Ana içeriğe atla

İNGİLTERE DİL OKULLARI EDUFİX



Neden İngiltere’de dil eğitimi?


İngilizce’nin anavatanı olarak adlandırılan İngiltere’de sayısı yüzleri bulan dil okulu bulunmaktadır. Yurtdışı eğitim danışmanlık şirketleri alanında İngiltere dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir.Ayrıca pek çok üniversite ve kolej bünyesinde yabancı öğrenciler için İngilizce dil eğitim birimleri vardır. Her yıl binlerce öğrencinin dil eğitimi için İngiltere’ye gelmesi bu konuda bazı düzenleme ve denetlemeleri gerekli kılmıştır. İngiltere’de pek çok okul British Council tarafından denetlenmiş ve akreditasyon almıştır. Ayrıca okulların üye olduğu English-UK’de dil eğitimi veren kurumları denetlemektedir.
İngiltere’deki dil okulları arasından küçük lokal okullar yada zincir okullar tercih edilebilir. Dil eğitimi veren küçük okullar varlıklarını devam ettirebilmek ve tanıtımlarını sağlamak için her bir öğrencisini memnun etmek zorundadır. Bu okullarda öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarının dikkate alınması ve gerektiğinde gerekli değişikliklerin yapılması daha kolaydır. Çok merkezli zincir okullar ise pek çok farklı noktada aynı kalitede eğitimi garanti edebilir. Bu okullar teknolojiyi ve yeni eğitim metodlarını uygulama konusunda çok başarılıdır.

İngiltere’nin hemen her bölgesinde dil okulları bulunmakla birlikte en yoğun bölgeler Londra ve Güney İngiltere’de bulunan Brighton, Bournemouth şehirleridir. Diğer önemli merkezler; Oxford, Cambridge gibi üniversite şehirleridir. İskoçya ve  İrlanda da İngilizce dil kursları bulunmaktadır. İngiltere’de şehirler arasındaki mesafeler yakındır ve ülke içi ulaşım çok kolay ve düzenlidir.

İngiltere’de yabancı öğrencilerin katılabileceği programların ders saatleri minimum haftada 15 saat olmalıdır. Sınıflar ortalama 8-15 kişiden oluşur. Okulların büyük çoğunluğu yıl boyunca devam eden kurslar düzenler. Bazıları ise sadece yaz aylarında eğitim verir. Dil okulları genelde 16 yaşından itibaren yetişkin öğrenci statüsünde öğrenci kabul eder, bu yaş sınırı bazı okullarda 18’dir. Ayrıca bazı okulların 50 ve üstü yaş grubu için sundukları kursları da vardır.

Genel İngilizce programları gramer, kelime bilgisi, konuşma dersleri, dil laboratuarlarında görsel ve işitsel uygulamalardan oluşur. Genel İngilizce programları dışında okullar; İş İngilizcesi, sınav hazırlık programları, bire bir ders gibi farklı dil programları da sunmaktadır.

Ayrıca okulların uzun süreli eğitim düşünenler için ‘akademik yıl’ programı olabilmektedir. Bu programların içeriklerinin Genel İngilizce’den farkı yoktur. Genelde belli başlangıç tarihleri vardır, böylece uzun dönem okuyacak öğrencileri bir araya toplarlar ve okul ücretleri her hafta başlayan programlara göre daha uygun olur. Böylece 6 ayın üzerinde dil eğitimi düşünen öğrenciler için kaliteli okullarda daha ekonomik şartlarda okuma fırsatı olur.

İngiltere diğer ülkelerle kıyaslandığında daha pahalı olmasına rağmen Türkiye’ye yakın olması, İngilizce’nin anavatanı olması nedeniyle yabancı dil eğitimi için en çok tercih edilen ülkedir. Dünya genelinde yurtdışı eğitim denildiğine akla ilk gelen ülke olan İngiltere, yurtdışı dil eğitimi denildiğinde de akla ilk gelen ülke olarak kabul edilir. İngilterede dil eğitiminden sonra Yurtdışında master, Yurtdışında üniversite veya Yurtdışında Sertifika düşünenler de İngiltereyi tercih edebilirler. İngiltere’de dil eğitimi almak daha sonraki eğitim planlarınızı daha rahat yapmanızı sağlar. İngilizce dil eğitimi süresince İngiltere’de üniversite, master ve sertifika programlarına aşina olmaya başlar rahat karar verme olanağı elde edebilirsiniz.

