Ana içeriğe atla

İRLANDA DİL OKULLARI EFUFİX

Neden İrlanda’da dil eğitimi?

 
İrlanda dil okulları özellikle son yıllarda Türk öğrenciler için oldukça cazip bir alternatif olmaya başlamıştır. İrlanda’da MEI tarafından denetlenen çok sayıda özel dil okulu ve kolaj mevcuttur. Bu okullarda kısa süreli İngilizce dil programlarına katılmak isteyen Türkler’in üniversite öğrencisi veya yeni mezunu olmaları veya burada devam eden bir iş hayatları bulunması beklenir.
Yurtdışı eğitim danışmanlık şirketleri alanında İrlanda dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir.
İrlanda’da uzun süreli dil eğitimi almak isteyen üniversite öğrencileri ve yeni mezunlar ise minimum 25 haftalık bir eğitime kayıt olarak haftada 20 saat çalışma izni elde ederler. Bu öğrenciler aynı zamanda eğitimlerini tamamladıktan sonra sadece seyahat ve çalışma için İrlanda’da bir süre daha kalabilmektedir.
Irlanda, “bir kez ziyaret edildiğinde asla unutulmayacak bir ülkedir” diye bilinir. İrlanda’nın doğal güzellikleri efsanevi bir tınıyı andırmakla beraber, bu harkika coğrafi yapısı adeta  İrlanda tarihinin elle tutulur somut bir yansımasıdır ve insanları yeryüzüne sanki insanlığa olan inanc yeniden tesis edilsin diye gönderilmiş.
Hava bazen size, havadan bir okyanusun üzerinden yüzüyorsunuz izlenimini verebilir, ancak inanılmaz parlak yeşillikleri, bereketli kır çiçekleri içinizi isitir kendinizi doğanın binbir renginde yeniden doğmuş gibi hissedersiniz. Dünyaca ünlü W. B. Yeats, Oscar Wilde, Samuel Beckett, James Joyce gibi yazarların, Chris de Burgh, U2, Sinéad O’Connor, The Cranberries gibi müzisyen ve müzik gruplarının yeşerdiği bu topraklar başka nasıl anlatılabir ki?
Dablin, dünyada W.B. Yeats (1865–1939), Bernard Shaw (1856–1950), Samuel Beckett (1906–1989) ve Seamus Heaney (1939-2013) ile dört kez Nobel edebiyat ödülü alan tek şehir olarak bir kültür başkenti niteliği taşır.

İrlanda Cumhuriyeti (Ireland Republic) Irlanda Adası’nın yaklaşık altıda beşini kaplayan Brileşik Kırallık (İngiltere)’in batısında bulunan bir kuzeybatı Avrupa ülkesidir.
İrlanda’nin İngilizce ve Gal dili olmak üzere iki resmi dili olmakla beraber Ingilizce bir dünya dili olması hasebiyle gündelik hayatta ve okullarda daha yaygındır. Başkenti Dablin olan bu şirin ülkede 5 milyona yakın insan yaşamakta. Yurtdışında Dil eğitimi için İrlanda’yı tercih edenler genellikle dört büyük kente giderler. Dublin 1 milyon, Cork 190 000, Limerick 90 000 ve Galway 72 000 nüfusu ile en önde gelen kentlerdir.

İrlanda’da Dil ve Üniversite eğitimi almak için bir çok sebeb sayılabilir. 1973 yılından beri Avrupa Birliği üyesi olan, 9 üniversitesi ve bir çok kaliteli dil okulu ile her yıl dünyanın bir çok yerinden binlerce öğrencinin tercih ettiği bir destinasyon olmuştur.

