Ana içeriğe atla

İrlanda'da Dil Eğitimi

Neden Irlanda
Avrupanın popüler başkentlerinden olan Dublin, son zamanlarda dünyanın çeşitli ülkelerinden Ingilizce öğrenmek için gelen öğrencileri ağırlamaktadır.
Gerek doğal ve kültürel güzellikleri gerekse ortaçağ döneminden kalan tarihi eserleri ile görülmeye değer bir şehir.
Dublinin öğrenciler tarafından tercih edilme nedenleri arasında sosyal hayatın gelişmiş olması şehirde yaşayan insanların sıcakkanlı ve yardımsever olması ile nisbi olarak yaşam giderlerinin ve eğitim ücretlerinin ucuz olması gösterilebilir.Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları alanında İrlanda dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir.
Neden İngilizce
Globalleşen Dünya sonucunda artık dunyanın neredeyse hemen hemen heryerinde konusulan bir dil haline gelen İngilizce, hayatımızın onemli bir yerini oluşturmaktadır. Gerek günlük hayatımızı kolaylaştırmak gerekse iş hayatımızda daha iyi bir kariyere sahip olmak için İngilizce öğrenmek günümüzde onemli olmuştur.
Sosyal Yaşam, İklim, Kültür
Farklı bir ülkede dil eğitimi alırken bu süreci etkileyen belkide en önemli unsurlardan bir tanesi adaptasyon sürecidir. Bu süreci İrlandada yaşayan insanların sıcakkanlı ve yardımsever olmaları sayesinde öğrenciler rahatlıkla kısa Sürede atlatabilmektedir. Yabancı oldukları ve ilk defa geldikleri İrlanda da öğrenciler ikili ilişkileri kuvvetli ve cana yakın olan İrlandalılar sayesinde Dublin'e kısa sûrede alışabiliyor ve sanki kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmeye başlıyorlar. Bu da dil eğitim süreçlerini olumlu yönde etkileyerek öğrencilerin ingilizce öğrenmelerine odaklanmalarında faydalı oluyor.EDUFİX,İrlanda dil okullarıyla sizlere dünyanın her köşesinde hizmet vermeye devam etmektedir.
Dublin'de yasamaya başladığınızda şehrin samimi ve cana yakın yaklaşımı hem konuşmadaki çekingenliğimizi atmaya yardımcı oluyor hem de yeni arkadaşlık edinmede zorlanmadığınız için okul dışında da sosyal hayatta ingilizce konuşma pratiği yapmanıza katkıda bulunuyor.
İrlanda yasayan gerek yerli nüfusa gerekse eğitim için gelen öğrencilere baktığımızda Türk sayısının yok denecek kadar az olduğunu görebiliriz. Bu da belki de yabancı bir dil öğrenmede dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan birisidir diyebilirim çünkü eğer eğitim aldığımız okulda Türk ögrenci sayısı fazla ya da yaşadığımız bölgede yasayan türk sayısı fazla ise biz ne kadar istemesek de onlarla iletişime girmekten kaçamayız ve şayet yabancı bir ülkeye ingilizce Öğrenmeye gitmişken ve ingilizce pratiği yapmamız gerekirken orada Türkçe konuşarak eğitim sürecimizi olumsuz etkiler ve ingilizce öğrenme sürecimize engel oluruz.
O Yüzden Dublin gerek Türk ögrenci sayısının azlığı gerekse sosyal Yaşamının öğrencilere kattığı olumlu Degerler bakımından bizlerin İngilizce Öğrenmek için Gönül rahatlığıyla tercih edebileceği bir şehir.
Ayrıca İrlanda'nın para biriminin euro oluşu gerek yasam ve konaklama giderleri acısından gerekse eğitim ücretleri açısından diğer Ülkelere nazaran daha uygun maliyetlere sahiptir diyebiliriz
Dublin bisiklet ve Yürüyüş yollarıyla spor severlerin tercih edebileceği bir şehir. Şehirde ulaşım için bisiklet kullanabilir ya da yuruyebilirsiniz ayrıca belirtmek isterim ki Dublin trafigi Avrupanın en az kaza yapan trafiği olarak bilinmekte ve bu da insanlara güvenmek vermektedir.
İrlanda’da serin ve ılık bir okyanus iklimi hüküm sürer.
Kışlar yumuşak ve rutubetli, yazlar serin ve bulutludur.
İlkbahar ve sonbahar mevsimleri uzun sürer. Okyanus rüzgarları
yoğun olmayan bol yağmur getirir. Yazın ortalama
sıcaklık 15°C, kışın 5°C’dir.
İrlanda'da çalışma izni
İrlanda da öğrenciler 25 hafta ve üzeri dil okuluna kayıt olurlarsa çalışma iznine sahip olurlar. Eğitimlerinin ilk 8 haftalık süresince haftalık 20 saati geçmemek kaydıyla part time çalışabilirler. Ayrıca 8 haftalık eğitim süreci sonrasında 1 Mayıs ile 31 ağustos ve 15 aralık ile 15 ocak tarihleri arasında olmak kaydıyla full time çalışabilirler. Saatlik Ücretler ortalama 8-9 euro arasındadır.
En Çok Tercih Edilen Şehirler
İrlanda’da en cok tercih edilen sehir kuskusuz başkent olan Dublin’dir. Dublin’in yanı sıra öğrenciler Cork, Galway gibi şehirlerini de tercih etmektedirler.
En Çok Tercih Edilen Okullar
Dublinde dil eğitimi çoğunlukla butik okullarin çatısı altında verilmektedir. Dil okulları, Öğrencilerine genel ingilizce programlarında eğitim verdikleri gibi iş İngilizce'si ya da sınavlara hazırlık gibi spesifik programlarI da kapsayan alanlarda eğitim vermektedir.
Okullar dil eğitimi programlarına genellikle her paZartesi günü başlamaktadır. Okullardaki yetkililerin sıcak ve samimi yaklasimlari öğrencilerin çekinmeden rahat bir şekilde ingilizce öğrenmelerine yardimci olmaktadır.
İrlanda’da dil eğitimi almak isteyen öğrencilerimiz Emerald , International House Dublin, Horner School of English ve Edufix Language School gibi okulları tercih ettikleri gibi Malvern House Alpha College gibi kaliteli okulları da tercih etmektedirler.
Vize Prosedürleri
İrlanda’da eğitim için iki çeşit vize vardır; C Eğitim Vizesi:
İrlanda’da 90 günden kısa eğitim almayı planlayan öğrenciler içindir. D Eğitim Vizesi: İrlanda’da 90 günden uzun süre eğitim almayı planlayan öğrencilere verilir.
İrlanda’da minimum 25 hafta dil eğitimi alanlara 8 aylık vize verilmektedir ve eğitimden sonra 2 ay daha ülkede kalma hakkı tanınmakta ve aynı zamanda çalışma izni de verilmektedir.
Avrupa Birliği vatandaşı olmayan ülkeler için uygulama bu şekildedir.
Maliyetler
İrlanda’da aylık yaşam giderleri, şehre ve konaklama şekline de bağlı olarak 600 – 800 Euro aralığında seyretmektedir. Yeme içme giderleri aylık 200- 250 Euro, ulaşım maliyetleri 80 – 110 Euro, yıllık öğrenci sigorta maliyetleri ise 220 Euro şeklindedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FAS'TA DİL EĞİTİM

