Ana içeriğe atla

AMERİKA DİL OKULLARI EDUFİX

Neden Amerika’da dil eğitimi?

 
Amerika İngilizce öğrenmek için en popüler ülkelerin başında gelir. Yabancı dil eğitimini Amerika’da almaya karar veren öğrenci artık okul ve şehir konusunda tercih yapmalıdır. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları alanında Amerika dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Amerikan sineması, Amerikan yazılım programları, Amerikan ürünleri, Amerikan edebiyatı ve medyasının dünyadaki etkinliği ve gücü Amerikan İngilizcesinin de dünyada en yaygın kullanılan aksan olmasını sağladığı bir gerçektir. Bundan dolayı da yurtdışı eğitim, dil eğitimi de dahil olmak üzere yurtdışında master, yurtdışında sertifika ve yurtdışında üniversite konusunda Amerika en çok tercih edilen ülke durumundadır.
Okul tercihini almak istediğiniz eğitim türü ve ayırmayı düşündüğünüz bütçeye göre yapabilirsiniz. Şehir tercihinizi ise ilgi alanlarınız, hobileriniz ve kişiliğiniz belirleyecektir. Geniş bir yüzölçüme sahip olan ABD’de eyaletler arasında kanunlar bile farklılık gösterirken, yaşam koşulları hatta iklimler bile oldukça farklıdır. Amerika’da hemen hemen her eyalet ve şehirde dil okulu bulabilmek mümkündür. Özel dil okulları yanında üniversitelerin bazıları da kendi bünyelerinde dil eğitim programları sunarlar. Bunun yanı sıra üniversite kampüsünde yer alan özel dil okulları da vardır. Özellikle üniversite ya da yüksek lisans eğitimini Amerika’da devam ettirmeyi planlayan öğrenciler için üniversite kampüsünde eğitim almak avantajlı olacaktır. Yine bu öğrenciler için genel ingilizcenin yanı sıra Amerikan eğitim sisteminin bir parçası olan TOEFL, GMAT, GRE vb. sınav hazırlık kursları da dil okullarında sunulmaktadır.

Amerika’da dil eğitimi ile ilgili detaylı bilgi için Alternatif Yurtdışı Eğitim’in uzman danışmanlarıyla görüşebilirsiniz. Alternatif, Türkiye’den Amerika’ya en uzun süredir ve en çok öğrenci gönderen yurtdışı eğitim danışmanlığı kurumlarının başında gelir. Alternatif, Amerika’nın en önde gelen okullarının temsilcisi olup Amerika’da her yıl yapılan dünyanın en büyük eğitim organizasyonu NAFSA’nın katılımcısıdır.

Amerika’da Yaşam Koşulları ve Konaklama

 
Amerika’da dil eğitimi alan öğrencilerin öğrendiklerini günlük hayatta ana dili İngilizce olan kişilerle pratik yaparak pekiştirebilmesi açısından aile yanı konaklama daha çok tercih ve tavsiye edilmektedir. Ailelerden genellikle yarım pansiyon seklinde konaklama talep edilir; aile öğrencinin sabah kahvaltısını ve akşam yemeğini verir. Aile yanında kalarak Amerikan kültür ve geleneklerini daha yakından tanımak mümkün olur. Aileler anne-baba ve çocuklardan oluşabileceği gibi tek başına yaşayan veya artık emekli olup çocukları evden ayrılmış kişiler de olabilirler. Birden fazla öğrenci ağırlayan aileler oldukça yaygındır.

Amerika dil okulları fiyatları okulun büyüklüğü bulunduğu bölge, öğretmen kalitesi ve sunduğu programlara göre değişmektedir. Ayrıca Amerika dil okulları Türk öğrenciler için özel promosyonlar da sunabilirler. Amerikalılar dışında pek çok kültür ve milletten öğrenciyle tanışma ve farklı kültürlerde yaşamayı öğrenme deneyimi açısından Amerikada dil eğitimi çok önemlidir. Amerika dil okullarına devam eden öğrencilere aylık yaşam ve konaklama masrafları için bulundukları eyalete göre ortalama 1000-1500 USD arasında değişen bir bütçe ayırmaları tavsiye edilebilir. New York, Boston, Los Angeles, San Francisco gibi yaşamın daha pahalı olduğu şehirlerde dil eğitimi alacak öğrenciler bu bütçeyi aylık 1500-2000 USD gibi belirlemelidir.
Şehir tercihi yapılırken Amerika’da  toplu taşımanın bir çok şehirde yaygın olmadığını göz ardı etmemekte fayda bulunmaktadır. Ulaşımın kolay olmayacağı şehirlerde özellikle yurt konaklama tercihi önerilir. Böylece okula ulaşım daha kolay olacaktır. Okullar konaklama imkanlarının toplu taşıma ile ulaşılabilecek mesafe ve bölgelerde olmasına dikkat etmektedirler. ABD’de dil eğitimi sunan pek çok üniversite veya üniversiteler bünyesinde eğitim veren özel dil kursu bulunmaktadır. Bu kampüslerde eğitim alan öğrenciler okulun yurtlarını kullanarak daha çok Amerikalı öğrenci ile tanışma imkanı da elde edebilirler. Ayrıca Türk öğrencilerin ismi daha çok duyulmuş şehirleri daha çok tercih ettiklerini unutmamak gerekir. Türk öğrencilerle çok fazla  bir arada bulunmamak için diğer şehir alternatifleride değerlendirilmeli ve okul tercihide ona göre yapılmalıdır. Böylece farklı kültürlerden öğrencilerle tanışılır ve daha çok pratik yapma imkanı bulunur. ABD’de dil eğitimi alan öğrencilerin çalışma izni haftada 20 saat olarak sadece kampüs içinde mevcuttur. Ancak kısıtlı olan kampüs içindeki işler daha çok akademik eğitim alan öğrenciler tarafından değerlendirilmekte olduğundan dil okulu öğrencilerinin yasal olarak çalışma izinleri yok denecek kadar azdır. Amerika’yı tercih ettiğinizde Türkiye ile zaman farkının doğu kentler olan New York, Boston Miami gibi şehirler ile 7 saat, Los Angeles, San Francisco, San Diego, Seattle gibi batı yakası şehirleri ile de 10 saat fark oldugunu unutmamak lazım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FAS'TA DİL EĞİTİM

