
Avustralya öğrenci vizesinde değişik sınıflandırmalar söz konusudur. Avustralya için öğrenci vizesine müracaat edildiğinde belli bir bütçe miktarının somut olarak ortaya konması gerekir. Bu maliyet kaleminin içinde okul, yaşam ve seyahat giderlerinin toplamına bakılmaktadır. Öğrencinin bireysel olarak müracaat etmesinde göstermesi gereken yaşam gideri tutarı 18 bin 610 Avustralya dolarıdır.
Avustralya öğrenci vizesi nasıl alınır?

Avustralya’daki Okullarımız

 
Avustralya üniversiteleri konusunda daha detaylı bilgi ve başvuru desteği için danışmanlarımızla irtibata geçiniz: edufix.com.tr
Australian Capital Territory
·         Australian National University
·         University of Canberra
New South Wales
·         Macquarie University
·         Southern Cross University
·         University of New England
·         University of New South Wales
·         University of Newcastle
·         University of Sydney
·         University of Technology, Sydney
·         University of Western Sydney
·         University of Wollongong
Northern Territory
·         Charles Darwin University
Queensland
·         Bond University
·         Griffith University
·         James Cook University
·         Queensland University of Technology
·         University of Queensland
·         University of Southern Queensland
·         University of the Sunshine Coast
South Australia
·         Carnegie Mellon University – Australia
·         Flinders University
·         Torrens University Australia
·         University College London’s School of Energy and Resources
·         University of Adelaide
·         University of South Australia
Tasmania
·         University of Tasmania
Victoria
·         Deakin University
·         Federation University Ballarat
·         La Trobe University
·         Monash University
·         RMIT University
·         Swinburne University of Technology
·         University of Melbourne
·         Victoria University
Western Australia
·         Curtin University
·         Edith Cowan University
·         Murdoch University
·         University of Western Australia
Multi-State
·         Australian Catholic University: Sydney, Brisbane, Canberra, Ballarat, Melbourne
·         Charles Sturt University: Canberra, Sydney, Melbourne
·         University of Divinity: Melbourne, Adelaide, Sydney
·         University of Notre Dame Australia: Fremantle, Broome, Sydney
·         Central Queensland University: Adelaide, Brisbane, Cairns, Melbourne, Sydney

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FAS'TA DİL EĞİTİM

Fas Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Fas, -resmi olarak Fas Krallığı-, Kuzey Afrika’da yaklaşık olarak 32 milyon nüfusa sahip bir ülkedir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka’dır. Fas’ın, Atlantik Okyanusu’dan, Cebelitarık Boğazını çevreleyip Akdeniz’de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır. Fas, Afrika’da bulunduğu halde Afrika Birliği’ne üye olmayan tek ülkedir. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Fas dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Resmi dilleri Arapça olmasına rağmen devlet dairelerinde Fransızca kullanılmaktadır.  Fas dil okulları  halkın çoğuna kendini geliştirebilmek için geniş kapsamlı fırsatlar sunmaktadı. Halk arasında kullanılan Arapça’ya Darija denilir ve diğer Arap ülkeleriyle karşılaştırıldığında değişiktir. Aynı zamanda ülkede yoğun olan Berberilerinde kullandığı farklı diller bulunmaktadır. Bugünkü Fas topraklarındaki ilk yerleşimler M.Ö. 8000 yıllarına denk gelen Cilalı Taş Devri’ne aittir. erken klasik dön

Almanya'da Yüksek Lisans

Almanya'da Yüksek Lisans Almanya’da devlet üniversitelerinde ücretisiz Yüksek Lisans yapma hakkına sahipsiniz. Frankfurt temsilcilik ofisimiz ve ofisimizde çalışan Türk danışmanlarımızla Türk öğrencilerimize Almanya’ nın ve dünyanın en köklü devlet üniversitelerinde yüksek öğrenimlerini tamamlama şansı yaratıyoruz. Sayfa güncelleme 10 Ocak, 2017′ dir. Aşağidaki bilgiler Almanya’ da Yüksek Lisans yerleştirmeleri ile ilgili son ve güncel bilgilerdir. On-line platformdan firmamıza başvuru yapan adayların muhakkak gerçek bilgilere ulaşabilmesi için sitemizi okumalarını istiyoruz. Aşağıda belirtilen Almanya’ da master kabulü almaya uygunluğunuz var ise işlemlerinizi yürütmekten memnun oluruz. Almanya’da 298 tane üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin 233’ü devlet üniversitesi, 65’i özel üniversitedir. EDUFİX olarak sadece Almanya devlet üniversitelerine yerleştirme yapmaktayız. Tüm devlet üniversitelerinin YÖK denkliği bulunmaktadır. İlk sene Almanca hazırlık yılını tamamlaya

EKVADOR'DA DİL EĞİTİMİ

Ekvador Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Ekvador, Güney Amerika’da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir. Resmi dili İspanyolca’dır. Başkenti Quito’dur. Diğer önemli şehirleri; Guayaquil, Cuenca, Machala ve Portoviejo’dur. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Ekvador dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur ve batısında Büyük Okyanus vardır. Anakaradan 965 kilometre batıda, Büyük Okyanus’ta bulunan Galapagos Adaları da ülkenin sınırları dahilindedir. Adını aldığı ekvatorla ülke ikiye bölünmüştür. 24 Mayıs 1822’de bağımsızlığını elde etmiştir. Ekvador, Birleşmiş Milletler üyesidir. Aynı zamanda, birçok bölgesel toplulukların içinde yer alır. Ülke, 22 eyaletten meydana gelir ve her eyaletin kendi idari merkezi bulunur. Nüfusu 2008 tahminlerine göre 13.625.000 kişidir. Ekonomisi büyük oranda tarıma dayanır, dünyanın en büyük muz ihracatçısıdır. Ekvador’un üç temel bölgeden meydana gel