Az Türk öğrenci bulunması: İrlanda ancak son bir kaç yıldır Yurtdışında ingilizce dil eğitimi dendiğinde Türk öğrencilerin dikkatini çekmiştir. Bundan dolayı bir çok ülkeden giden binlerce öğrenciye karşılık Türk öğrenci oranı oldukça düşüktür. Bu da hiç kuşkusuz bir avantaj olarak değerlendirilebilir. Zira ne kadar az Türk öğrenci var ise o kadar fazla diğer ülklerden gelen öğrenciler ile iletişim kurulur, Pratik imkanı dili daha hızlı öğrenmeyi sağlar

İrlanda halkı Türklere sempati ile bakıyor. 1845-1849 yılları arasında büyük bir kıtlık yaşanır. Irlanda’da 1 milyon kişinin ölümüne sebep olan kıtlık yıllarında Osmanlı imparatorluğu, kendisi de zor durumda olmasına ragmen İrlanda’ya 3 gemi dolusu yiyecek yardımı gönderir. Bu yardım eli iki ulus arasında sıcak bir dostluk köprüsü oluşturmuştur.  Türk insanına sempati ile bakan İrlanda halkı Drogheda futbol kulübünün armasında ay ve yıldız bulundurarak minettarlığını göstermiştir.

Okulların Kalitesi: Marketing English in Ireland (MEI) kurumu tarafından akredite edilmiş okulların bir çok açıdan kalite kontrolünden geçiyor. Bu kurum İrlanda devleti tarafından teşvik ediliyor olmasından dolayı Alternatif Yurtdışı Eğitim’in bu kurumdan onaylı İrlanda dil okulları ile çalışmaktadır.

Yakınlık: Uçakla yaklaşık 4.5 saatte ulaşılabilen bu şirin ülke ile Türkiye arasında iki saat zaman farkı vardır. Yakınlığın İrlanda’da dil eğitimi veya üniversite düşünen öğrenciler için bir fiayt avantajı sağladığı unutulmamamlıdır.

İrlanda’da Yaşam Koşulları ve Konaklama

 
İrlanda kuzeyde bir ülke olmasına ragmen, halkı akdeniz kültüründen gelen insanlar kadar sıcak ve cana yakındır. Bundan dolayı İrlanda’da Dil eğitimi alırken aile yanı konaklama rahatlıkla tercih edilebilir. Yurt konaklaması istenirse, bir çok ülkeye göre daha yüksek standartta yurtlar da bulunabilir.

Hareketli Sosyal Yaşam ve Doğal Güzellikler: İrlanda, müziği ve bağrından çıkardığı dünyaca ünlü müzik yetenekleriyle bilinen bir ülkedir. Müzik ve dans kültürünün çok köklü olduğu bu toplumda çok hareketli bir gece yaşamının olması kaçınılmazdır. Dublin ve diğer büyük kentlerde, tarihi Irish Pub’ların yanısıra modern mekanlar da eğlenmek isteyenlere nezih ortamlar sunarlar.  İrlanda’ya öğrenci vizesi alan Türk Vatandaşları, okulların açık olduğu dönemlerde haftada 20 saate kadar yarızamnlı (Part time), okulların kapalı olduğu dönemlerde ise tam zamanlı (Full Time) bir işte çalışma hakkına sahiptir.

İrlanda’da Öğrenci Vizesi

 
Bir çok ülkede olduğu gibi İrlanda öğrenci vizesi içinde gitmek istediğiniz tarihten mümkün olduğunca erken başvuru sürecini başlatmanızda fayda var. Irlanda’da eğitiminize başlamayı düşündüğünüz tarihten en az 8 hafta öncesinden vize işlemlerinize başlatmanız en doğru yöntem olacaktır.
İrlanda öğrenci vizeleri C ve D eğitim vizeleri olmak üzere 2’ye ayrılır.
İrlanda C Eğitim Vizesi: 90 günden daha kısa eğitim almayı planlayan öğrenciler öğrencilerin buşvurduğu vize türüdür. C Eğitim vizesi alarak İrlandaya giden bir kişinin vizesini uzatabilmesi için, eğitimlerine düzenli bir şekilde devam ettiklerini ispatlamaları, konakladığı aileden referans almaları ve maddi imkanlarının eğitimlerine devam etmeleri için yeterli olduğunu ispat etmeleri gerekir.
İrlanda D Eğitim Vizesi: 90 günden uzun süreli eğitim alacak olan öğrencilere uygulanmaktadır.
İrlanda öğrenci vizesi başvurusu için hazırlayacağınız evrakların tümünün Türkçeleri ile birlikte İngilizce çevirilerininde yapılması gerekiyor. Vize başvurusu Ankara İrlanda Büyük elçiliğine yapılacaksa bütün evreaklardan 2 set, İstanbul İrlanda konsolusluğuna için ise 3 set olarak hazırlanması gerekir.
İrlanda D Eğitim Vizesi ile eğitim alacak Türk vatandaşları, Dublin’deki İrlanda Polisine (Garda),  kayıt olmalıdır. Kayıt esnasında öğrenciden 2 vesikalık resim, pasaport, okul akseptansı ve öğrencinin konaklama adresi istenir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FAS'TA DİL EĞİTİM

