Ana içeriğe atla

Yurtdışı Dil Eğitiminde Konaklama Seçenekleri

Yurtdışı Dil Eğitiminde Konaklama Seçenekleri

Yurtdışı dil eğitimi firmalarından özel bir talebiniz olmadıkça konaklamanız eğitim alacağınız okullar tarafından organize edilmekte ve denetlenmektedir. Bundan dolayı konaklamanızı yapacağınız yerin kalitesi, seçtiğiniz okul kalitesi ile de doğru orantılıdır. Profesyonel şekilde yönetilen kaliteli okullarda, konaklama kalitesinin aynı zamanda okulun kalitesini yansıttığı düşünülür ve konaklama yerlerinin kalitesi elden geldiğince yüksek tutulmaya çalışılır. Her okulun sunduğu konaklama hizmeti, birbirine göre farklılık gösterebilir. Bundan dolayı yurtdışında dil okulu eğitimi alacağınız okulları araştırma / inceleme aşamasında okulların sunduğu konaklama seçeneklerini lütfen dikkate alınız. Bir “yurtdışı dil eğitimi” programına kayıt olduğunuz dönemde, Edufix yurt dışı eğitim danışmanları konaklama ile ilgili tercih ve beklentilerinizi tespit ederek, size en uygun konaklama seçeneğini sunacaktır.
Yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilere sunulan konaklama çözümler genellikle aşağıdaki gibidir.
  • Öğrenci yurtlarında konaklama
  • Aile yanında konaklama
  • Paylaşımlı öğrenci evlerinde konaklama
  • Otelde konaklama
  • Bireye özel evde kiralama
Öğrenci yurtlarında konaklama (Student Residence)
Çoğu yurtdışı dil okulu öğrencilerine yurtta konaklama imkânı sunmaktadır. Öğrenci yurdu konaklamalarının da birden fazla çeşidi vardır. Yurt konaklaması bir üniversite kampüsünde ya da özel bir yurtta olabilir. Yine bu sistemde dahilinde tam pansiyon, yarım pansiyon veya oda+kahvaltı seçeneklerini de tercih etme şansınız var.Tek kişilik odalarda, veya 2-3 ve daha çok kişilik odalarda konaklamayı tercih edebilirsiniz. Bu alternatif seçim şansı, yurt fiyat ve bütçelerinin de çeşitli olmasını sağlar. Öğrenci Yurdunda konaklamayı tercih ediyor iseniz, mutlaka boş oda durumunu sormanız gerekmektedir. Yılın belli dönemlerinde müsait oda bulmakta zorlanabilirsiniz.
Aile yanında konaklama (Homestay)
Yurtdışında dil eğitimi için en çok tercih edilen, en ekonomik ve verimli konaklama modelidir. Özellikle yurtdışında dil okulu için giden öğrencilerin avantajlarından dolayı öncelikle tercih etmesi için önerilen konaklama modelidir. Aile yanında konaklama modelinde, ev sahiplerinin evinde kullanmadıkları boş odaları öğrencilere kalmaları için kiralarlar. Akıllara gelen güvenlik sorunu için ise bu aileler güvenlik soruşturmalarından geçmiş ve kayıt altına alınmış aileler olduğundan, bu işi profesyonel olarak yapmaktadırlar. Aile yanında konaklama seçeneğinde tek veya çift kişilik odalarda genellikle yarım pansiyon hizmetinde konaklama yapılır. Aile belirli saatlerse kahvaltı ve akşam yemeği servisi yapar ve bu saatler arasında yemek yenir. Öğünlerin hazırlanmasında öğrencinin önceden belirteceği dini hassasiyet, diyet ya da sağlık uygulamalarına özen gösterilir. Öğünler dde bütçeye dahil olduğundan aile yanı konaklama ekonomik olarak da en ideal seçeneklerden biri olacaktır. Yurtdışında dil eğitimi alan öğrencileri büyük bir kısmı aile yanında konaklama seçeneğini tercih etmektedir.
Paylaşımlı öğrenci evleri (Student apartments)
Sadece bazı okulların sağlayabildiği bu konaklama tipinde ise bir evin odaları farklı farklı öğrencilere paylaştırılır. Mutfak, banyo ve salon gibi alanlar öğrencilerin ortak kullanım alanı şeklinde kullanılmaktadır. Kişi sayısı hizmetin verildiği evin büyüklüğüne göre değişmektedir. Genellikle odalarda tek veya iki öğrenci konaklar. Bu konaklama modelinde ücrete yemek masrafı dahil değildir. Öğrenciler kendi yemeklerini kendileri hazırlarlar.
Otel konaklaması
Yurtdışında dil eğitimi alacağınız yer turistik bir bölge ise size önerilecek olan bir konaklama modeli de otel konaklamasıdır. Bu tip bölgelerde dil okulları oteller ile sezonluk anlaşarak öğrencilerine ideal konaklama seçenekleri sağlamaktadır. Tek veya çift kişilik olarak da yarım pansiyon veya oda+kahvaltı kapsamında konaklamanız mümkün olabilir.
Bireysel ev kiralama (Private apartment)
Çoğu dil okulunda talep etmeniz durumunda size özel bir ev veya daire tahsis edilmesi de mümkündür. Bütçenin doğal olarak artacağı bu modelde ihtiyaç ve tercihlerinize uygun bir daire size tahsis edilir ve tek başınıza konaklamanızı yapabilirsiniz.
Sizde EduFix yurtdışı eğitim danışmanlığı ile dil eğitimi programları ve anlaşmalı yurtdışı dil okulları konusunda tüm diğer detaylar için hemen ücretsiz bilgi formunu doldurarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FAS'TA DİL EĞİTİM

