Ana içeriğe atla

İSPANYA'DA DİL OKULLARI EDUFİX

Neden İspanya’da dil eğitimi?

 
Yurtdışında İspanyolca eğitimi denince hiç kuşkusuz akla ilk gelen ülke Cervantes’in memleketi olacaktır. İspanyolca günümüzde dünyada en çok konuşulan üçüncü dil konumundadır. İspanya dışında pek çok Güney Amerika ülkesinin de ana dili olan İspanyolca’nın öğrenilebileceği en iyi alternatif ise İspanya’dır.
Yurtdışı eğitim danışmanlık şirketleri alanında İspanya dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir.
İspanya dışında Küba, Arjantin ve Meksika İspanyolca öğrenmek isteyen öğrencilerin tercih ettikleri ülkeler arasındadır. Bu ülkerin pek çoğu Türk öğrencilerden vize istememektedir.

İspanya’da Yaşam Koşulları ve Konaklama

 
Yurtdışında İspanyolca eğitimi alan öğrenciler aile yanı veya öğrenci apartmanlarında kalmayı tercih edebilirler. Hemen hemen tüm ülkelerde oldukça yaygın olarak bilinen Latin kültürü denince akla gelenler Latin dansları, müziği, futbolcuları, sanatçıları, mimarisi ile herkese oldukça tanıdık gelen bir yapıdır. İspanya’da dil eğitimi alan öğrencilerin en çok tercih ettikleri şehirler Barcelona, Madrid, Granada, Seville olarak sayılabilir. İspanya’da yabancı öğrencilerin çalışma izni yoktur.

