Ana içeriğe atla

Çin'de Üniversite Eğitimi

Çin'de Üniversite Eğitimi

Çin’deki üniversite bilimsel araştırmalarda gösterdiği başarılarla dikkat çekmekte ve yaptıkları araştırmalarla Çin üniversiteleri dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer almaktadır. Derin bilgi birikime sahip olan Çin’de pek çok alanda eğitim alabilirsiniz. Üniversiteye gitmeniz için lise mezunu olmanız yeterli olacaktır.
Çin’de yükseköğrenim almış olmak çok önemlidir. Yükseköğrenim kademeli olarak ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktoradır. Eğitim süreleri ise ön lisans 3 yıl, lisans 4 yıl, yüksek lisans 2 yıl ve doktora 3 yıldır. Devlet üniversitelerinin yanında özel üniversiteler de bulunmaktadır. Ancak daha eğitim kalitesi açısından Çinli öğrenciler devlet üniversitelerini tercih etmektedir. Öğrenciler üniversitelere sınavla yerleşmektedir. Yoğun nüfus nedeni ile kaliteli eğitim için öğrenciler sınavlara büyük önem vermektedir.Yurtdışı eğitim danışmanlık şirketleri alanında Çin dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir.EDUFİX,Çin dil okullarıyla sizlere dünyanın her köşesinde hizmet vermeye devam etmektedir.
Çin’de üniversite okumak tercihleriniz arasında ise ve Çince bilmiyorsanız hazırlık sınıfı ile başlayabilirsiniz. Her ülkede olduğu gibi üniversite okumak için dil yeterlilik sınavını geçmeniz gerekir.
Üniversite eğitimin yanı sıra sertifika programları ve sınavları da ağırlıklı olarak uygulanmaktadır. Sertifika programları iş başvuruları sürecinde sizin bir adım öne çıkmanızı sağlar. Yabancı dil, sanat dalları, bilgisayar, hukuk ve muhasebe üzerine sertifika programları bulunmaktadır.
ÇİN’ DE ÜNİVERSİTE  –  THE SINO BRITISH COLLEGE , Shangay
SBC Hosts CIS Cultural Expo
In November SBC hosted a cultural expo celebrating its students from Russia, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Turkmenistan, Uzbekistan and the Ukraine. There was food, drink, music, dancing, clothes and talks about the traditions and cultures from each of these different countries. It was a very successful event and many Chinese students learnt about different cultures and countries and all students involved had the chance to make new friends.
Fascinating Guest Lecture Series at SBC
Over the last few months SBC has hosted a fantastic series of lectures from visiting academics. The highlight of which happened on the 27th of November.  In conjunction with the British Council, SBC was lucky enough to host a lecture from Professor Anthony Ryan OBE, a Chemist, and Professor Helen Storey MBE, a Fashion Designer. These two academics gave a captivating talk on their collaborative creations and how modern scientific material and fashion can work with each other to make the world a nicer, more environmentally friendly place.
Şengay’ da olan Sino British Üniversitesinin partner olduğu İngilizce üniversiteleri şunlardır:
•   University of Sheffield
•   University of Leeds
•   University of Bradford
•   Liverpool John Moores
•   Leeds Metropolitan Univ
•   Manchester Metropolitan
•   Sheffield Hallam Univ
•   Univ of Huddersfield
•   University of Salford
Çin’ de Üniversite fiyatları
2014 yılında Uluslararası Öğrenci ücreti Yıllık 80.000 Çin Yuan’dır. Başarılı öğrencilere eğitim sürelerinde burs vermektedir.
Eğitim ücreti: 80,000 CNY (27.360 TL)
Konaklama ücreti: 8,800 – 36,000 CNY
Yaşam Masrafları: 23,000 – 40,000 CNY
Kayıt ücreti: (Yıl 1 & 2): 5,000
Vize Ücreti 400 CNY
Toplam:  117,200  CNY– 164,400 CNY

