Ana içeriğe atla

MALTA DA DİL OKULLARI HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Edufix,yurtdışındaki dil okullarıyla sizlere yurtdışı eğitim danışmanlığı ve yurtdışında dil eğitimi gibi günümüzün ve geleceğin popüler meslek gruplarında sizlere hizmet vermekten gurur duymaktadır. Malta dil okullarına katılmak isteyenler için yaşam koşullarını merak edenlere yaptığımız araştırmalar aşağıda sizlere sunulmuştur.
Tatil Gibi Bir Dil Eğitimi İçin Malta
İtalya’nın güneyindeki bu şirin ada, bir yandan İngilizce dil eğitimi alırken öte yandan da tatil yapmak isteyen öğrenciler için cazip imkanlar sunuyor. İngiltere’nin çoğu zaman kapalı, bulutlu ve yağmurlu havası yerine özellikle yaz aylarında deniz ve güneşin de nimetlerinden yararlanmak isteyen binlerce kişi Avrupa’nın her yerinden Malta’yı tercih ediyor. Malta hem dil eğitimi hem de yaz tatilini aynı zamanda tek maliyetle yapmanızı sağlıyor.

Malta’da Dil Eğitimi
Malta'nın en önemli özelliklerinden birisi de dil eğitimi konusunda uzmanlaşmış okullarıdır. 180 yıl boyunca İngiliz Sömürgesi olarak kalan Malta'nın ikinci ana dilinin İngilizce olması ve ülkenin Avrupa'nın önemli merkezlerine yakınlığı, bu ülkede İngilizce okullarının gelişmesini sağlamıştır. Kış aylarında oldukça ekonomik, yaz aylarında ise son derece eğlenceli eğitim programları nedeniyle Malta dil okulları her geçen yıl daha fazla öğrenciye ev sahipliği yapıyor.

Malta’da Dil Eğitimi Sistemi
Malta’da dil okullarının önemli bir bölümü İngiliz dil okullarının Malta şubesi olarak açılmışlardır ve İngiltere kaynaklı eğitim vermektedir. Diğer dil okulları da tarz ve eğitim standardı olarak İngiltere’deki dil okullarına denktir. Öğretmenlerin neredeyse tamamı İngiltere’den gelmektedir. Bu nedenle Malta dil eğitimi kalitesi ve içeriği bakımından İngiltere’ye kıyasla dezavantaj oluşturmaz.

Malta’da Dil Eğitimi Almanın Avantajları
  • Öncelikle diğer ülkelere kıyasla daha ekonomik olması en dikkat çekici yanıdır.
  • Schengen Vizesi sahibi olunacağından ve Avrupa ülkelerine yakınlığından öğrencilere diğer ülkeleri ziyaret etme şansı verir.





Malta Dil Okulları Ve Şehirler
Malta’nın dil okullarında en gözde şehirlerinden biri Sliema'dır. Gozo, Malta'ya göre daha sessizdir. Comino, Malta Takımadaları'nın en küçüğüdür. Comino su sporları ve dalış için idealdir.

Program Seçenekleri
Malta’da İngilizce eğitimi veren dil okulları değişik alanlarda seçenekler sunuyor. Genel İngilizce eğitiminin yanı sıra TOEFL, IELTS gibi sınavlara hazırlık ya da akademik amaçlı eğitimlere ek olarak İş İngilizcesi eğitimi de alabilirsiniz.

Vize Bilgileri

Malta'da AB üyesi bir ülkedir ve dil eğitimi almak için Schengen Vizesi almanız gerekmektedir. Yeşil pasaport sahiplerine, Malta'da 90 güne kadar kalış izni verilmektedir. Vize Başvuruları ortalama 10 gün içinde sonuçlanmaktadır.

Malta vizesi için  gerekli belgeleri görüntülemek için vize danışmanlığını ziyaret ediniz

Çalışma İzni

Malta'ya dil eğitimi için giden öğrencilere çalışma izni verilmemektedir. 

Yaşam Giderleri

Haftalık 80 ile 120 Euro yeme-içme, yol parası, telefon kartları gibi ihtiyaçlar için yeterli olacaktır. Şehir içi ulaşım tek yön 2 Euro dolaylarında, bir fast food restoranında ortalama öğün 6 Euro civarındadır. Sosyal faaliyetlerin fazla olması durumunda ekstra cep harçlığına ihtiyaç olabilir. 

