Ana içeriğe atla

KANADA DİL OKULLARI EDUFİX

Neden Kanada’da dil eğitimi?

 
Yurtdışında dil eğitimi almak isteyenlerin en önemli tercihlerinden biri olan Kanada, Birleşmiş Milletler’in dünyanın en yaşanılır ülkeler ve şehirler sıralamasında hep en üst sıralarda yer balmaktadır. Yüksek yaşam standartları, güvenli şehirleri,  yalın İngilizcesi ve kaliteli dil okulları ile İngilizce dil eğitimi için dünyanın en önemli ülkelerinden olan Kanada aynı zamanda Fransızca eğitim de almak için harika bir seçenektir.
Kanada’da dil eğitimi için en fazla tercih edilen kentler sırasıyla; Toronto, Vancouver, Victoria, Halifax, Montreal ve Calgary gibi şehirlerdir. Quebec eyaleti hem İngilizce hem Fransızca’nın konuşulduğu bir eyalettir. Dolayısı ile her iki dili de bu eyalette kullanabilme ve öğrenme imkanı vardır.
Yurtdışı eğitim danışmanlık şirketleri alanında Kanada dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir
Kanada dil okulları Türk öğrencilere özel olarak hazırladıkları promosyonlar, CAD kurunun diğer para birimlerine göre avantajlı oluşu, yaşam ve konaklama maliyetlerinin uygunluğu ve Kanada’nın güvenli ortamı göz önünde bulunduruğulduğunda çok cazip bir seçenek oluştururlar.
Kanadalıları sıcak kanlı ve dost canlısı olarak nitelendirmek abartı olmayacaktır. Bu özellikleri ile Kanadalılar ile tanışmak, sohbet etmek fırsatı bir çok ülke ve kültüre göre daha kolaydır. Bu da kuşkusuz dili hızlı bir şekilde geliştirmeyi kolaylaştıran bir unsurdur. Kanada’nın çok kültürlü büyük şehirlerinde dünyanın her tarafından gelen insanların oluşturduğu topluluklar bu şehirlerin kültür ve mutfaklarını zenginleştirmiş. Kanada’da Türk mutfağının yanında dünya mutfaklarını da tatmaya hazır olmalısınız!
Kanada’da dil eğitimi veren okullara yılın her döneminde herhangi bir pazartesi günü başlanabilir. Bu programların temel amacı; öğrencinin, İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerisini artırmaktır. Başlangıç seviyesinden ileri seviyelere kadar tüm katılımcılara açık olan Kanada dil eğitimi programlarının süresi öğrencinin istek ve ihtiyaçlarına göre 4 ile 52 hafta arasında değişir. Ders programı genellikle sabah 09.00’da başlayıp öğleden sonraya kadar devam eder. Öğrenciler boş zamanlarında okulların bilgisayar salonlarından, kütüphanelerinden ve sosyal imkanlarından yararlanırlar. Hafta sonları çevre şehirlere geziler düzenlenir ve dileyen öğrenciler küçük bir ekstra ücret karşılığında bu gezilere katılabilirler. Sınıflardaki ortalama öğrenci sayısının 12 – 15 olduğu genel İngilizce programlarına katılabilmek için en az 16 yaşında olmak gerekir. Yaşla ilgili bir üst sınır yoktur. Öğrencinin dil seviyesine uygun bir sınıfa yerleştirilebilmesi için okulun ilk günü seviye tespit sınavı yapılır. Tercih edebileceğiz çok sayıda dil okul bulunmakta olup en popüleri ILAC, ILCS, EC, Stafford House, KAPLAN, Eurocentres, King George, ELS, St.Giles, Global Village olarak devam etmektedir. Bu okullar konsolosluk tarafından oldukça iyi tanındığı için vize kolaylığı da sağlamaktadır.
Kanada dil okulları için Kanada Hükümeti tarafından verilen DLI numarası hem okulun kalitesi; hem de vize açısından öğrenci vizesine uygunluk durumunu belirten bir özelliktedir.
Bir çok ülkede olduğu gibi Alternatif Kanada’ya da en uzun süredir öğrenci gönderen kurumların başında gelir. Alternatif Yurtdışı Eğitimin Kanada’da eğitim ve yaşam ile ilgili kurumsal birikimi öğrencilerinin her konuda daha donanımlı olmalarını sağlamakta ve oradaki başarılarına olumlu etki etmektedir. Kanada vizesi konusundaki tecrübe ve birikimlerimizi öğrencilerimiz için kullanarak, en doğru ve gerçekçi şekilde vize başvurularına yansıtıyoruz. Kanada söz konusu olduğunda Alternatif’den daha iyi bir alternatifiniz olamaz!