İngiltere’de dil eğitimi ile ilgili detaylı bilgi için Alternatif Yurtdışı Eğitim’in uzman danışmanlarıyla görüşebilirsiniz. Alternatif Türkiye’den İngiltere’ye en uzun süredir öğrenci gönderen kurumlardan biridir. Alternatif English UK üyesi olup aynı zamanda British Council sertifikalı bir kurumdur.

İngilizcenin anavatanı olan İngiltere  yurtdışında dil eğitimi almak isteyen öğrenciler için en çok tercih edilen ülkedir. İngiltere’de pek çoğu British Council tarafından denetlenen yüzlerce dil okulu bulunmaktadır.  İngiltere’de dil eğitimi alırken aynı zamanda İngiliz kültürü ve tarihini de yakından tanıma şansı bulmak mümkündür.

İngiltere’de para birimi İngiliz Sterlini (GBP) dir. Türkiye’den Londra, Manchester, Birmingham, Edinburgh gibi ana büyük şehirlere 4 saat kadar kısa bir uçuşla ulaşmak mümkündür.
İngiltere’de dil okulları Genel İngilizce dışında IELTS hazırlık, İş İngilizcesi, Hukuk İngilizcesi, Yöneticiler için İngilizce gibi programlar sunarlar. Aile yanı konaklama en çok tercih edilen konaklama şeklidir. Bir İngiliz aile yanında pansiyoner olarak kalmak İngiltere’de dil eğitimi alan öğrencilerin ana dili İngilizce olan insanlarla pratik yapabilmesini sağlar. Ayrıca pek çok okul için aile yanı konaklama İngilterede seçilebilecek en uygun fiyatlı konaklama seçeneğidir.

Londra hem turistik ve tarihi cazibesi hem de çok sayıda dil okuluna ev sahipliği yapmasıyla öğrenciler için önemli bir şehirdir. Ancak yaşam, ulaşım  ve konaklamanın diğer şehirlere nazaran daha pahalı olduğu söylenebilir. Güneyde Bournemouth, Brighton, Eastbourne, Portsmouth gibi sahil şehirlerinde çok sayıda kaliteli dil okulu varken konaklamanın daha uygun olduğu söylenebilir. Cambridge ve Oxford da temiz İngilizce konuşulan ve iyi dil okullarının bulunduğu çok tercih edilen şehirlerdir. Kuzeyde Manchester, Liverpool, Leeds şehirleri; Londra çevresinde Bristol, Canterbury, Bath da  İngiltere’de dil eğitimi alacak öğrenciler için uygun olabilir.

İngiltere dil okulları fiyatlarıhttp://edufix11.blogspot.com.tr/2017/03/edufix-ingilterede.html sayfamızı inceleyerek fiyatlar hakkında bilgi sahibi olabilir ve ya İngiltere dil okullarının öğrencilerimize uyguladığı promosyonlarımızı takip edebilirsiniz.


İngiltere’de Yaşam Koşulları ve Konaklama


İngiltere’de dil eğitimi alan öğrencilerin öğrendiklerini günlük hayatta ana dili İngilizce olan kişilerle pratik yaparak pekiştirebilmesi açısından aile yanı konaklama daha çok tercih ve tavsiye edilmektedir. Ailelerden genellikle yarım pansiyon seklinde konaklama talep edilir; aile öğrencinin sabah kahvaltısını ve akşam yemeğini verir. Aile yanında kalarak İngiliz kültürünü daha yakından tanımak mümkün olur. Aileler anne-baba ve çocuklardan oluşabileceği gibi tek başına yaşayan veya artık emekli olup çocukları evden ayrılmış kişiler de olabilirler. Birden fazla öğrenci ağırlayan aileler oldukça yaygındır.

İngiltere’de dil okullarının pek çoğu kendisine ait müstakil bir binada yer alır. Çok az okulun aynı binada yurt olanağı mevcuttur. Ancak özellikle Londra, Cambridge, Oxford, Bournemouth, Manchester gibi öğrencilerin yoğun olduğu şehirlerde çok sayıda özel yurt mevcuttur. Bu özel yurtlar genelde tek veya iki kişilik odalarda self catering konaklama imkanı sunarlar. Öğrencilerin yemeklerini yapabilecekleri paylaşımlı mutfaklar mevcuttur. Özel yurtların pek çoğunda odalarda banyo bulunmaktadır.