Ulaşım

Valletta en erken dönem raylı sistemin kullanıldığı şehirlerden biridir. Malta’da otobüsler en ucuz toplu taşıma aracıdır. En uzak mesafenin ücreti 40c’dir. Sliema ve Valetta arasında sadece yolcu taşımacılığı yapan feribotlar bulunmaktadır.

Malta Uluslararası Havaalanı'ndan İstanbul Atatürk Havaalanı'na direkt uçuşlar bulunmakta ve ortalama uçuş süresi 1,5 saat sürmektedir.

Sağlık Sistemi

Malta sağlık sistemi oldukça gelişmiş olmakla beraber Türk öğrencilerinin kapsamlı sağlık sigortası yaptırmaları gerekmektedir. Malta vizesi alabilmek için de sağlık sigortası zorunludur. Ve ülkeye gelen öğrencilere Rutin aşılar önerilmektedir: kızamık / kabakulak / kızamıkçık (MMR) aşısı, difteri / boğmaca / tetanoz (DPT) aşısı, çocuk felci virüsü aşısı vb gibi. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FAS'TA DİL EĞİTİM

Fas Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Fas, -resmi olarak Fas Krallığı-, Kuzey Afrika’da yaklaşık olarak 32 milyon nüfusa sahip bir ülkedir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka’dır. Fas’ın, Atlantik Okyanusu’dan, Cebelitarık Boğazını çevreleyip Akdeniz’de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır. Fas, Afrika’da bulunduğu halde Afrika Birliği’ne üye olmayan tek ülkedir. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Fas dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Resmi dilleri Arapça olmasına rağmen devlet dairelerinde Fransızca kullanılmaktadır.  Fas dil okulları  halkın çoğuna kendini geliştirebilmek için geniş kapsamlı fırsatlar sunmaktadı. Halk arasında kullanılan Arapça’ya Darija denilir ve diğer Arap ülkeleriyle karşılaştırıldığında değişiktir. Aynı zamanda ülkede yoğun olan Berberilerinde kullandığı farklı diller bulunmaktadır. Bugünkü Fas topraklarındaki ilk yerleşimler M.Ö. 8000 yıllarına denk gelen Cilalı Taş Devri’ne aittir. erken klasik dön

Almanya'da Yüksek Lisans

Almanya'da Yüksek Lisans Almanya’da devlet üniversitelerinde ücretisiz Yüksek Lisans yapma hakkına sahipsiniz. Frankfurt temsilcilik ofisimiz ve ofisimizde çalışan Türk danışmanlarımızla Türk öğrencilerimize Almanya’ nın ve dünyanın en köklü devlet üniversitelerinde yüksek öğrenimlerini tamamlama şansı yaratıyoruz. Sayfa güncelleme 10 Ocak, 2017′ dir. Aşağidaki bilgiler Almanya’ da Yüksek Lisans yerleştirmeleri ile ilgili son ve güncel bilgilerdir. On-line platformdan firmamıza başvuru yapan adayların muhakkak gerçek bilgilere ulaşabilmesi için sitemizi okumalarını istiyoruz. Aşağıda belirtilen Almanya’ da master kabulü almaya uygunluğunuz var ise işlemlerinizi yürütmekten memnun oluruz. Almanya’da 298 tane üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin 233’ü devlet üniversitesi, 65’i özel üniversitedir. EDUFİX olarak sadece Almanya devlet üniversitelerine yerleştirme yapmaktayız. Tüm devlet üniversitelerinin YÖK denkliği bulunmaktadır. İlk sene Almanca hazırlık yılını tamamlaya

EKVADOR'DA DİL EĞİTİMİ

Ekvador Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Ekvador, Güney Amerika’da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir. Resmi dili İspanyolca’dır. Başkenti Quito’dur. Diğer önemli şehirleri; Guayaquil, Cuenca, Machala ve Portoviejo’dur. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Ekvador dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur ve batısında Büyük Okyanus vardır. Anakaradan 965 kilometre batıda, Büyük Okyanus’ta bulunan Galapagos Adaları da ülkenin sınırları dahilindedir. Adını aldığı ekvatorla ülke ikiye bölünmüştür. 24 Mayıs 1822’de bağımsızlığını elde etmiştir. Ekvador, Birleşmiş Milletler üyesidir. Aynı zamanda, birçok bölgesel toplulukların içinde yer alır. Ülke, 22 eyaletten meydana gelir ve her eyaletin kendi idari merkezi bulunur. Nüfusu 2008 tahminlerine göre 13.625.000 kişidir. Ekonomisi büyük oranda tarıma dayanır, dünyanın en büyük muz ihracatçısıdır. Ekvador’un üç temel bölgeden meydana gel