Yaşam Koşulları ve Konaklama

 
Dünyanın en büyük ikinci ülkesi olan Kanada, Pasifik (Büyük okyanus) ve Atlantik okyanusu arasında kalmış bir yarımadadır. Kuzey Amerika kıtasının en kuzeyindeki bu devasa boyutlardaki ülke, 10 eyalet ve 3 bölgeden oluşur ve bir konfederasyondur. Bunlar: Alberta, Biritish Columbia, Manito, New Brunswick, Newfoundland, Nova Scotia, Ontario, Prince Edward Island, Quebec, Saskatchewan, Yukon Territorry, Northwest Territories, Nunavut.

BölgeEyalet/BölgeBaşkent
Atlantic RegionNewfoundland ve LabradorSt. John’s
Prince Edward IslandCharlottetown
Nova ScotiaHalifax
New BrunswickFredericton
Merkez KanadaQuebecQuébec
OntarioToronto
Orta KanadaManitobaWinnipeg
SaskatchewanRegina
AlbertaEdmonton
Batı SahilleriBritish ColumbiaVictoria
KuzeyNunavutIqaluit
Northwest TerritoriesYellowknife
YukonWhitehorse

Kanada’nın federal başkenti Ottawa şehridir ve Ontario eyaletinde yer alır. Toplam nüfusun %90’ı A.B.D. sınırına yakın mesafede oturmaktadır çünkü iklim şartları bu bölgelerde nispeten daha elverişlidir. Kanada bir göçmenler ülkesi olarak kabul edilir ve dünyanın her ülkesinden ülkeye yerleşmiş etnik nüfusa sahiptir. Her türlü din, dil ve kültür özellikle büyük şehirlerde bulunmaktadır. Kanada deyince akla ilk çağrışım yapan soğuk ve karlı kışlarıdır. Fakat Kanada çok değişik iklim koşullarının yaşandığı bir ülkedir. Kuzeyi tamamıyla buzul olmasına rağmen British Columbia, Ontario ve Nova Scotia eyaletlerinin güney bölgeleri nispeten ılıman bir iklim sergilemektedir.

Ülke genelinde yazları rutubetli 30-35 C derece ile kışları bol kar yağışlı – 25, -30 C derece olağan karşılanır. Genelde ilkbahar ve sonbaharda daha normal sıcaklıklar görülür fakat ara mevsimler genellikle kısadır. Toronto’nun iklimi Ontario Gölü sayesinde daha ılımandır ve iklimi Kanada’nın en yumuşak iklimlerindendir. Kanada’da vergi oranları yüksektir. Alışverişlerde unutulmaması gereken, toplam fiyatın üzerine kasada %15 vergi konulacağıdır. Bu sistem Türkiye’den farklı olduğu için alışmak zaman almaktadır. Eaton Center en büyük alışveriş merkezi olup Yonge Street, Yonge & Dundas’da bulunmaktadır. Dünyanın en uzun caddesi (Younge Street), dünyanın en büyük şelalesi (Niagara), dünyanın en yüksek kulesi CN Tower (ismi Canadian National’ın kısaltılmasıdır. Yüksekliği 553 metredir) burda bulunmaktadır.