İspanya’da dil eğitim vizesi

 
Çalışma kapsamına girmeden araştırma, eğitim yada lisans üstü eğitim yapmak amacıyla, resmi olarak kabul görmüş devlete ait yada özel herhangi bir öğrenim yada araştırma kurumunda okumak amacıyla gidecek olan kişi, öğrenim vizesi almalıdır.
Öğrenim vizesi bir yabancının İspanya’da kurs yada eğitim görmek, araştırma yapmak veya formasyon almak amacıyla ikamet etmesine imkan sağlar.
İspanya Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Vize başvurusunu ilgili kişinin şahsen yapması gerekmektedir.
* Türk vatandaşı olmayan müracaat sahiplerinin ise Türkiye’de resmi oturum izinlerinin olması ve başvuru sırasında ikametgah tezkeresinin orjinali ve fotokopisini beraberlerinde getirmeleri lazımdır.
* Özel pasaport (YEŞİL) yada hizmet pasaportu (GRİ) sahiplerinin sadece 90 günün üstündeki kalışlar için vize almaları gerekmektedir. Diplomatik pasaport sahiplerinin ise Ankara’daki Büyükelçilik ile görüşmeleri gerekmektedir.
* 18 yaşından küçük olup da vizeye başvuracak çocukların, anne ve babalarından (boşanmış çiftlerde velayetini almış ebeveynden) noterden alınmış vekaletname getirmeleri şarttır.
* 18 yaşından küçük olup, anne yada baba pasaportuna kayıtlı olan çocuklar için ayrı bir başvuru formu doldurulacaktır.
* Vize başvuru formu
www.maec.es üzerinden ulaşabilirsiniz.
* En az 9 ay geçerli süresi olan pasaport ve fotokopisi
* 2 adet vesikalık fotoğraf yaklaşık 4,5 x 3,5 cm ebadlarında ve yakın tarihte çekilmiş (3 aydan eski olmamalı) renkli, beyaz fonda olmalıdır.
* En son mezun olduğunuz kurumdan diploma ve transkript ve bunların fotokopisi
* Daha önce gidilmiş İspanyolca kurslarının belgeleri
* Vize başvuru ücreti olan 60 Euro alınır. Ücret başvuru sırasında alınacak ve karşılığında size resmi fiş verilecektir. Sizden fişte belirtilen miktarın dışında herhangi bir ilave ücret kesinlikle talep edilemez.
* Resmi olarak tanınan devlete ait yada özel eğitim kurumundan gelen eğitim amacını ve tarihlerini belirten kabul yazısı. Kabul yazısında, öğrenim yada eğitim kurumunun, Eğitim ve Bilim Bakanlığına yada Sanayi Turizm ve Ticaret Bakanlığına bağlı veya kabul edildiğini ispatlaması için Ulusal Kayıt merkezince verilen numaraların belirtilmesi gereklidir.
* İspanya’da kalış süresince geçerli olan ani bir hastalık durumunda tüm tedavi masraflarını (ayakta- yatakta )veya cenaze nakil (repatriacion) masraflarını kapsayan seyahat sağlık sigortası.
*Uçak bileti rezervasyonu
* İspanya’da kalacağı yerin kira kontratı yada sahibi oldukları dairenin tapusu. Yurt veya aile yanında kalınacaksa İspanya’dan konsolosluğa faxlanacak davetiye (kalınacak yer ve adres açıkça belirtilmiş olmalıdır)
* İspanya’da kalış süresince kişinin geçimini ve konaklama masraflarını karşılayabilecek durumda olduğunu gösteren mali durum belgeleri ki bunlar
* Ailenizde çalışan kişilere ait maaş bordroların orjinalleri ve fotokopileri (özellikle sizi finanse edecek kişinin)
* Eğer ailenizin kendi işi ise firmanın belgeleri : Ticaret oda kaydı, en son vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi ( firmaya ait brosur – kitapcik – kartvizit konulabilir) Yurtdışındaki eğitim ve yaşam giderlerinizi karşılayabileceğinizi gösteren dökümanlar : size veya ailenize ait banka cüzdanlari veya banka yazılarinin asılları ve fotokopileri (son 2 aya ait hesap hareketleri eger gosterilebiliyorsa)
* Varsa gayrimenkullere ait tapular, araba ruhsatı ve varsa kira gelirini gösteren belgeler. (noter tasdikli kopya onerilir)
* Ailenizden tüm masrafları karşılayacağını belirten belge
Çalışanlar için;
* Eğitim süreleri boyunca işyerlerinden izinli olacaklarını belirten yazı (orijinal ve fotokopi) Maaş bordrolarının ya da işten maaşla ilgili yazının orjinalleri
* Çalışılan firmanin vergi levhası, faaliyet belgesi, kuruluş gazetesi ve imza sirküleri fotokopileri ( firmaya ait brosur – kitapcik – kartvizit konulabilir)
Reşit olmayan öğrencilerin, evebeynlerinden muvaffakatname getirmeleri gerekmektedir.
Kalış süresi 6 ayı aşmakta ise ilave olarak şu evraklar istenmektedir
* Eğer başvuru sahibi 16 yaşını tamamlamışsa sabıka kaydı.Bu kayıt, başvuru sahibinin son beş yılda oturduğu ülke yada ülkelerin resmi makamlarından alınacak olup ispanyol yargı makamlarınca suç sayılan kayıtlar belirtilmelidir. Sabıka kaydının veriliş tarihi, vize başvurusundan en fazla 3 ay öncesinden daha eski olmamalı ve apostil mühür taşımalıdır.Evrak ispanyolca, ingilizce yada fransızca dillerinden herhangi birine tercüme ettirilerek Kaymakamlıktan ‘La Hey Apostil Mühürü’ kondurtulmalıdır. Başvuru sırasında bu şekilde hazırlanmış kaydın aslı ve fotokopisi gerekmektedir.
* 2005 yılı Uluslararası Sağlık Tüzüğünde belirtilen, halkın sağlığı için tehlike arz edebilecek hastalıklardan hiçbirini taşımadığını belgeleyen doktor raporu. Rapor ispanyolca, ingilizce yada fransızca dillerinden herhangi birinde hazırlanmış değilse, tercüme ettirilerek Kaymakamlıktan ‘La Hey Apostil Mühürü’ kondurtulmalıdır. Başvuru sırasında raporun aslı ve fotokopisi gerekmektedir
* Öğrenim süresi 180 günü aşıyorsa, öğrenci İspanya’ya ayak bastığı tarihten sonraki bir ay içerisinde gideceği eğitim kurumunun bağlı olduğu ilgili resmi temsilciliğe giderek yabancı öğrenci oturum kartı çıkarttırmalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FAS'TA DİL EĞİTİM

