Ana içeriğe atla

PORTEKİZ'DE DİL EĞİTİMİ

Türkiye’de genel olarak Portekiz yurtdışı eğitim denildiğinde akla yurtdışında Dil Kursları gelmektedir. Dil eğitimi konusunda kendini geliştirmek isteyen her yaştan insan amerika’dan avustralya’ya pek çok ülkedeki her fiyat ve kalite aralığındaki Dil Kurslarında eğitim görmektedir.
Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları alanında Portekiz dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir
Her sektörde olduğu gibi yurtdışı dil eğitimi sektöründe de kötü niyetli kişi ya da kurumlar mevcuttur,23 yıllık tecrübe ve birikimimiz gereği bu tip okullar ile çalışmıyoruz.
Portekiz Dil Okulları olarak; yurtdışı eğitim gereksinimlerinin farkındayız, çözüm ortaklarımız ile siz değerli öğrencilerimizin yurtdışı eğitim organizasyonlarını eksiksiz olarak yerine getirmekteyiz.
Portekizce, dünyada yaklaşık olarak 250 milyon insanın konuştuğu bir dildir ve dünyada en yaygın 5. dil olarak kabul edilmektedir.
Resmi dil olarak Portekizceyi kullanan ülkeler Portekiz, Brezilya, Mozambik, Angola, Gine-Bissau, Capo Verde, Sao Tome ve Principe’dir. Macau (Çin), Ekvator Ginesi ve Doğu Timor’da ortak resmi dil olarak kullanılan Portekizce bugün Latin Amerika ve Karayiplerde nüfusun üçte biri tarafından kullanılmaktadır.
Portekizce, Birleşmiş Milletler (UN), Avrupa Birliği (EU), Amerikan Devletleri Örgütü (OAS), Güney Amerika Ortak Pazarı (Mercosul), Portekizce Konuşan Ülkeler Topluluğu (CPLP) ve Latin Birliği gibi uluslararası örgütlerde resmi dil olarak kullanılmaktadır.
Son yıllarda özellikle siyasi ve enerji politikaları başta olmak üzere dünyada ilgi çekmeye başlayan Latin Amerika ülkelerinde İspanyolca ile birlikte en çok kullanılan dil olan Portekizcenin, Türkiye’de çok yaygın olmamakla birlikte giderek önemi anlaşılmaya başlanmıştır. 2014 yılında gözlemci statüsünde kabul edildiğimiz Portekizce Konuşan Ülkeler Topluluğu (CPLP) ile Latin Amerika, Avrupa, Afrika, Asya’da bulunan Portekizce konuşan ülkeler ile siyasi ve diplomatik ilişkilerin geliştirilmesi ve aynı zamanda ticaret, kültür ve eğitim alanlarında ortak projeler üretebilme imkanı kazanılmıştır.
2014 yılından itibaren, Ankara Üniversitesi, Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi “CAPLE Sınavı Merkezi (Portekizcenin Yabancı Dil Olarak Değerlendirilmesi Merkezi” olarak kabul edilmiş bulunmaktadır. Bu kapsamda Merkezimiz bünyesinde, akademik personel ve öğrencilerin yanı sıra Başbakanlık, Avrupa Birliği, Bilim Sanayi ve Teknoloji, Dışişleri, Ekonomi, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Maliye, Kültür ve Turizm, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıkları, Emniyet birimleri, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası ilişkiler alanında duyulan ihtiyaca yönelik olarak Portekizce Dil Kursları açılması planlanmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FAS'TA DİL EĞİTİM

Fas Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Fas, -resmi olarak Fas Krallığı-, Kuzey Afrika’da yaklaşık olarak 32 milyon nüfusa sahip bir ülkedir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka’dır. Fas’ın, Atlantik Okyanusu’dan, Cebelitarık Boğazını çevreleyip Akdeniz’de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır. Fas, Afrika’da bulunduğu halde Afrika Birliği’ne üye olmayan tek ülkedir. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Fas dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Resmi dilleri Arapça olmasına rağmen devlet dairelerinde Fransızca kullanılmaktadır.  Fas dil okulları  halkın çoğuna kendini geliştirebilmek için geniş kapsamlı fırsatlar sunmaktadı. Halk arasında kullanılan Arapça’ya Darija denilir ve diğer Arap ülkeleriyle karşılaştırıldığında değişiktir. Aynı zamanda ülkede yoğun olan Berberilerinde kullandığı farklı diller bulunmaktadır. Bugünkü Fas topraklarındaki ilk yerleşimler M.Ö. 8000 yıllarına denk gelen Cilalı Taş Devri’ne aittir. erken klasik dön

Almanya'da Yüksek Lisans

Almanya'da Yüksek Lisans Almanya’da devlet üniversitelerinde ücretisiz Yüksek Lisans yapma hakkına sahipsiniz. Frankfurt temsilcilik ofisimiz ve ofisimizde çalışan Türk danışmanlarımızla Türk öğrencilerimize Almanya’ nın ve dünyanın en köklü devlet üniversitelerinde yüksek öğrenimlerini tamamlama şansı yaratıyoruz. Sayfa güncelleme 10 Ocak, 2017′ dir. Aşağidaki bilgiler Almanya’ da Yüksek Lisans yerleştirmeleri ile ilgili son ve güncel bilgilerdir. On-line platformdan firmamıza başvuru yapan adayların muhakkak gerçek bilgilere ulaşabilmesi için sitemizi okumalarını istiyoruz. Aşağıda belirtilen Almanya’ da master kabulü almaya uygunluğunuz var ise işlemlerinizi yürütmekten memnun oluruz. Almanya’da 298 tane üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin 233’ü devlet üniversitesi, 65’i özel üniversitedir. EDUFİX olarak sadece Almanya devlet üniversitelerine yerleştirme yapmaktayız. Tüm devlet üniversitelerinin YÖK denkliği bulunmaktadır. İlk sene Almanca hazırlık yılını tamamlaya

EKVADOR'DA DİL EĞİTİMİ

Ekvador Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Ekvador, Güney Amerika’da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir. Resmi dili İspanyolca’dır. Başkenti Quito’dur. Diğer önemli şehirleri; Guayaquil, Cuenca, Machala ve Portoviejo’dur. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Ekvador dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur ve batısında Büyük Okyanus vardır. Anakaradan 965 kilometre batıda, Büyük Okyanus’ta bulunan Galapagos Adaları da ülkenin sınırları dahilindedir. Adını aldığı ekvatorla ülke ikiye bölünmüştür. 24 Mayıs 1822’de bağımsızlığını elde etmiştir. Ekvador, Birleşmiş Milletler üyesidir. Aynı zamanda, birçok bölgesel toplulukların içinde yer alır. Ülke, 22 eyaletten meydana gelir ve her eyaletin kendi idari merkezi bulunur. Nüfusu 2008 tahminlerine göre 13.625.000 kişidir. Ekonomisi büyük oranda tarıma dayanır, dünyanın en büyük muz ihracatçısıdır. Ekvador’un üç temel bölgeden meydana gel