Fas Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Fas, -resmi olarak Fas Krallığı-, Kuzey Afrika’da yaklaşık olarak 32 milyon nüfusa sahip bir ülkedir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka’dır. Fas’ın, Atlantik Okyanusu’dan, Cebelitarık Boğazını çevreleyip Akdeniz’de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır. Fas, Afrika’da bulunduğu halde Afrika Birliği’ne üye olmayan tek ülkedir. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Fas dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Resmi dilleri Arapça olmasına rağmen devlet dairelerinde Fransızca kullanılmaktadır.  Fas dil okulları  halkın çoğuna kendini geliştirebilmek için geniş kapsamlı fırsatlar sunmaktadı. Halk arasında kullanılan Arapça’ya Darija denilir ve diğer Arap ülkeleriyle karşılaştırıldığında değişiktir. Aynı zamanda ülkede yoğun olan Berberilerinde kullandığı farklı diller bulunmaktadır. Bugünkü Fas topraklarındaki ilk yerleşimler M.Ö. 8000 yıllarına denk gelen Cilalı Taş Devri’ne aittir. erken klasik dön

Almanya'da Yüksek Lisans

Almanya'da Yüksek Lisans Almanya’da devlet üniversitelerinde ücretisiz Yüksek Lisans yapma hakkına sahipsiniz. Frankfurt temsilcilik ofisimiz ve ofisimizde çalışan Türk danışmanlarımızla Türk öğrencilerimize Almanya’ nın ve dünyanın en köklü devlet üniversitelerinde yüksek öğrenimlerini tamamlama şansı yaratıyoruz. Sayfa güncelleme 10 Ocak, 2017′ dir. Aşağidaki bilgiler Almanya’ da Yüksek Lisans yerleştirmeleri ile ilgili son ve güncel bilgilerdir. On-line platformdan firmamıza başvuru yapan adayların muhakkak gerçek bilgilere ulaşabilmesi için sitemizi okumalarını istiyoruz. Aşağıda belirtilen Almanya’ da master kabulü almaya uygunluğunuz var ise işlemlerinizi yürütmekten memnun oluruz. Almanya’da 298 tane üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin 233’ü devlet üniversitesi, 65’i özel üniversitedir. EDUFİX olarak sadece Almanya devlet üniversitelerine yerleştirme yapmaktayız. Tüm devlet üniversitelerinin YÖK denkliği bulunmaktadır. İlk sene Almanca hazırlık yılını tamamlaya

EKVADOR'DA DİL EĞİTİMİ

Ekvador Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Ekvador, Güney Amerika’da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir. Resmi dili İspanyolca’dır. Başkenti Quito’dur. Diğer önemli şehirleri; Guayaquil, Cuenca, Machala ve Portoviejo’dur. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Ekvador dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur ve batısında Büyük Okyanus vardır. Anakaradan 965 kilometre batıda, Büyük Okyanus’ta bulunan Galapagos Adaları da ülkenin sınırları dahilindedir. Adını aldığı ekvatorla ülke ikiye bölünmüştür. 24 Mayıs 1822’de bağımsızlığını elde etmiştir. Ekvador, Birleşmiş Milletler üyesidir. Aynı zamanda, birçok bölgesel toplulukların içinde yer alır. Ülke, 22 eyaletten meydana gelir ve her eyaletin kendi idari merkezi bulunur. Nüfusu 2008 tahminlerine göre 13.625.000 kişidir. Ekonomisi büyük oranda tarıma dayanır, dünyanın en büyük muz ihracatçısıdır. Ekvador’un üç temel bölgeden meydana gel