Ana içeriğe atla

Almanya'da Üniversite Eğitimi

Almanya'da Üniversite Eğitimi

Almanya’ da Üniversiteler ücretsizdir. Almanya’ da Üniversite okuyabilmeniz için Türkiye’ de üniversite sınav sonuç belgenizi ÖSYM beyan etmek zorunluluğu vardır. Kısaca sadece kazandığınız bölümü ücretsiz olarak Almanya’ da okuma hakkınız vardır. Almanya üniversiteleri tarihler konusunda çok hassas olup başvuracak adaylara işlerini erkenden bitirmelerini tavsiye ederiz. Ama üzülmeyin; ilk olarak dil okuluna başlayacağınız için Almanya ya yine istediğiniz tarihlerde giriş yapabilirsiniz.
Yurtdışı eğitim danışmanlık şirketleri alanında Almanya dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir.EDUFİX,Almanya dil okullarıyla sizlere dünyanın her köşesinde hizmet vermeye devam etmektedir.
Almanca Dil Bilgisi: Almanya’da Üniversite kabulü alıp Eğitim görmek isteyen adayın Türkiye’de başlangıç düzeyinde Almanca Eğitimi almış olması çok önemli bir husustur. Türkiye’de Almanca eğitim geçmişini kanıtlayamayan aday Almanya’dan Üniversite kabulü almakta zorlanacaktır. Üniversitelerden öğrencilerimize Şartlı  kabul getirmekteyiz.
*Almanya için Başvuruda istenecek belgeler:
Bu belgeler için firmamız danışmanları ile  irtibata geçiniz. Başvuru belgelerinin uzman eller tarafından hazırlanması Almanya vizesi için olmazsa olmaz şartlarındandır. Bu yüzden başvurunuzun ve belgelerinizin itina ile hazırlanması gerekiyor.
Almanya Vize İşlem ve Çeşitleri:
Almanya ya Bir Öğrenci 3 şekilde vize başvurusunda bulunabilir. Bunlar özetle şu şekildedir:
1-Almanya Öğrenci Vizesi:
Bu vize Türü için Alman konsoloslukları Almanya’daki bir Yüksek öğrenim okulundan kabul belgesi almanızı isteyecektir.
2-Almanya Öğrenci Aday Vizesi:
Almanya’da Dil kursundan sonra Üniversite veya Yüksek Lisans programına gitmek istiyorsanız Türkiye’den gitmeden önce bu vizeye başvurmalısınız.
*Almanya için Teminat – Güvence Belgesi – Bloke Hesap :
Almanya Ülkesinin Vizelerde Öğrencilere uyguladığı en önemli şart teminat belgesidir. Almanya hükümeti kendi ülkesine gelen her öğrencinin masraflarını karşılayabilecek maddiyata sahip olmasını istemektedir. Bunun içinde aylık 700 ile 750 Euro arasında bir teminatın:
-Almanya’da bulunan bir sponsor tarafından
-veya Türkiye’de bulunan bir sponsor tarafından
karşılanacağını belirtir bir belge istemektedir. Bu belge resmi makamlar (Noter) tarafından onaylanmış olmak zorundadır.
Biz Öğrencilerimize tavsiye olarak bu teminat mektubunun danışmanlığımız aracılı ile Almanya da bir bankadan alınmasıdır. Almanya’da bulunan Bankalara 7600-8000 Euro arası bir meblağ yatırıp bloke hesap açtırmak en akıllı yoldur. Bu bloke hesabın özelliği, bankanın size yatırmış olduğunuz ücreti aylık olarak sene içerisinde geri ödemesidir. Vize alınamaması durumunda bu ücret Tekrardan bankadan alınabilmektedir. Bloke hesap açımı konusunda bizden destek alabilirsiniz.
*********
ALMANYA’ DA ÜNİVERSİTE İÇİN OFİSİMİZDE YAPACAĞIMIZ GÖRÜŞMEDE TARAFINIZA VERİLECEK TÜM BİLGİLER ŞU ŞEKİLDEDİR.
Aşağıdaki ücretler dâhilinde bizimle çalışmak istediğinizde kayıt işlemlerinizi başlatabilmemiz için aşağıdaki evrakları hazırlamanız gerekmektedir.
  • 1) ÖSYS Yerleşme Belgesi (3 kopya) Bu belge olmadan Almanya’ da Üniversite okumanız mümkün değildir.
  • 2)  Lise diploması (3 ‘er kopya olarak okuldan almalısınız)
  • 3) Transkript (3 ‘er kopya olarak okuldan almalısınız)
  • 4) Pasaport
  • 5) Detaylı Özgeçmiş/CV
  • 6) Aşağıda detaylıca yazdığımız ücreti elden makbuz karşılıgı veya banka aracılığı ile yapılmış ödeme dekontunuzu beraberinizde getirmeniz istenmektedir.
1.ALMANYA’ DA ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRMELERİ HAKKINDA DETAYLAR:
​Almanya’ da Üniversite ve Almanya’ da Yüksek Lisans eğitimleri ücretsizdir.
​Frankfurt’ da EDUFİX Yurtdışı eğitim şubemiz ve şubemizde çalışan Türk danışmanlarımız vardır. Almanya’ daki öğrencilerimize eğitim hayatları boyunca hizmetlerimiz devam eder.
  • Almanca Hazırlık yılı programları Berlin, Frankfurt, Hamburg, Münih, Köln, Bremen, Dresden, Göttingen, Bielefield şehirlerinde mevcuttur.
  • Almanya’ da sadece Devlet Üniversiteleri ile çalışmaktayız.
  • Yüksek Lisans kayıt/danışmanlık/vize hizmet bedelimiz 1750 Euro’ dur. ​1000€ ve 750€ olmak üzere ​2 taksitle ödeme yapılır.
  • 250Euro Noter evrakları için teslim edilir.
  • 100Euro Zorunlu Sigorta hizmetleri için ödenir.
ALMANYA’DA ALMANCA HAZIRLIK YILI ÜCRETLERİ
1 Akademik Almanca Hazırlık yılı 9 aydır. Almanca hazırlık yılı ücretleri şehirden şehre   3​5​00Euro-4500Euro arasında değişmektedir. Kayıtlı oldugunuz Üniversitenin ilgili Hazırlık okulunda Almanca TestDAF eğitimi almanız sağlanır. Kayıt işlemleriniz yapılır.  B2 düzeyinde Almanca dil bilgisi oldugunu beyan edebilen adaylar 6 ay Almanca TestDAF eğitimine katılabilirler. Ücretleri 3250€’ dur.
ALMANYA’ DA KONAKLAMA ÜCRETLERİ  NE KADARDIR?
”Konaklama talebiniz isteğe bağlıdır. Almanya’ da Üniversite eğitimine gidecekler vize başvurusu esnasında konaklama satın aldıklarını beyan etmek zorunda değillerdir.” 


