Ana içeriğe atla

ALMANYA DA DİL OKULLARI HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Günüzümüzün yükselen meslek gruplarının birçoğu yabancı dili olanları tercih etmesiyle birlikte yabancı dil öğrenme ihtiyacı geçmiş yıllara göre dahada artmış bulunmaktadır. Bizde bu ihtiyacın bilincinde olarak yurtdışı eğitim danışmanlık şirketleri arasında söz sahibi olan eğitim kurumlarından olarak sizlere kendinizi geliştirmede yarıdmcı olmaktan mutluluk duyarız.
Edufix,sizlere yurtdışı eğitim danışmanlığı ve yurtdışında dil eğitimi gibi günümüzün ve geleceğin popüler meslek gruplarında hizmet vermekten mutluluk duymaktadır.Almanya dil okullarına katılmak isteyenler için yaşam koşullarını merak edenlere yaptığımız araştırmalar aşağıda sizlere sunulmuştur.İsterseniz Amerika dil okulları için diğer paylaşımlarımızıda inceleyebilirsiniz.
Avrupa’nın En Çok Kullanılan 2. Dili Almanca!
Avrupa’da en çok konuşulan diller sırasıyla Rusça, Almanca, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca’dır. Almanca 100 milyon kişinin ana dili ve 80 milyon civarında insanın ikinci dilidir. Aynı zamanda Avrupa Birliği’nin 23 resmi dilinden biri Almanca’dır ve Almanya AB’nin kuruluşundan bu yana çok etkin bir role sahiptir. Almanya’da Almanca eğitimi almak bir çok alanda avantajlıdır. Türkiye’ye en yakın Avrupa ülkelerinden biri Almanya’dır.

Almanya’da Dil Eğitimi Sistemi
Disiplinleriyle tanınan almanlar, dil eğitiminde de aynı disiplin ve hedefler doğrultusunda kaliteli bir eğitim sunmaktadır. İhtiyaçlar doğrultusunda belirlenen süre dahilinde 2 hafta ile 1 yıl arasında değişen bir sürede eğitim alınabilmektedir.

Almanya’da Dil Eğitimi Fiyatları
Fiyatlar şehir ve okul seçimine göre değişmektedir.

Almanya’da Dil Eğitimi Almanın Avantajları
Almanya, Türkiye’nin ticari açıdan en önemli ortaklarından biridir. Böylece Almanca bilmenin Türkiye’de ne kadar önemli olduğu daha iyi görülebilmektedir. Yaklaşık %20’lik bir payla Almanya Türkiye’nin dış ticaretinde ilk sırayı almaktadır ve Türkiye’de 1000’den fazla Alman şirketi bulunmaktadır. Aynı zamanda Almanya’da da Türkler tarafından işletilen çok sayıda işletme bulunmaktadır. Ve bu şirketler her yıl çok sayıda Almanca bilen çalışan istihdam etmektedir. Türkiye’de lise eğitimini tamamlayıp Almanya’da üniversite seçeneklerini ve Türkiye’de üniversiteyi tamamlayıp Almanya’da dil okulu ve Almanya’da yüksek lisans yapan öğrenciler eğitim aldıkları süre boyunca Alman şirketlerinde staj yapma olanağına da sahip olmaktadırlar.

Almanya Dil Okulları Ve Şehirler
Öğrencilerin tercih ettiği başlıca şehirler Berlin, Frankfurt ve Hamburg’dur. Diğer şehirler  Munich, Hanover, Cologne, Rhein-Main, Saarbrücken ve Rodolfzell’dir.

Program Seçenekleri
Standart eğitim olan haftalık 20 derslik programlar, yoğunlaştırılmış 30 saatlik programlar, akademik amaçlı ve sınavlara hazırlık için Almanca programları. Kurs süreleri ihtiyaç, hedef ve bütçeye göre belirlenmektedir.

Vize Bilgileri
Dil kursuna katılarak Almanya`da öğrenim görmek için doğrudan öğrenci ve öğrenim vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Dil eğitimi vizesine başvurmak için evraklarınızı Alman Elçiliği'ne verdikten sonra yaklaşık 4-6 haftalık bir işlem süresi bulunabilmektedir. Dosyanın durumuna göre bu süre daha da uzayabilmektedir.
Almanya vizesi için gerekli belgeleri görüntülemek için vize danışmanlığını ziyaret ediniz
Çalışma İzni
Almanya'da dil kursu eğitimi alan öğrencilerin yasal çalışma izni bulunmamaktadır. 
Yaşam Giderleri
Almanya'da en büyük gider payına kiralar sahiptir. Diğer bir gider ise ulaşımdır, ancak öğrenciler çoğu şehirlerde öğrenci kartıyla bedava ulaşım sağlamaktadır. Market alışverişleri aylık maksimum 300 € olacaktır.
Ulaşım
Avrupa'da merkezi bir konumda bulunması, Almanya'yı önemli bir ulaşım bağlantı noktası haline getirmiştir. Bu durum ülkenin yoğun ve modern ulaşım ağı sayesinde gerçekleşmiştir. Bu ağın en meşhurları, dünyada toplam uzunlukta üçüncü en büyük olan otoyol'dur. Almanya çok merkezli bir hızlı tren ağı kurmuştur. InterCityExpress diğer adıyla ICE genelde komşu ülkelerdeki büyük şehirlere ve mesafelere ulaşım sağlamaktadır. Almanya içi eyaletlere veya başka ülkelere uygun fiyatlara bilet bulmak mümkündür. Şehir içi ulaşımda ise otobüs bisikletten sonra gelmektedir. Bisiklet sürücülerine ayrılmış ayrı yollarda hem sağlıklı hemde ekonomik bir şekilde gideceğiniz yere ulaşabilirsiniz. Eger otobüs kullanmak isterseniz şehir içi çok rahat bir şekilde otobüslerden de faydalanabilirsiniz. Öğrenciler için haftalık, aylık gibi seçeneklerle uygun fiyatlı otobüs biletleri temin edilebilmektedir.