Fas Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Fas, -resmi olarak Fas Krallığı-, Kuzey Afrika’da yaklaşık olarak 32 milyon nüfusa sahip bir ülkedir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka’dır. Fas’ın, Atlantik Okyanusu’dan, Cebelitarık Boğazını çevreleyip Akdeniz’de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır. Fas, Afrika’da bulunduğu halde Afrika Birliği’ne üye olmayan tek ülkedir. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Fas dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Resmi dilleri Arapça olmasına rağmen devlet dairelerinde Fransızca kullanılmaktadır.  Fas dil okulları  halkın çoğuna kendini geliştirebilmek için geniş kapsamlı fırsatlar sunmaktadı. Halk arasında kullanılan Arapça’ya Darija denilir ve diğer Arap ülkeleriyle karşılaştırıldığında değişiktir. Aynı zamanda ülkede yoğun olan Berberilerinde kullandığı farklı diller bulunmaktadır. Bugünkü Fas topraklarındaki ilk yerleşimler M.Ö. 8000 yıllarına denk gelen Cilalı Taş Devri’ne aittir. erken klasik dön

Almanya'da Yüksek Lisans

Almanya'da Yüksek Lisans Almanya’da devlet üniversitelerinde ücretisiz Yüksek Lisans yapma hakkına sahipsiniz. Frankfurt temsilcilik ofisimiz ve ofisimizde çalışan Türk danışmanlarımızla Türk öğrencilerimize Almanya’ nın ve dünyanın en köklü devlet üniversitelerinde yüksek öğrenimlerini tamamlama şansı yaratıyoruz. Sayfa güncelleme 10 Ocak, 2017′ dir. Aşağidaki bilgiler Almanya’ da Yüksek Lisans yerleştirmeleri ile ilgili son ve güncel bilgilerdir. On-line platformdan firmamıza başvuru yapan adayların muhakkak gerçek bilgilere ulaşabilmesi için sitemizi okumalarını istiyoruz. Aşağıda belirtilen Almanya’ da master kabulü almaya uygunluğunuz var ise işlemlerinizi yürütmekten memnun oluruz. Almanya’da 298 tane üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin 233’ü devlet üniversitesi, 65’i özel üniversitedir. EDUFİX olarak sadece Almanya devlet üniversitelerine yerleştirme yapmaktayız. Tüm devlet üniversitelerinin YÖK denkliği bulunmaktadır. İlk sene Almanca hazırlık yılını tamamlaya

EKVADOR'DA DİL EĞİTİMİ

Ekvador Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Ekvador, Güney Amerika’da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir. Resmi dili İspanyolca’dır. Başkenti Quito’dur. Diğer önemli şehirleri; Guayaquil, Cuenca, Machala ve Portoviejo’dur. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Ekvador dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur ve batısında Büyük Okyanus vardır. Anakaradan 965 kilometre batıda, Büyük Okyanus’ta bulunan Galapagos Adaları da ülkenin sınırları dahilindedir. Adını aldığı ekvatorla ülke ikiye bölünmüştür. 24 Mayıs 1822’de bağımsızlığını elde etmiştir. Ekvador, Birleşmiş Milletler üyesidir. Aynı zamanda, birçok bölgesel toplulukların içinde yer alır. Ülke, 22 eyaletten meydana gelir ve her eyaletin kendi idari merkezi bulunur. Nüfusu 2008 tahminlerine göre 13.625.000 kişidir. Ekonomisi büyük oranda tarıma dayanır, dünyanın en büyük muz ihracatçısıdır. Ekvador’un üç temel bölgeden meydana gel