Yurt imkanlarının daha az olduğu şehirlerde okullar student house (öğrenci evi) olarak adlandırılan mini yurtlar sunmaktadır. Bunlar aslında büyük mustakil evlerin okul tarafından öğrencilere kiralanmasıdır. Daha sıcak ve rahat arkadaş edinebileceğiniz bir ortam sunan student houselar’da banyolar genellikle diğer öğrencilerle paylaşılır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FAS'TA DİL EĞİTİM

Fas Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Fas, -resmi olarak Fas Krallığı-, Kuzey Afrika’da yaklaşık olarak 32 milyon nüfusa sahip bir ülkedir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka’dır. Fas’ın, Atlantik Okyanusu’dan, Cebelitarık Boğazını çevreleyip Akdeniz’de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır. Fas, Afrika’da bulunduğu halde Afrika Birliği’ne üye olmayan tek ülkedir. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Fas dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Resmi dilleri Arapça olmasına rağmen devlet dairelerinde Fransızca kullanılmaktadır.  Fas dil okulları  halkın çoğuna kendini geliştirebilmek için geniş kapsamlı fırsatlar sunmaktadı. Halk arasında kullanılan Arapça’ya Darija denilir ve diğer Arap ülkeleriyle karşılaştırıldığında değişiktir. Aynı zamanda ülkede yoğun olan Berberilerinde kullandığı farklı diller bulunmaktadır. Bugünkü Fas topraklarındaki ilk yerleşimler M.Ö. 8000 yıllarına denk gelen Cilalı Taş Devri’ne aittir. erken klasik dön

Almanya'da Yüksek Lisans

Almanya'da Yüksek Lisans Almanya’da devlet üniversitelerinde ücretisiz Yüksek Lisans yapma hakkına sahipsiniz. Frankfurt temsilcilik ofisimiz ve ofisimizde çalışan Türk danışmanlarımızla Türk öğrencilerimize Almanya’ nın ve dünyanın en köklü devlet üniversitelerinde yüksek öğrenimlerini tamamlama şansı yaratıyoruz. Sayfa güncelleme 10 Ocak, 2017′ dir. Aşağidaki bilgiler Almanya’ da Yüksek Lisans yerleştirmeleri ile ilgili son ve güncel bilgilerdir. On-line platformdan firmamıza başvuru yapan adayların muhakkak gerçek bilgilere ulaşabilmesi için sitemizi okumalarını istiyoruz. Aşağıda belirtilen Almanya’ da master kabulü almaya uygunluğunuz var ise işlemlerinizi yürütmekten memnun oluruz. Almanya’da 298 tane üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin 233’ü devlet üniversitesi, 65’i özel üniversitedir. EDUFİX olarak sadece Almanya devlet üniversitelerine yerleştirme yapmaktayız. Tüm devlet üniversitelerinin YÖK denkliği bulunmaktadır. İlk sene Almanca hazırlık yılını tamamlaya

EKVADOR'DA DİL EĞİTİMİ

Ekvador Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Ekvador, Güney Amerika’da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir. Resmi dili İspanyolca’dır. Başkenti Quito’dur. Diğer önemli şehirleri; Guayaquil, Cuenca, Machala ve Portoviejo’dur. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Ekvador dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur ve batısında Büyük Okyanus vardır. Anakaradan 965 kilometre batıda, Büyük Okyanus’ta bulunan Galapagos Adaları da ülkenin sınırları dahilindedir. Adını aldığı ekvatorla ülke ikiye bölünmüştür. 24 Mayıs 1822’de bağımsızlığını elde etmiştir. Ekvador, Birleşmiş Milletler üyesidir. Aynı zamanda, birçok bölgesel toplulukların içinde yer alır. Ülke, 22 eyaletten meydana gelir ve her eyaletin kendi idari merkezi bulunur. Nüfusu 2008 tahminlerine göre 13.625.000 kişidir. Ekonomisi büyük oranda tarıma dayanır, dünyanın en büyük muz ihracatçısıdır. Ekvador’un üç temel bölgeden meydana gel