Ana içeriğe atla

AVUSTRALYA DİL OKULLARI EDUFİX



Neden Avustralya’da dil eğitimi?


Yurtdışında dil eğitimi denince sadece 23 milyon nüfusa sahip Avustralya’nin dünyanın en çok öğrenci alan ülkelerinden biri olduğunu unutmayın. Çoğunlukla ılıman iklime sahip bu ada /kıta ülkesinde dil okullarının kalitesi büyük oranda devletin sıkı denetimi altındadır. Çok kültürlü bu ülke, yabancılara kucak açan, sıcak kanlı, misafirperver, saygılı ve kurallara uymayı prensip edinmiş insanlardan oluşur. Suç oranlarının oldukça düşük olduğu Avustralya’da dil eğitimi almak çok farkli bir deneyinin kapısını aralar. Asya, Avrupa, Ortadoğu ve Güney Amerika’dan gelen bir çok öğrenci ile birlikte dil eğtimi alarak, sosyalleşme ve network kurma imkanı veren Avustralya  IELTS, TOEFL gibi testleri de alarak İngilizcenizi taçlandırabileceğiniz bir yer olabilir. Özellikle uzun dönem ingilizce programları için önerebileceğimiz bu ülke için mutlaka uzman danışmanlardan bilgi almalısınız.
Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları alanında Avustralya dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir.
Özellikle yaşam kalitesinin yüksek ama maliyetlerinin düşük oluşu nedeniyle İngilizce öğrenmek isteyenler için iyi bir tercih olarak görülmeye başlayan Avustralya; özellikle uzun dönemli İngilizce eğitimine ihtiyaç duyan dil öğrencileri için tavsiye edilmektedir. Çok sayıda özel dil okulunun yanında üniversiteler bünyesinde sunulan dil programları da oldukça yaygındır. Avustralya hükümetinin de ülkedeki dil okullarının tanıtımını desteklediği görülmektedir. Dil eğitimi sunan kurumların ELICOS, NEAS, English Avustralia gibi derneklere üye olmalarına dikkat etmekte fayda bulunmaktadır. Yabancı öğrencilerin katılabilecekleri programların haftalık minimum ders saati 25 saattir. Ayrıca öğrenci vizesi alabilmek için öngörülen eğitim süresi minimum 24 hafta olmalıdır. Daha kısa süreli dil eğitimine katılacak öğrencilerin durumları vize görevlileri tarafından değerlendirilerek turist vizesi ile kısa süreli programlara katılmaları sağlanabilir.En çok tercih edilen şehirler arasında Sydney ve Melbourne gelmekle beraber yaşam giderlerinin daha düşük olabileceği Perth, Brisbane, Gold Coast, Cairns gibi şehirler de dil eğitimi alacak öğrenciler tarafından değerlendirilmektedir.Avustralya’da haftada 20 saat çalışma izni bulunmaktadır.


Avustralya’da Yaşam Koşulları ve Konaklama


Avustralya, güney yarımkürede yer alan yüksek teknoloji, madencilik, tarım ve hayvancılık konularında gelişmiş bir ülkedir. Hint ve Pasifik Okyanusları arasında uzanır. Tüm bir kıtayı kaplayan dünyadaki tek ülkedir. Kıtanın hemen hemen üçte biri tropik ve kalanı ılıman bölgedir. En soğuk bölgeler Tasmanya’nın yayla ve yüksek yerlerinde ve anakaranın güney doğu kıyılarındadır. Başkenti Canberra, en büyük şehri Sydney’ dir. Sydney, Avustralya’daki en eski yerleşim merkezlerinden biridir. Ülkenin ekonomik dahil her açıdan merkezi olmasına rağmen gerçekte başkenti değildir. Jackson Limanı’nın kıyılarında kurulmuştur. Dünyanın en küçük kıtası Avustralya’da iklim, bölgelere göre değişiklik gösterir ve güney yarımkürede olduğundan dolayı mevsimler, Avrupa ve Kuzey Amerika’da yaşanan mevsimlerin tam tersi zamanlarda gerçekleşir. Avustralya’nın çoğunluğu çöllerle kaplıdır ve geneli kuraktır, fakat güneydoğu ve güneybatı bölgeleri ılıman iklimi ile ve kuzey bölgesi tropik iklimiyle bu genellemenin dışına çıkar. Güneybatıda dağlar kışın karlarla kaplanır ve Avustralyalıların kayak ve snowboard yapmak için gözde mekanlarıdır.


Avustralya Öğrenci Vizesi


Avustralya vize başvuruları 1 temmuz 2016 itibarıyla online olarak yapılmaktadır. Vize görevlileri başvurmuş olduğunuz programa göre isimlendirilen kategorilerde başvurunuzu değerlendirir ve çoğunlukla telefon mülakatı için sizi geri arar.

Avustralya öğrenci vizesi nasıl alınır?