SBC -Üniversiteye giriş şartları –  Undergraduate Programmes
[NB: Entry Requirements below are only applicable to International Students (non-Chinese citizens). Courses for Chinese citizens are described in the Chinese version of the webpage].
SBC Year 1 Entry (NCUK International Foundation Year):
Age and School Attendance Requirements:*Applicants must normally be 17 years of age by 30th September in the year of entry to SBC Year 1. They must have completed 12 years of school education includingcompletion of year 12 and achieved a satisfactory level of pass in theYear 12 school leaving examinations.
English Language Requirements:*A minimum of IELTS 5.0 in all components (or equivalent **).
Academic Requirements – Standard Qualifications:*
(a) International Baccalaureate:
A minimum of 22 points.
or:
(b) UK GCSE, IGCSE or Cambridge O Levels:
A minimum of 3 A Grades and 2 B Grades including Mathematics and Science subjects (or relevant subjects depending on Business or Engineering streams).
or:
(c) UK A2 Levels:
A minimum of one E grade.
or:
(d) UK AS Levels:
A minimum of 2 E grades.
Mathematics Requirements:An acceptable level of Maths is required.
* SBC may consider applications from students who have not met the standard entry criteria above, including age, schooling, English language and academic qualifications received in other countries, on a case by case basis.
** English Language Test Equivalency
IELTSTOEFL PBTTOEFL CBT/iBTEAP%PASSWORDGCSE O Level
(5.0)(500)(173/62)(E)(35-39)(5)(C)
Applicants who have not taken a recognized English language test such as IELTS or TOEFL may take the SBC Entrance Exam (Pre-Year 1).

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FAS'TA DİL EĞİTİM

Fas Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Fas, -resmi olarak Fas Krallığı-, Kuzey Afrika’da yaklaşık olarak 32 milyon nüfusa sahip bir ülkedir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka’dır. Fas’ın, Atlantik Okyanusu’dan, Cebelitarık Boğazını çevreleyip Akdeniz’de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır. Fas, Afrika’da bulunduğu halde Afrika Birliği’ne üye olmayan tek ülkedir. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Fas dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Resmi dilleri Arapça olmasına rağmen devlet dairelerinde Fransızca kullanılmaktadır.  Fas dil okulları  halkın çoğuna kendini geliştirebilmek için geniş kapsamlı fırsatlar sunmaktadı. Halk arasında kullanılan Arapça’ya Darija denilir ve diğer Arap ülkeleriyle karşılaştırıldığında değişiktir. Aynı zamanda ülkede yoğun olan Berberilerinde kullandığı farklı diller bulunmaktadır. Bugünkü Fas topraklarındaki ilk yerleşimler M.Ö. 8000 yıllarına denk gelen Cilalı Taş Devri’ne aittir. erken klasik dön

Almanya'da Yüksek Lisans

Almanya'da Yüksek Lisans Almanya’da devlet üniversitelerinde ücretisiz Yüksek Lisans yapma hakkına sahipsiniz. Frankfurt temsilcilik ofisimiz ve ofisimizde çalışan Türk danışmanlarımızla Türk öğrencilerimize Almanya’ nın ve dünyanın en köklü devlet üniversitelerinde yüksek öğrenimlerini tamamlama şansı yaratıyoruz. Sayfa güncelleme 10 Ocak, 2017′ dir. Aşağidaki bilgiler Almanya’ da Yüksek Lisans yerleştirmeleri ile ilgili son ve güncel bilgilerdir. On-line platformdan firmamıza başvuru yapan adayların muhakkak gerçek bilgilere ulaşabilmesi için sitemizi okumalarını istiyoruz. Aşağıda belirtilen Almanya’ da master kabulü almaya uygunluğunuz var ise işlemlerinizi yürütmekten memnun oluruz. Almanya’da 298 tane üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin 233’ü devlet üniversitesi, 65’i özel üniversitedir. EDUFİX olarak sadece Almanya devlet üniversitelerine yerleştirme yapmaktayız. Tüm devlet üniversitelerinin YÖK denkliği bulunmaktadır. İlk sene Almanca hazırlık yılını tamamlaya

EKVADOR'DA DİL EĞİTİMİ

Ekvador Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Ekvador, Güney Amerika’da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir. Resmi dili İspanyolca’dır. Başkenti Quito’dur. Diğer önemli şehirleri; Guayaquil, Cuenca, Machala ve Portoviejo’dur. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Ekvador dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur ve batısında Büyük Okyanus vardır. Anakaradan 965 kilometre batıda, Büyük Okyanus’ta bulunan Galapagos Adaları da ülkenin sınırları dahilindedir. Adını aldığı ekvatorla ülke ikiye bölünmüştür. 24 Mayıs 1822’de bağımsızlığını elde etmiştir. Ekvador, Birleşmiş Milletler üyesidir. Aynı zamanda, birçok bölgesel toplulukların içinde yer alır. Ülke, 22 eyaletten meydana gelir ve her eyaletin kendi idari merkezi bulunur. Nüfusu 2008 tahminlerine göre 13.625.000 kişidir. Ekonomisi büyük oranda tarıma dayanır, dünyanın en büyük muz ihracatçısıdır. Ekvador’un üç temel bölgeden meydana gel