Ana içeriğe atla

YENİ ZELANDA DİL OKULLARI EDUFİX

Neden Yeni Zelanda’da dil eğitimi?

 
Yurtdışında dil eğitimi almak istiyorum ve bunun için yeryüzünde Türkiye’ye en uzak noktaya bile gidebilirim” diyorsanız. Pasifik Okyanusunda bir ada ülkesi olan Yeni Zelanda sizin bu cesaretiniz ve maceracı ruhunuzu mutlaka okşayacaktır. Bu ufkunuz sizi dağ, orman ve göllerden oluşan benzersiz doğası, temiz havası, plajları, tropikal iklimi ve insanların barış içinde ve sakin bir hayat sürdürmesi ile dikkati çeken bu ülkeye götürmüş ise, İngilizceyi en iyi derecede öğrenmeden dönemezsiniz! Bavullarınızı sıkı hazırlayın, kendinize iyi bir zaman verin, topluiğneyi Türkiye’den yer küresine batirdiğnizde Yeni Zellanda’dan çıkacak en uzak nokta olduğunu düşünerek sıkı çalışın, gerisi kuşkusuz memleketinize döndüğünüzde heybenizde getireceğiniz çok iyi bir ingilizce ve sayısız anı olacaktır.
Yurtdışı eğitim danışmanlık şirketleri alanında Yeni Zelanda dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir.

Yeni Zelanda’da Yaşam Koşulları ve Konaklama

 
Yeni Zelanda’nın başkenti Wellington olmasına karşın dil eğitiminde öğrencilerinin en çok tercih ettiği şehirler Auckland’dir
6 aydan uzun sureli bir egitim programına katılan ve IELTS den 5.0 puan alan öğrencilerin haftada 20 saat çalışma izni bulunmaktadır. Okul ücretleri ve konaklama-yaşam maliyetlerinin diğer İngilizce konuşulan ülkelere nazaran daha düşük oluşu Yeni Zelanda’yı İngilizce eğitimi almak isteyen öğrenciler için cazip bir merkez haline getirmektedir.

Egitim sistemi olarak Ingiliz sistemini uygulamaktadır. Yeni Zelanda’da bulunan 8 üniversitenin cogunlugu dunya sıralamasında ilk 200 üniversite arasına girmektedir.
Dünyadaki tek kanatsız kuş olarak bilinen kiwi aynı zamanda Yeni Zelanda‘nın bir sembolü haline gelmistir.
Tüm dünyada gişe rekorları kıran Yüzüklerin Efendisi, Son Samuray gibi filmler Yeni Zelanda nın eşsiz dogasında ve ortamında çekilmiştir.

Yeni Zelanda Öğrenci Vizesi

 
Vize işlemleri Ankara’daki Yeni Zelanda Büyükelçiliği tarafından yürütülmektedir. 6 aydan daha kısa süreli progrmalar için “study permit”; 6 aydan uzun programlar için “student visa” başvurusu yapmak gerekir.
Vize Bölümüne sunulan belgelerin (Offer of a place veya Letter of Acceptance hariç) orijinalleri veya noter tasdikli kopyalar ibraz edilmelidir.
Başvuru yapan tüm şahislar aşağıdaki belgeleri temin etmek durumundadır:

Eksiksiz doldurulmuş, imzalanmiş ve tarih atılmış başvuru formu( NZIS 1012 )
Yeni Zelanda’dan ayrılmayı planladığınız tarihten itibaren en az 3 ay geçerli pasaport
6 aydan daha eski olmayan 2 adet pasaport ölçülerinde fotoğraf. Fotoğrafların arkasına
isim ve soyadınızı eksiksiz olarak yazınız.
Uçus Bileti Rezervasyonu
US$210 Başvuru Ücreti
(Önceden duyurmadan elçilik fiyat değisikliği yapabilir ve ücret Elçiliğe başvuru sırasinda, Amerikan doları olarak ve peşin ödenecektir. Elçilik; kredi kartı, çek, banka transferi veya eft,pos ödemelerini kabul edememektedir.)
Yeni Zelanda’da eğitim göreceğiniz okul/enstitü/üniversite’den kursa kabul mektubunuz
Bu mektup göreceğiniz kurs ile ilgili tüm detayları belirtmesi gerekmektedir.Bu konuda danışmanınızdan yardım alınız.
Askerlik tecil veya terhis belgesi
Adli Sicil Kayıt Belgesi
Başvuru sahibi çalışıyorsa ve masraflar kendisi tarafindan karşılanacak ise:
a. Banka hesap cüzdanları
b. Çalıştığı işyerinden işvereni tarafından şirketin antetli kağıdına bu şirketteki görevini, ne kadar süredir burada çalıştığını, kullanacağı onaylanmış izin günü sayısı ve tarihleri ve seyahat sonrası aynı işyerinde tekrar çalışacağınız belirtilen resmi bir yazı.
c. Çalıştığı işyerine ait evraklar
– Vergi Levhası
– İmza sirkuleri
– Ticaret/Sanayi odası faaliyet belgesi
– Resmi Gazete ilani
d. Varsa kendisine ait tapu/tapular
e. SSK’lı işe giriş bildirgesi
f. Kurs bitiminde aynı işyerinde görevine devam edecekse işverenden antetli kağıda yazılmıs resmi bir garanti yazısı
g. Maaş Bordrosu
Öğrencinin masrafları ailesi veya herhangi başka birisi tarafından karsılanıyorsa:
a. Eksiksiz doldurulmuş ve bankadan onaylanmış ‘Financial Undertaking for a Student Form’ (NZIS 1014).
b. Ailesi veya masrafları karşılayan sponsor kurumun da belirtilen tüm evrakları ayrıca ibraz etmesi gerekmektedir.
Öğrenci burslu olarak okumaya gidiyorsa:
a. Tam burs hakkı verildiğine ve bu bursun neleri kapsadığına dair Yeni Zelanda’daki okuldan detaylı resmi bir yazı
b. Burs kapsamı içine girmeyen diğer tüm harcamalar için öğrencinin finansal durumu belirten tüm koşulları yerine getirmesi ve belgelemesi gerekmektedir.
Eğer kalınacak yer parası ve diğer tüm harcamalar önceden ödendiyse
Eğitim enstitüsü/okul veya üniversiteden bunların önceden ödendiği ve garanti olduğuna dair resmi bir yazı.
Yeni Zelanda’da kalınacak yerin garanti olduğunu belirten resmi bir yazı.
Yeni Zelanda’da 6 aydan daha uzun süreyle kalacak olanlardan bazı detaylı sağlık koşullarını yerine getirmeleri istenecektir. Bu konuda danışmanınızdan yardım alınız.
Yeni Zelanda’da 2 seneden uzun süre eğitim görecek olanlardan:
Yeni Zelanda Göçmenlik Bürosu (NZIS) tarafından Panel Doktorları ve Radyologistler tarafından eksiksiz doldurulmuş Medical and Chest X-Ray Certificate (NZIS 1007’yi) sunmaları gerekmektedir.Bu konuda danışmanınızdan yardım alınız.
17 yaşından daha büyükseniz vatandaşı oldugunuz ülkenizden alınan ve başvuruyu yapmadan önce 5 sene veya daha uzun süreyle yaşadığınız ülke/ülkelerden alınan sabıka kaydı ibrazı gerekmektedir.
Önemli
· Yeni Zelanda’ya yalnızca 12 hafta yada daha az süreyle kurs için gidecek olanlar yukarıda belirtilen evrakları ibraz etmek kaydıyla Ziyaretçi Vizesi için başvurabilirler.
· Göçmenlik Ofisi yukarıdaki belgelerle birlikte ilave dökümanlar sunmanızı isteyebilir.
· Sunduğunuz tüm belgeler incelenmeye tabi tutulabilir.
· Göçmenlik Ofisi, başvuru sahibine, öğrenci vizesi verileceğini duyurmadan önce, Yeni Zelanda’daki okul ve kalınacak yer parasının yatırılması istememektedir.
· Öğrenci vizesi basvurunuzun kabul edilmesini sağlamak için istenilen tüm evrakları tam ve eksiksiz sunmak zorundludur. Bunu yapmadığınız takdirde, başvurunuz kabul edilmeden size geri gönderilecektir.
· Yeni Zelanda’da 36 haftadan daha kısa süreli eğitim görecek Öğrencilerden yukarıdaki tüm evraklara ek olarak kurs parası hariç her ay için en az 1.250 Yeni Zelanda tutarında para beyan etmesi gerekmektedir.
· Yeni Zelanda’da 36 haftadan daha uzun süre eğitim görecek olanlardan (gidiş-dönüs bileti hariç) her yıl için 10.000 Yeni Zelanda tutarında para beyan etmesi gerekmektedir.
– Yeni Zelanda için öğrenci vizesi başvurunuz sunduğunuz evraklar, Yeni Zelanda’daki okuldan ve/veya kalınacak yerden ve/veya diğer bir ofisten bilgi edinilmesi ve/veya başvuru sahibinin mulakata alınması durumlarında uzayabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FAS'TA DİL EĞİTİM