Değerlendirme sonucunda vize için uygun olduğunuz düşünülürse Avustralya vizesi için resmi yetkili doktorlardan birinde sağlık muayenesi ve radyolojik muayene talep edilir. Eğer bu muayenelerde bulaşıcı bir hastalık taşımadığınız görülürse vize görevlisi bu kez okul ödemenizi tamamlamanızı ister. Okulun program ücretinizi aldığını elektronik sistemlerinde teyit etmesinin ardında vizeniz size yollanır. Avustralya bir kaç yıl önce elektronik vize uygulamasına geçtiğinden pasaportunuzu vize başvurunuzla birlikte yollamanız gerekmez. Vizenizin onaylandığına dair resmi yazı e-mail veya postayla size ulaştırılır. Pasaportunuzda mutlaka vizenizin basılı olmasını isterseniz bunu bastan belirtmeniz ve ek bir ücret ödemeniz gerekir. Avustralya öğrenci vizeleri 1 Temmuz 2016 itibarıyla tek bir kategoride toplanmıştır ve seçtiğiniz okul vize için hazırlamanız gerekecek evraklar ve başvurunuzun streamline (daha az belgeyle-daha çok okul kabulünüze bağlı olarak) değerlendirmenizde etkilidir.  Vize görevlileri sizden ilk başta istenmeyen belgeleri hazırlamanızı talep edebilirler. 3 aydan daha kısa süreli bir dil kursuna gidecek öğrencilerin turist vizesine başvurmaları gerekir.
Öğrencinin eğitim ve yaşam masrafları gideceği süreye göre hesaplanır. Yıllık konaklama ve yaşam gideri 19.830 AUD ve seyahat masrafları 2000 AUD olarak hesaplanmalıdır. Öğrencinin oradaki masraflarını karşılayacak kişi düzenli geliri olan birisi olmalıdır.
Mesleki eğitim programları veya lisans-yüksek lisans programlarına başvuran öğrencilerde kayıt olunan okulun statüsüne göre resmi bir sınav sonucu (IELTS_TOEFL vs) istenebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FAS'TA DİL EĞİTİM

Fas Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Fas, -resmi olarak Fas Krallığı-, Kuzey Afrika’da yaklaşık olarak 32 milyon nüfusa sahip bir ülkedir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka’dır. Fas’ın, Atlantik Okyanusu’dan, Cebelitarık Boğazını çevreleyip Akdeniz’de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır. Fas, Afrika’da bulunduğu halde Afrika Birliği’ne üye olmayan tek ülkedir. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Fas dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Resmi dilleri Arapça olmasına rağmen devlet dairelerinde Fransızca kullanılmaktadır.  Fas dil okulları  halkın çoğuna kendini geliştirebilmek için geniş kapsamlı fırsatlar sunmaktadı. Halk arasında kullanılan Arapça’ya Darija denilir ve diğer Arap ülkeleriyle karşılaştırıldığında değişiktir. Aynı zamanda ülkede yoğun olan Berberilerinde kullandığı farklı diller bulunmaktadır. Bugünkü Fas topraklarındaki ilk yerleşimler M.Ö. 8000 yıllarına denk gelen Cilalı Taş Devri’ne aittir. erken klasik dön

Almanya'da Yüksek Lisans

Almanya'da Yüksek Lisans Almanya’da devlet üniversitelerinde ücretisiz Yüksek Lisans yapma hakkına sahipsiniz. Frankfurt temsilcilik ofisimiz ve ofisimizde çalışan Türk danışmanlarımızla Türk öğrencilerimize Almanya’ nın ve dünyanın en köklü devlet üniversitelerinde yüksek öğrenimlerini tamamlama şansı yaratıyoruz. Sayfa güncelleme 10 Ocak, 2017′ dir. Aşağidaki bilgiler Almanya’ da Yüksek Lisans yerleştirmeleri ile ilgili son ve güncel bilgilerdir. On-line platformdan firmamıza başvuru yapan adayların muhakkak gerçek bilgilere ulaşabilmesi için sitemizi okumalarını istiyoruz. Aşağıda belirtilen Almanya’ da master kabulü almaya uygunluğunuz var ise işlemlerinizi yürütmekten memnun oluruz. Almanya’da 298 tane üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin 233’ü devlet üniversitesi, 65’i özel üniversitedir. EDUFİX olarak sadece Almanya devlet üniversitelerine yerleştirme yapmaktayız. Tüm devlet üniversitelerinin YÖK denkliği bulunmaktadır. İlk sene Almanca hazırlık yılını tamamlaya

EKVADOR'DA DİL EĞİTİMİ

Ekvador Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Ekvador, Güney Amerika’da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir. Resmi dili İspanyolca’dır. Başkenti Quito’dur. Diğer önemli şehirleri; Guayaquil, Cuenca, Machala ve Portoviejo’dur. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Ekvador dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur ve batısında Büyük Okyanus vardır. Anakaradan 965 kilometre batıda, Büyük Okyanus’ta bulunan Galapagos Adaları da ülkenin sınırları dahilindedir. Adını aldığı ekvatorla ülke ikiye bölünmüştür. 24 Mayıs 1822’de bağımsızlığını elde etmiştir. Ekvador, Birleşmiş Milletler üyesidir. Aynı zamanda, birçok bölgesel toplulukların içinde yer alır. Ülke, 22 eyaletten meydana gelir ve her eyaletin kendi idari merkezi bulunur. Nüfusu 2008 tahminlerine göre 13.625.000 kişidir. Ekonomisi büyük oranda tarıma dayanır, dünyanın en büyük muz ihracatçısıdır. Ekvador’un üç temel bölgeden meydana gel