Almanya'da havayolu ulaşımı; kara ve demiryolu ulaşımının gelişmiş olması sebebiyle oldukça düşük seviyededir. Fakat günümüzde fiyatların düşmesi ile artış göstermektedir. Frankfurt Uluslararası Havaalanı dünyanın en yoğun trafikli havaalanlarından birisidir. Türkiye Almanya arası uçuş süresi 2 - 2,5 saattir. 
Sağlık Sistemi
Avrupa Birliği'ne üye olmayan ülkelerden giden öğrenciler ülkeye girmeden önce yurt dışında geçerli olan bir sağlık sigortası yaptırmalıdırlar. Rutin aşılar önerilmektedir: kızamık / kabakulak / kızamıkçık (MMR) aşısı, difteri / boğmaca / tetanoz (DPT) aşısı, çocuk felci virüsü aşısı vb gibi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FAS'TA DİL EĞİTİM

Fas Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Fas, -resmi olarak Fas Krallığı-, Kuzey Afrika’da yaklaşık olarak 32 milyon nüfusa sahip bir ülkedir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka’dır. Fas’ın, Atlantik Okyanusu’dan, Cebelitarık Boğazını çevreleyip Akdeniz’de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır. Fas, Afrika’da bulunduğu halde Afrika Birliği’ne üye olmayan tek ülkedir. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Fas dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Resmi dilleri Arapça olmasına rağmen devlet dairelerinde Fransızca kullanılmaktadır.  Fas dil okulları  halkın çoğuna kendini geliştirebilmek için geniş kapsamlı fırsatlar sunmaktadı. Halk arasında kullanılan Arapça’ya Darija denilir ve diğer Arap ülkeleriyle karşılaştırıldığında değişiktir. Aynı zamanda ülkede yoğun olan Berberilerinde kullandığı farklı diller bulunmaktadır. Bugünkü Fas topraklarındaki ilk yerleşimler M.Ö. 8000 yıllarına denk gelen Cilalı Taş Devri’ne aittir. erken klasik dön

Almanya'da Yüksek Lisans

Almanya'da Yüksek Lisans Almanya’da devlet üniversitelerinde ücretisiz Yüksek Lisans yapma hakkına sahipsiniz. Frankfurt temsilcilik ofisimiz ve ofisimizde çalışan Türk danışmanlarımızla Türk öğrencilerimize Almanya’ nın ve dünyanın en köklü devlet üniversitelerinde yüksek öğrenimlerini tamamlama şansı yaratıyoruz. Sayfa güncelleme 10 Ocak, 2017′ dir. Aşağidaki bilgiler Almanya’ da Yüksek Lisans yerleştirmeleri ile ilgili son ve güncel bilgilerdir. On-line platformdan firmamıza başvuru yapan adayların muhakkak gerçek bilgilere ulaşabilmesi için sitemizi okumalarını istiyoruz. Aşağıda belirtilen Almanya’ da master kabulü almaya uygunluğunuz var ise işlemlerinizi yürütmekten memnun oluruz. Almanya’da 298 tane üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin 233’ü devlet üniversitesi, 65’i özel üniversitedir. EDUFİX olarak sadece Almanya devlet üniversitelerine yerleştirme yapmaktayız. Tüm devlet üniversitelerinin YÖK denkliği bulunmaktadır. İlk sene Almanca hazırlık yılını tamamlaya

EKVADOR'DA DİL EĞİTİMİ

Ekvador Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Ekvador, Güney Amerika’da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir. Resmi dili İspanyolca’dır. Başkenti Quito’dur. Diğer önemli şehirleri; Guayaquil, Cuenca, Machala ve Portoviejo’dur. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Ekvador dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur ve batısında Büyük Okyanus vardır. Anakaradan 965 kilometre batıda, Büyük Okyanus’ta bulunan Galapagos Adaları da ülkenin sınırları dahilindedir. Adını aldığı ekvatorla ülke ikiye bölünmüştür. 24 Mayıs 1822’de bağımsızlığını elde etmiştir. Ekvador, Birleşmiş Milletler üyesidir. Aynı zamanda, birçok bölgesel toplulukların içinde yer alır. Ülke, 22 eyaletten meydana gelir ve her eyaletin kendi idari merkezi bulunur. Nüfusu 2008 tahminlerine göre 13.625.000 kişidir. Ekonomisi büyük oranda tarıma dayanır, dünyanın en büyük muz ihracatçısıdır. Ekvador’un üç temel bölgeden meydana gel