  • *1 Aylık yurt konaklama  600Euro –  800Euro arasında değişmektedir. Varsa akraba/arkadaş yanında kalabilirsiniz. (İSTEĞE BAĞLI)
  • *İsteğe bağlı havaalanı karşılama hizmeti sağlanır.   
  • *Okul ücretleri ve Konaklama giderinizin ödendiğini Makbuz/Banka dekontunuzu vize başvuru esnasında Konsolosluğa beyan etmek zorunludur.
Almanya Devlet Üniversitelerinde  Üniversite eğitimleri ücretsiz verilmektedir. Almanya’ da Frankfurt şehir merkezindeki ofisimizle Almanya’ daki tüm devlet üniversitelerine üstün başarı ile öğrencilerimizi yerleştirmekteyiz. Almancanız yoksa üzülmeyin! Üniversite öncesinde Almanya’ da kayıtlı  oldugunuz üniversitenin bağlı oldugu kurumda Almanca hazırlık  dersleri alabiliyorsunuz. Bu süre hiç Almanca bilmeyenler için 1 akademik yıl: 9 ay sürer. B2 düzeyinde Almancası olanlar 6 ay Almanca hazırlık programına katılabilirler. Almancam var diyen arkadaşlar TESTDAF skorunu beyan ettiklerinde direkt üniversite başvurularını/yerleştirme yapıyoruz. Almanca Hazırlık yılınızla beraber ilgili Üniversitenizden şartlı kabul mektubunu getirerek vizenize başvuru yapmaktayız. Almanya’ da üniversite kayıt/danışmanlık/bloke hesap açılımı/vize işlemlerinizi yürütmekten memnun olurum. Websitemiz akademik yerleştirmelerimizle ilgili bir kütüphane özelliği taşımaktadır. İlgili linklerden alanınızla ilgili detaylarımızı inceleyebilir, ön bilgi edinebilirsiniz. Özet olarak Almanya’ da Akademik Yerleştirme hizmet sistemi sırası ile şu şekilde işlemektedir.
  1. ALMANYA KONSOLOSLUGUNA VİZE BAŞVURU ÖNCESİNDE TARAFIMIZDAN BLOKE HESAP AÇILIM İŞLEMİNİZ YAPILIR.
Bloke Hesap Nedir:  Almanya öğrenci vizesi koşullarınca * Akademik programa kayıt yaptıran 1 öğrenci 1 yıllık yaşam masraflarını Almanya’ da Deutsche Bank Hesabına bloke etmek zorundadır. Almanya Hükümetinin belirlemiş olduğu 1 öğrencinin 1 yıllık net yaşam gideri 8640 Euro’ dur. Deutshce Bank’ a yatıracağınız 8640 Euro, Almanya’ da eğitime başladığınızda HER AY size cep harçlığı/konaklama/yemek/yol harcamalarınızın karşılıgı olarak  720euro şeklinde bankadan harçlık olarak siz öğrencilere/öğrenciliğiniz devam ettiği sürece ödenir. *Bu işlem Almanya Konsoloslugu tarafından zorunlu tutulmaktadır.  Yani sizin kendi paranız yıl boyunca size iade edilir. Bu hesabın adı BLOKE HESAP’ tır. Almanya’ da yaşayan akraba/arkadaşlarınız size bu konuda sponsor olabilir.
Öngörüşme işlemlerimiz tamamen ücretsizdir. Frankfurt ofisimiz aracılıgı ile Almanya’ da eğitim alan öğrencilerimizin dosyaları rahatlıkla takip edilebilmektedir. Istanbul dışı başvurular için On-line kayıt işlemi yapılabilmektedir. EDUFİX Yurtdışı Eğitim  Danışmanlığı, dünyanın pek çok ülkesinin önde gelen okullarının Türkiye resmi temsilcisidir. EDUFİX, ön danışmanlık için ücretsiz görüşme, tüm vize ve danışmanlık işlemlerinizi hızlı ve eksiksiz olarak yapar, yukarıdaki  hizmetleri size başarı ile sunar ve vizenizi sonuçlandırır. EDUFİX danışmanlık hizmetlerimiz yurtdışında eğitim aldığınız sürece yurtdışındaki EDUFİX temsilcilerimiz sayesinde devam eder. Türkiye temsilci​si olduğumuz dil okullarının ve Üniversitelerin güncel Promosyon ve burslarını  EDUFİX Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FAS'TA DİL EĞİTİM

