Ana içeriğe atla

AMERİKA DA TURİZM STAJI

Staj programı tıpkı Work and Travel programı gibi, Amerika Dış işleri Bakanlığına bağlı resmi kuruluşlar tarafından düzenlenen ve denetlenen bir kültürel değişim ve kariyer geliştirme programıdır. Program kapsamında üniversite mezunlarına, eğitim aldıkları alanla ilgili profesyonel, tam zamanlı, maaşlı ya da maaşsız, sağlık sigortaları olacak şekilde çalışma izni verilir.
Amerika’da Turizm Stajına Kimler Katılabilir ?
Amerika’da turizm stajına katılmak için aranan temel nitelik Turizm Otelcilik alanında üniversite eğitimi almış olmak, 2 yıllık Turizm Otelciliği mezunlarıda başvuru yapabilirler.
Mezuniyetin üzerinden bir yıl veya daha fazla süre geçmiş ise en az 2 yıllık turizm alanında iş deneyimine sahip olmak gerekmektedir. Katılacak adayların, çalışacakları pozisyona göre en az Upper-Intermediate seviyede İngilizce konuşabilmeleri gerekmektedir.
Amerika’da Turizm Staj Programı Katılım Süresi
Programın maksimum katılım süresi 12 aydır. Daha önce 18 aya kadar uzatmak mümkün iken yeni kural gereği 12 ay dan sonra programı uzatmak yasaklanmıştır.
İşletmelerin tercihine göre 6, 9 ay olacak şekilde de programa katılmak mümkündür. Kısa süreli yaz stajı yapmak isteyen adaylara ise Work and Travel USA programını değerlendirmelerini tavsiye ederiz, çünkü staj için işletmeler kısa dönemlik adayları tercih etmemektedirler.
Çalışma Koşulları ve Gelir
Satajlarını Turizm alanında yapan adaylar çalıştıkları pozisyona, deneyimlerine ve çalışılan otelin ücret politikasına göre değişen ücretler alırlar.
Amerika’da ücretler saatlik olarak hesaplanır ve ödemeler haftalık ya da iki haftada bir olacak şekilde ödenir. Saatlik ücretler 9 ile 15 USD arasında değişebilir. Adaylar genellikle aylık 1400 ila 2000 USD civarında gelir elde ederler.
Amerika’da staj programı sayesinde çalışarak bütün kişisel masrafların karşılanması ve tutumlu olurlarsa biraz da para biriktirebilme imkanı vardır.
Konaklama
Genellikle işverenler stajerler için kalacakları yerleri ayarlarlar. Konaklama paylaşımlı ev şeklinde olabilirler bazı işverenlerde anlaşmalı hostel ve moteller vasıtası ile bu hizmeti sunarlar.
Bir çok otel, stajerlerin ilk bir ya da iki hafta kendi otellerinde kalmalarına olanak sağlar ve bu sürede çevreyi tanımalarını ve isteklerine göre konaklama imkanlarını araştırmalarını sağlarlar.
Konaklama ücretleri, konaklama türüne, eyalet ve şehirlere göre değişiklik göstermektedir. Paylaşımlı konaklamalarda haftalık ücretler 100 ile 250 USD arasında değişmektedir.
Ayrıca EduFix International olarak, staj adaylarına gidecekleri yerde uygun konaklama seçeneklerinin belirlenmesi için danışmanlık desteği vererek adaylara bu konuda yardımcı olmaktayız.Turizm Stajı Eğitim Planı (Training plan DS7002)
Amerika’da staj adayı çalıştırabilmek için firmaların her bir aday için özel hazırlanmış olan staj eğitim planını doldurmak ve yetkililer tarafından imzalanmak zorundadır.
Eğitim planı yetkili bir yönetici (supervisor) eşliğinde uygulanır. Hem işveren hem de stajer eğitim planına uygun hareket etmek zorundadır. İşverenler, adaylar için genellikle rotasyon uygularlar ve staj süresince kendileri için verimli olacak bütün pozisyonlarda çalışmalarını sağlarlar.
Yurtdışındaki dil okullarıyla sizlere mükemmel bir eğitim şansı veren Edufix,Yurtdışında dil eğitimi ve yurtdışı eğitim danışmanlığında kendinizi geliştirmeniz için sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duymaktadır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FAS'TA DİL EĞİTİM