Fas Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Fas, -resmi olarak Fas Krallığı-, Kuzey Afrika’da yaklaşık olarak 32 milyon nüfusa sahip bir ülkedir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka’dır. Fas’ın, Atlantik Okyanusu’dan, Cebelitarık Boğazını çevreleyip Akdeniz’de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır. Fas, Afrika’da bulunduğu halde Afrika Birliği’ne üye olmayan tek ülkedir. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Fas dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Resmi dilleri Arapça olmasına rağmen devlet dairelerinde Fransızca kullanılmaktadır.  Fas dil okulları  halkın çoğuna kendini geliştirebilmek için geniş kapsamlı fırsatlar sunmaktadı. Halk arasında kullanılan Arapça’ya Darija denilir ve diğer Arap ülkeleriyle karşılaştırıldığında değişiktir. Aynı zamanda ülkede yoğun olan Berberilerinde kullandığı farklı diller bulunmaktadır. Bugünkü Fas topraklarındaki ilk yerleşimler M.Ö. 8000 yıllarına denk gelen Cilalı Taş Devri’ne aittir. erken klasik dön

Almanya'da Yüksek Lisans

Almanya'da Yüksek Lisans Almanya’da devlet üniversitelerinde ücretisiz Yüksek Lisans yapma hakkına sahipsiniz. Frankfurt temsilcilik ofisimiz ve ofisimizde çalışan Türk danışmanlarımızla Türk öğrencilerimize Almanya’ nın ve dünyanın en köklü devlet üniversitelerinde yüksek öğrenimlerini tamamlama şansı yaratıyoruz. Sayfa güncelleme 10 Ocak, 2017′ dir. Aşağidaki bilgiler Almanya’ da Yüksek Lisans yerleştirmeleri ile ilgili son ve güncel bilgilerdir. On-line platformdan firmamıza başvuru yapan adayların muhakkak gerçek bilgilere ulaşabilmesi için sitemizi okumalarını istiyoruz. Aşağıda belirtilen Almanya’ da master kabulü almaya uygunluğunuz var ise işlemlerinizi yürütmekten memnun oluruz. Almanya’da 298 tane üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin 233’ü devlet üniversitesi, 65’i özel üniversitedir. EDUFİX olarak sadece Almanya devlet üniversitelerine yerleştirme yapmaktayız. Tüm devlet üniversitelerinin YÖK denkliği bulunmaktadır. İlk sene Almanca hazırlık yılını tamamlaya

EKVADOR'DA DİL EĞİTİMİ

Ekvador Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Ekvador, Güney Amerika’da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir. Resmi dili İspanyolca’dır. Başkenti Quito’dur. Diğer önemli şehirleri; Guayaquil, Cuenca, Machala ve Portoviejo’dur. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Ekvador dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur ve batısında Büyük Okyanus vardır. Anakaradan 965 kilometre batıda, Büyük Okyanus’ta bulunan Galapagos Adaları da ülkenin sınırları dahilindedir. Adını aldığı ekvatorla ülke ikiye bölünmüştür. 24 Mayıs 1822’de bağımsızlığını elde etmiştir. Ekvador, Birleşmiş Milletler üyesidir. Aynı zamanda, birçok bölgesel toplulukların içinde yer alır. Ülke, 22 eyaletten meydana gelir ve her eyaletin kendi idari merkezi bulunur. Nüfusu 2008 tahminlerine göre 13.625.000 kişidir. Ekonomisi büyük oranda tarıma dayanır, dünyanın en büyük muz ihracatçısıdır. Ekvador’un üç temel bölgeden meydana gel