Fas Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Fas, -resmi olarak Fas Krallığı-, Kuzey Afrika’da yaklaşık olarak 32 milyon nüfusa sahip bir ülkedir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka’dır. Fas’ın, Atlantik Okyanusu’dan, Cebelitarık Boğazını çevreleyip Akdeniz’de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır. Fas, Afrika’da bulunduğu halde Afrika Birliği’ne üye olmayan tek ülkedir. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Fas dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Resmi dilleri Arapça olmasına rağmen devlet dairelerinde Fransızca kullanılmaktadır.  Fas dil okulları  halkın çoğuna kendini geliştirebilmek için geniş kapsamlı fırsatlar sunmaktadı. Halk arasında kullanılan Arapça’ya Darija denilir ve diğer Arap ülkeleriyle karşılaştırıldığında değişiktir. Aynı zamanda ülkede yoğun olan Berberilerinde kullandığı farklı diller bulunmaktadır. Bugünkü Fas topraklarındaki ilk yerleşimler M.Ö. 8000 yıllarına denk gelen Cilalı Taş Devri’ne aittir. erken klasik dön

Almanya'da Yüksek Lisans

Almanya'da Yüksek Lisans Almanya’da devlet üniversitelerinde ücretisiz Yüksek Lisans yapma hakkına sahipsiniz. Frankfurt temsilcilik ofisimiz ve ofisimizde çalışan Türk danışmanlarımızla Türk öğrencilerimize Almanya’ nın ve dünyanın en köklü devlet üniversitelerinde yüksek öğrenimlerini tamamlama şansı yaratıyoruz. Sayfa güncelleme 10 Ocak, 2017′ dir. Aşağidaki bilgiler Almanya’ da Yüksek Lisans yerleştirmeleri ile ilgili son ve güncel bilgilerdir. On-line platformdan firmamıza başvuru yapan adayların muhakkak gerçek bilgilere ulaşabilmesi için sitemizi okumalarını istiyoruz. Aşağıda belirtilen Almanya’ da master kabulü almaya uygunluğunuz var ise işlemlerinizi yürütmekten memnun oluruz. Almanya’da 298 tane üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin 233’ü devlet üniversitesi, 65’i özel üniversitedir. EDUFİX olarak sadece Almanya devlet üniversitelerine yerleştirme yapmaktayız. Tüm devlet üniversitelerinin YÖK denkliği bulunmaktadır. İlk sene Almanca hazırlık yılını tamamlaya

EKVADOR'DA DİL EĞİTİMİ

Ekvador Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Ekvador, Güney Amerika’da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir. Resmi dili İspanyolca’dır. Başkenti Quito’dur. Diğer önemli şehirleri; Guayaquil, Cuenca, Machala ve Portoviejo’dur. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Ekvador dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur ve batısında Büyük Okyanus vardır. Anakaradan 965 kilometre batıda, Büyük Okyanus’ta bulunan Galapagos Adaları da ülkenin sınırları dahilindedir. Adını aldığı ekvatorla ülke ikiye bölünmüştür. 24 Mayıs 1822’de bağımsızlığını elde etmiştir. Ekvador, Birleşmiş Milletler üyesidir. Aynı zamanda, birçok bölgesel toplulukların içinde yer alır. Ülke, 22 eyaletten meydana gelir ve her eyaletin kendi idari merkezi bulunur. Nüfusu 2008 tahminlerine göre 13.625.000 kişidir. Ekonomisi büyük oranda tarıma dayanır, dünyanın en büyük muz ihracatçısıdır. Ekvador’un üç temel bölgeden meydana gel