Fas Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Fas, -resmi olarak Fas Krallığı-, Kuzey Afrika’da yaklaşık olarak 32 milyon nüfusa sahip bir ülkedir. Başkenti Rabat ve en büyük şehri de Kazablanka’dır. Fas’ın, Atlantik Okyanusu’dan, Cebelitarık Boğazını çevreleyip Akdeniz’de son bulan uzun bir sahil şeridi vardır. Fas, Afrika’da bulunduğu halde Afrika Birliği’ne üye olmayan tek ülkedir. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Fas dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Resmi dilleri Arapça olmasına rağmen devlet dairelerinde Fransızca kullanılmaktadır.  Fas dil okulları  halkın çoğuna kendini geliştirebilmek için geniş kapsamlı fırsatlar sunmaktadı. Halk arasında kullanılan Arapça’ya Darija denilir ve diğer Arap ülkeleriyle karşılaştırıldığında değişiktir. Aynı zamanda ülkede yoğun olan Berberilerinde kullandığı farklı diller bulunmaktadır. Bugünkü Fas topraklarındaki ilk yerleşimler M.Ö. 8000 yıllarına denk gelen Cilalı Taş Devri’ne aittir. erken klasik dön

Almanya'da Yüksek Lisans

Almanya'da Yüksek Lisans Almanya’da devlet üniversitelerinde ücretisiz Yüksek Lisans yapma hakkına sahipsiniz. Frankfurt temsilcilik ofisimiz ve ofisimizde çalışan Türk danışmanlarımızla Türk öğrencilerimize Almanya’ nın ve dünyanın en köklü devlet üniversitelerinde yüksek öğrenimlerini tamamlama şansı yaratıyoruz. Sayfa güncelleme 10 Ocak, 2017′ dir. Aşağidaki bilgiler Almanya’ da Yüksek Lisans yerleştirmeleri ile ilgili son ve güncel bilgilerdir. On-line platformdan firmamıza başvuru yapan adayların muhakkak gerçek bilgilere ulaşabilmesi için sitemizi okumalarını istiyoruz. Aşağıda belirtilen Almanya’ da master kabulü almaya uygunluğunuz var ise işlemlerinizi yürütmekten memnun oluruz. Almanya’da 298 tane üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerin 233’ü devlet üniversitesi, 65’i özel üniversitedir. EDUFİX olarak sadece Almanya devlet üniversitelerine yerleştirme yapmaktayız. Tüm devlet üniversitelerinin YÖK denkliği bulunmaktadır. İlk sene Almanca hazırlık yılını tamamlaya

EKVADOR'DA DİL EĞİTİMİ

Ekvador Dil Okulları Hakkında Genel Bilgi Ekvador, Güney Amerika’da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir. Resmi dili İspanyolca’dır. Başkenti Quito’dur. Diğer önemli şehirleri; Guayaquil, Cuenca, Machala ve Portoviejo’dur. Yurtdışı eğitim danışmanlık firmaları   alanında Ekvador dünyanın en popüler ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur ve batısında Büyük Okyanus vardır. Anakaradan 965 kilometre batıda, Büyük Okyanus’ta bulunan Galapagos Adaları da ülkenin sınırları dahilindedir. Adını aldığı ekvatorla ülke ikiye bölünmüştür. 24 Mayıs 1822’de bağımsızlığını elde etmiştir. Ekvador, Birleşmiş Milletler üyesidir. Aynı zamanda, birçok bölgesel toplulukların içinde yer alır. Ülke, 22 eyaletten meydana gelir ve her eyaletin kendi idari merkezi bulunur. Nüfusu 2008 tahminlerine göre 13.625.000 kişidir. Ekonomisi büyük oranda tarıma dayanır, dünyanın en büyük muz ihracatçısıdır. Ekvador’un üç temel bölgeden meydana gel