Ulaşım street carlar ve metrolarla sağlanıyor. Kusursuz toplu taşıma sistemiyle 24 saati dolu dolu yaşayabileceğiniz bir yerdir Toronto. 1921’de ilk defa çalışmaya başlayan TTC (Toronto Transit Commission) günümüze kadar gelmiştir. Aylık 100 CAD metropass alıyorsun ve ay boyu bindiğin ulaşım araçlarında onu kullanıyorsun. Normal otobüsler yaşlıların ve sakatların binebilmesi için yere 1 cm kalana kadar aşağıya iner. Kapalı yerde sigara içmeniz imkansızdır. Dünyada İngilizce ve Fransızca’nın birlikte resmi dil olduğu tek ülkedir. Kanada Öyle güvenlidir ki; insanlar günün 24 saati istedikleri zaman dışarı çıkabilirler, özellikle Toronto’da. Süpermarketler de 24 saat açıktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FAS'TA DİL EĞİTİM

Fas Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Fas, -resmi olarak Fas Krallığı-, Kuzey Afrika’da yaklaşık olarak 32 milyon nüfusa sahip bir ülkedir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka’dır. Fas’ın, Atlantik Okyanusu’dan, Cebelitarık Boğazını çevreleyip Akdeniz’de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır. Fas, Afrika’da bulunduğu halde Afrika Birliği’ne üye olmayan tek ülkedir. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Fas dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Resmi dilleri Arapça olmasına rağmen devlet dairelerinde Fransızca kullanılmaktadır.  Fas dil okulları  halkın çoğuna kendini geliştirebilmek için geniş kapsamlı fırsatlar sunmaktadı. Halk arasında kullanılan Arapça’ya Darija denilir ve diğer Arap ülkeleriyle karşılaştırıldığında değişiktir. Aynı zamanda ülkede yoğun olan Berberilerinde kullandığı farklı diller bulunmaktadır. Bugünkü Fas topraklarındaki ilk yerleşimler M.Ö. 8000 yıllarına denk gelen Cilalı Taş Devri’ne aittir. erken klasik dön

Almanya'da Yüksek Lisans

Almanya'da Yüksek Lisans Almanya’da devlet üniversitelerinde ücretisiz Yüksek Lisans yapma hakkına sahipsiniz. Frankfurt temsilcilik ofisimiz ve ofisimizde çalışan Türk danışmanlarımızla Türk öğrencilerimize Almanya’ nın ve dünyanın en köklü devlet üniversitelerinde yüksek öğrenimlerini tamamlama şansı yaratıyoruz. Sayfa güncelleme 10 Ocak, 2017′ dir. Aşağidaki bilgiler Almanya’ da Yüksek Lisans yerleştirmeleri ile ilgili son ve güncel bilgilerdir. On-line platformdan firmamıza başvuru yapan adayların muhakkak gerçek bilgilere ulaşabilmesi için sitemizi okumalarını istiyoruz. Aşağıda belirtilen Almanya’ da master kabulü almaya uygunluğunuz var ise işlemlerinizi yürütmekten memnun oluruz. Almanya’da 298 tane üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin 233’ü devlet üniversitesi, 65’i özel üniversitedir. EDUFİX olarak sadece Almanya devlet üniversitelerine yerleştirme yapmaktayız. Tüm devlet üniversitelerinin YÖK denkliği bulunmaktadır. İlk sene Almanca hazırlık yılını tamamlaya

EKVADOR'DA DİL EĞİTİMİ

Ekvador Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Ekvador, Güney Amerika’da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir. Resmi dili İspanyolca’dır. Başkenti Quito’dur. Diğer önemli şehirleri; Guayaquil, Cuenca, Machala ve Portoviejo’dur. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Ekvador dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur ve batısında Büyük Okyanus vardır. Anakaradan 965 kilometre batıda, Büyük Okyanus’ta bulunan Galapagos Adaları da ülkenin sınırları dahilindedir. Adını aldığı ekvatorla ülke ikiye bölünmüştür. 24 Mayıs 1822’de bağımsızlığını elde etmiştir. Ekvador, Birleşmiş Milletler üyesidir. Aynı zamanda, birçok bölgesel toplulukların içinde yer alır. Ülke, 22 eyaletten meydana gelir ve her eyaletin kendi idari merkezi bulunur. Nüfusu 2008 tahminlerine göre 13.625.000 kişidir. Ekonomisi büyük oranda tarıma dayanır, dünyanın en büyük muz ihracatçısıdır. Ekvador’un üç temel bölgeden meydana gel