Fas Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Fas, -resmi olarak Fas Krallığı-, Kuzey Afrika’da yaklaşık olarak 32 milyon nüfusa sahip bir ülkedir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka’dır. Fas’ın, Atlantik Okyanusu’dan, Cebelitarık Boğazını çevreleyip Akdeniz’de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır. Fas, Afrika’da bulunduğu halde Afrika Birliği’ne üye olmayan tek ülkedir. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Fas dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Resmi dilleri Arapça olmasına rağmen devlet dairelerinde Fransızca kullanılmaktadır.  Fas dil okulları  halkın çoğuna kendini geliştirebilmek için geniş kapsamlı fırsatlar sunmaktadı. Halk arasında kullanılan Arapça’ya Darija denilir ve diğer Arap ülkeleriyle karşılaştırıldığında değişiktir. Aynı zamanda ülkede yoğun olan Berberilerinde kullandığı farklı diller bulunmaktadır. Bugünkü Fas topraklarındaki ilk yerleşimler M.Ö. 8000 yıllarına denk gelen Cilalı Taş Devri’ne aittir. erken klasik dön

Almanya'da Yüksek Lisans

Almanya'da Yüksek Lisans Almanya’da devlet üniversitelerinde ücretisiz Yüksek Lisans yapma hakkına sahipsiniz. Frankfurt temsilcilik ofisimiz ve ofisimizde çalışan Türk danışmanlarımızla Türk öğrencilerimize Almanya’ nın ve dünyanın en köklü devlet üniversitelerinde yüksek öğrenimlerini tamamlama şansı yaratıyoruz. Sayfa güncelleme 10 Ocak, 2017′ dir. Aşağidaki bilgiler Almanya’ da Yüksek Lisans yerleştirmeleri ile ilgili son ve güncel bilgilerdir. On-line platformdan firmamıza başvuru yapan adayların muhakkak gerçek bilgilere ulaşabilmesi için sitemizi okumalarını istiyoruz. Aşağıda belirtilen Almanya’ da master kabulü almaya uygunluğunuz var ise işlemlerinizi yürütmekten memnun oluruz. Almanya’da 298 tane üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin 233’ü devlet üniversitesi, 65’i özel üniversitedir. EDUFİX olarak sadece Almanya devlet üniversitelerine yerleştirme yapmaktayız. Tüm devlet üniversitelerinin YÖK denkliği bulunmaktadır. İlk sene Almanca hazırlık yılını tamamlaya

EKVADOR'DA DİL EĞİTİMİ

Ekvador Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Ekvador, Güney Amerika’da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir. Resmi dili İspanyolca’dır. Başkenti Quito’dur. Diğer önemli şehirleri; Guayaquil, Cuenca, Machala ve Portoviejo’dur. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Ekvador dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur ve batısında Büyük Okyanus vardır. Anakaradan 965 kilometre batıda, Büyük Okyanus’ta bulunan Galapagos Adaları da ülkenin sınırları dahilindedir. Adını aldığı ekvatorla ülke ikiye bölünmüştür. 24 Mayıs 1822’de bağımsızlığını elde etmiştir. Ekvador, Birleşmiş Milletler üyesidir. Aynı zamanda, birçok bölgesel toplulukların içinde yer alır. Ülke, 22 eyaletten meydana gelir ve her eyaletin kendi idari merkezi bulunur. Nüfusu 2008 tahminlerine göre 13.625.000 kişidir. Ekonomisi büyük oranda tarıma dayanır, dünyanın en büyük muz ihracatçısıdır. Ekvador’un üç temel bölgeden meydana gel