Fas Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Fas, -resmi olarak Fas Krallığı-, Kuzey Afrika’da yaklaşık olarak 32 milyon nüfusa sahip bir ülkedir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka’dır. Fas’ın, Atlantik Okyanusu’dan, Cebelitarık Boğazını çevreleyip Akdeniz’de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır. Fas, Afrika’da bulunduğu halde Afrika Birliği’ne üye olmayan tek ülkedir. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Fas dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Resmi dilleri Arapça olmasına rağmen devlet dairelerinde Fransızca kullanılmaktadır.  Fas dil okulları  halkın çoğuna kendini geliştirebilmek için geniş kapsamlı fırsatlar sunmaktadı. Halk arasında kullanılan Arapça’ya Darija denilir ve diğer Arap ülkeleriyle karşılaştırıldığında değişiktir. Aynı zamanda ülkede yoğun olan Berberilerinde kullandığı farklı diller bulunmaktadır. Bugünkü Fas topraklarındaki ilk yerleşimler M.Ö. 8000 yıllarına denk gelen Cilalı Taş Devri’ne aittir. erken klasik dön

Almanya'da Yüksek Lisans

Almanya'da Yüksek Lisans Almanya’da devlet üniversitelerinde ücretisiz Yüksek Lisans yapma hakkına sahipsiniz. Frankfurt temsilcilik ofisimiz ve ofisimizde çalışan Türk danışmanlarımızla Türk öğrencilerimize Almanya’ nın ve dünyanın en köklü devlet üniversitelerinde yüksek öğrenimlerini tamamlama şansı yaratıyoruz. Sayfa güncelleme 10 Ocak, 2017′ dir. Aşağidaki bilgiler Almanya’ da Yüksek Lisans yerleştirmeleri ile ilgili son ve güncel bilgilerdir. On-line platformdan firmamıza başvuru yapan adayların muhakkak gerçek bilgilere ulaşabilmesi için sitemizi okumalarını istiyoruz. Aşağıda belirtilen Almanya’ da master kabulü almaya uygunluğunuz var ise işlemlerinizi yürütmekten memnun oluruz. Almanya’da 298 tane üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin 233’ü devlet üniversitesi, 65’i özel üniversitedir. EDUFİX olarak sadece Almanya devlet üniversitelerine yerleştirme yapmaktayız. Tüm devlet üniversitelerinin YÖK denkliği bulunmaktadır. İlk sene Almanca hazırlık yılını tamamlaya

EKVADOR'DA DİL EĞİTİMİ

Ekvador Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Ekvador, Güney Amerika’da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir. Resmi dili İspanyolca’dır. Başkenti Quito’dur. Diğer önemli şehirleri; Guayaquil, Cuenca, Machala ve Portoviejo’dur. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Ekvador dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur ve batısında Büyük Okyanus vardır. Anakaradan 965 kilometre batıda, Büyük Okyanus’ta bulunan Galapagos Adaları da ülkenin sınırları dahilindedir. Adını aldığı ekvatorla ülke ikiye bölünmüştür. 24 Mayıs 1822’de bağımsızlığını elde etmiştir. Ekvador, Birleşmiş Milletler üyesidir. Aynı zamanda, birçok bölgesel toplulukların içinde yer alır. Ülke, 22 eyaletten meydana gelir ve her eyaletin kendi idari merkezi bulunur. Nüfusu 2008 tahminlerine göre 13.625.000 kişidir. Ekonomisi büyük oranda tarıma dayanır, dünyanın en büyük muz ihracatçısıdır. Ekvador’un üç temel bölgeden meydana gel