Fas Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Fas, -resmi olarak Fas Krallığı-, Kuzey Afrika’da yaklaşık olarak 32 milyon nüfusa sahip bir ülkedir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka’dır. Fas’ın, Atlantik Okyanusu’dan, Cebelitarık Boğazını çevreleyip Akdeniz’de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır. Fas, Afrika’da bulunduğu halde Afrika Birliği’ne üye olmayan tek ülkedir. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Fas dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Resmi dilleri Arapça olmasına rağmen devlet dairelerinde Fransızca kullanılmaktadır.  Fas dil okulları  halkın çoğuna kendini geliştirebilmek için geniş kapsamlı fırsatlar sunmaktadı. Halk arasında kullanılan Arapça’ya Darija denilir ve diğer Arap ülkeleriyle karşılaştırıldığında değişiktir. Aynı zamanda ülkede yoğun olan Berberilerinde kullandığı farklı diller bulunmaktadır. Bugünkü Fas topraklarındaki ilk yerleşimler M.Ö. 8000 yıllarına denk gelen Cilalı Taş Devri’ne aittir. erken klasik dön

Almanya'da Yüksek Lisans

Almanya'da Yüksek Lisans Almanya’da devlet üniversitelerinde ücretisiz Yüksek Lisans yapma hakkına sahipsiniz. Frankfurt temsilcilik ofisimiz ve ofisimizde çalışan Türk danışmanlarımızla Türk öğrencilerimize Almanya’ nın ve dünyanın en köklü devlet üniversitelerinde yüksek öğrenimlerini tamamlama şansı yaratıyoruz. Sayfa güncelleme 10 Ocak, 2017′ dir. Aşağidaki bilgiler Almanya’ da Yüksek Lisans yerleştirmeleri ile ilgili son ve güncel bilgilerdir. On-line platformdan firmamıza başvuru yapan adayların muhakkak gerçek bilgilere ulaşabilmesi için sitemizi okumalarını istiyoruz. Aşağıda belirtilen Almanya’ da master kabulü almaya uygunluğunuz var ise işlemlerinizi yürütmekten memnun oluruz. Almanya’da 298 tane üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin 233’ü devlet üniversitesi, 65’i özel üniversitedir. EDUFİX olarak sadece Almanya devlet üniversitelerine yerleştirme yapmaktayız. Tüm devlet üniversitelerinin YÖK denkliği bulunmaktadır. İlk sene Almanca hazırlık yılını tamamlaya

EKVADOR'DA DİL EĞİTİMİ

Ekvador Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Ekvador, Güney Amerika’da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir. Resmi dili İspanyolca’dır. Başkenti Quito’dur. Diğer önemli şehirleri; Guayaquil, Cuenca, Machala ve Portoviejo’dur. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Ekvador dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur ve batısında Büyük Okyanus vardır. Anakaradan 965 kilometre batıda, Büyük Okyanus’ta bulunan Galapagos Adaları da ülkenin sınırları dahilindedir. Adını aldığı ekvatorla ülke ikiye bölünmüştür. 24 Mayıs 1822’de bağımsızlığını elde etmiştir. Ekvador, Birleşmiş Milletler üyesidir. Aynı zamanda, birçok bölgesel toplulukların içinde yer alır. Ülke, 22 eyaletten meydana gelir ve her eyaletin kendi idari merkezi bulunur. Nüfusu 2008 tahminlerine göre 13.625.000 kişidir. Ekonomisi büyük oranda tarıma dayanır, dünyanın en büyük muz ihracatçısıdır. Ekvador’un üç temel bölgeden meydana gel